Tihovanje, molitva, mantra, meditacija...

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanje je jesi li zbog toga manje vernik ili si zbog toga postao hinduista ?
ni 1 ni drugo
meditacija ti je kao fizicko vezbanje, ali u kontra smeru, mirujes, tihujes, zaustavljas sve, pa i sam tok misli, dok si u fizickom vezbanju, pa i mentalnom aktivan,
ovde si pasivan, ali se u pasivnosti krije trista cuda - [ja znam tek nekolicinu]

ja samo kazem da se pazi, da se meditacija ne povezuje sa religioznoscu, ali ljudi nece da slusaju, lazno se samospoznaju itd... , pa onda prave religiju, koja moze da bude i jeste lazna

pitaj me jos neko pitanje, pa cu ti dati jos konkretniji odgovor, cim se vratim iz walmarta

Poslednja izmena:
pa, idite na drugi forum, ovde ne pripadate, ne pripadamo mi meditanti
meditiranje nema veze ni sa religijom ni sa duhovnoscu, vec sa frekvencama uma i 300 cuda koje se tamo kriju, jan to znam iz 1. ruke, nemojte da vas lazu, ja sam sam doktor za meditaciju, sve frekvencije uma, znam sta se tamo krije ne samo za tetu
Master, show me the way!

I čemu ti ta teta faza služi? Kakva je praktična korist od toga?
pa recimo, ja bar deceniju ne uzimam nista protiv bolova, a nije da me ne zaboli ovo ono, glava temperatura, ali aspirin, brufen nista nisam uzeo, osim sto mi zubar usprica, pa bar 10 godina, sigirno i vise - u stvari ja nonstop imam tetu, tako da me nista ne boli, ni glava ni ostalo... lazem, ponekad samo, ali ne pijem nikad analgetike

Does listening to theta waves do anything?

Theta waves (3-8 Hz) produce many benefits, from reducing anxiety to reducing chronic pain. Theta brain waves are associated with dreaming, short-term memory, and a meditative state. Relaxing theta waves are excellent for meditation. Theta waves are especially beneficial during meditation.

pa recimo, ja bar deceniju ne uzimam nista protiv bolova, a nije da me ne zaboli ovo ono, glava temperatura, ali aspirin, brufen nista nisam uzeo, osim sto mi zubar usprica, pa bar 10 godina, sigirno i vise

Does listening to theta waves do anything?

Theta waves (3-8 Hz) produce many benefits, from reducing anxiety to reducing chronic pain. Theta brain waves are associated with dreaming, short-term memory, and a meditative state. Relaxing theta waves are excellent for meditation. Theta waves are especially beneficial during meditation.
Dobro. Dalje?

nema dalje, ne meditiram, ali mi je jer sam talentovan ostalo to da se ubacim u tetu npr, lako... neka bude da sam lenj, nisam za akciju tek tako, pasivnost mi je bliza, i onda ne mogu da omanem... npr. niko u grupi meditirajuci nije "znao" da umalo padne sa stolice, osim mene - moze mi se, shvati, vladam frekvencama uma, ne samo nizim, meditantskim, nego i visim, ljudi ponekad nemaju izbora, nego da pobegnu'odstupe od mene, a nema nikakvog sukoba, naprotiv, odusevljeni smo sto smo se sreli - no, to vec zalazi u domen mentalne korekcije, i frekvenci, zaboravih kako se zove, o kojima ljudi slabo znaju...vise jako intelegntnih ljudi, mozda sa vecim iq od mene je dozivelo da mora da ustukne mentalno... i ja se onda hvalim da sam ja bio u pravu, a zapravo se radi o frekvencema gde ja dominiram, a da li sam u pravu bog sveti zna

Poslednja izmena:
pa recimo, ja bar deceniju ne uzimam nista protiv bolova, a nije da me ne zaboli ovo ono, glava temperatura, ali aspirin, brufen nista nisam uzeo, osim sto mi zubar usprica, pa bar 10 godina, sigirno i vise - u stvari ja nonstop imam tetu, tako da me nista ne boli, ni glava ni ostalo... lazem, ponekad samo, ali ne pijem nikad analgetike
Adam pa ga zabolela glava. :manikir:

Pa dok te je glava zabolela, to je verovatno samo opomenica da si nešto
pogrešio i poenta je da primetiš šta je to i da promeniš. Da li ćeš da popiješ
lek ili ne, to je manje bitno.
Ne služi meditacija kao zamena za bensendine i analgetike, već da nešto
o sebi naučiš.

ja sam se izjasnio da ne trazite u meditacijama religiju, a o theta talasima guglaj sama
Ma čula sam za teta talase, al mi ne zvuči zabavno da o tome isražujem.
Sad ću da nakačim na sebe skalameriju i da merim talase. :lol: Baš me briga..

Samospoznaja nije religija, mada može da bude deo nekog duhovnog učenja
ili religije.
Ako već imaš veću jasnoću misli i mir, onda sa tim valja nešto korisno uraditi.

E to. Samo napred ka tehnološkoj revoluciji. Učitaj se u aparat neki
najbolje.
zna se sta je meditacija, frekvence uma su izmerene
Što ja da se opredelim? Može i ne mora.
to samo pokazuje koliko ti ne znas sta je religija, a na drugoj strani si kupljena yogom, mantrom, meditacijom i sl. seko, prevarili su te.

Kod tebe neka gužva u glavi?

Nema šanse da ti objasnim. Ne znam ni što me bilo šta pitaš kad smo
lepo zaključili da sam glumpava, kupljena i ništa ne znam.
to se tako kaze da je nekoga neka ideja "kupila" ili neko "kupio" neku ideju, sta si bukvalista, pa nije ti niko zaista platio? mozda si kupila neku literaturu, a mozda si je samo pozajmila iz biblioteke, ili sa interneta - danas svi tako radimo
paz. ovo:
Не, не морамо да дамо мишљење о свему.

То што неког интересује јога, а некога „Кама сутра“, не значи да је потребно да дамо мишљење о свему, нарочито ономе што није саставни дио нашег виђења свијета.
to znaci po njemu, da nema veze joga sa religijom, a:
ja sam se izjasnio da ne trazite u meditacijama religiju,

О. Дарко Ристов Ђого: Јога, Црква и косовска нирвана

e, pa ako nema veze sa religijom, ima sa teta talasima npr. - to je poenta mog javljanja na ovu temu,a ne da se nadgornjavam.

Poslednja izmena:
dakle, ne postoji spona: "tihovanje-molitva-mantra-meditacija", vec je ona vestacki konstruisana, a covek treba da se opredeli da li hoce samo-spoznaju, ili Bogo-poznanje.

Ja ovako postavljam stvari, a ko se ne slaze, neka me ispravi:
  • religija je, po definiciji [latinska rec] uspostavljanje te pokidane spone, sveze izmedju neba i zemlje, coveka i Boga
  • meditacija je bavljenje samim sobom, samo-spoznaja itd
Prvo, da vidimo postavku, a posle bi se nastavili... jel' moramo da krenemo od zajednicke postavke, ako moja nije tacna, koja je vasa?

Back