Tihovanje, molitva, mantra, meditacija...

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skroz suprotno.Verovati u sebe kao izvor dobra je bezumlje.Verovati u bozanski izvor dobra i moliti se njemu dajuci mu svoju volju jeste istinska mudrost i pocetak moralnog savrsenstva.
On postoji vecno ali ti treba da zelis da postoji i za nas.
niko i ne traži da veruješ sebi, već da veruješ u boga u sebi, jer se po bibliji bog uselio u nas.
20. А кад Га упиташе фарисеји: Кад ће доћи царство Божије? Одговарајући рече им: Царство Божије неће доћи да се види;
21. Нити ће се казати: Ево га овде или онде; јер гле, царство је Божије унутра у вама.
ako ga nemaš unutra, džabe i što je spolja.

mislim da mislim na nešto drugo:lol:
ako mi pokušavamo da iskažemo boga ili izdefinišemo,ustvari moraćemo da kažemo sve,a od tog sve,videćemo samo delić koji možemo da obuhvatimo umom,pošto iskazujemo jedni drugima,sve manji delići se izkazuju i obuhvataju :lol:
suprotno je kad on od sklopa tih delića,postane jasniji kroz događaj,onda to viđenje postane tekst,zabelezi se događaj realni i sagledavaju poruke ili pravila
zato sam mislio da tupe,jer liči na bacanje jabuka u vis,pa kome padne na glavu:rotf::lol:
a on ponekad interveniše da prava jabuka padne na pravu,i onda se desi neka nova kombinacija:lol:
ne govori on o sebi,nego mi govorimo kako sve to zamišljamo da jeste odprilike:lol::srecna:🤷‍♀️

Poslednja izmena:
Skroz suprotno.Verovati u sebe kao izvor dobra je bezumlje.Verovati u bozanski izvor dobra i moliti se njemu dajuci mu svoju volju jeste istinska mudrost i pocetak moralnog savrsenstva.
On postoji vecno ali ti treba da zelis da postoji i za nas.
Gde sam ja ovde pomenula da treba verovati u sebe kao izvor dobra?
Tražiti Boga u sebi i kroz sebe, nije isto što i verovati da je tvoja ličnost
izvor dobra i znanja.
Tako nešto izokreneš, tek da bi nešto rekla.

Gde sam ja ovde pomenula da treba verovati u sebe kao izvor dobra?
Tražiti Boga u sebi i kroz sebe, nije isto što i verovati da je tvoja ličnost
izvor dobra i znanja.
Tako nešto izokreneš, tek da bi nešto rekla.
tebi kad neko kaže ne nešto,ti kažeš kad sam ja to rekla,nekako mi to sve u tebi,a nije,nego je sve protočnije,jeste da hvatamo to nešto,al nije toliko obavezno,više je slučajno
sem kad misliš na temu :lol: :rotf:

tebi kad neko kaže ne nešto,ti kažeš kad sam ja to rekla,nekako mi to sve u tebi,a nije,nego je sve protočnije,jeste da hvatamo to nešto,al nije toliko obavezno,više je slučajno
sem kad misliš na temu :lol: :rotf:
Pa nisam to rekla, nego sam rekla upravo suprotno od toga.
Ako ućutiš da bi Boga čuo, to ne znači da veruješ da je tvoje brbljanje
izvor dobra.

Meni se mnogo sviđa kad neko ni sam ne zna šta je rekao, zna bolje
od mene šta sam ja rekla. Super je zabavno..

Pa nisam to rekla, nego sam rekla upravo suprotno od toga.
Ako ućutiš da bi Boga čuo, to ne znači da veruješ da je tvoje brbljanje
izvor dobra.

Meni se mnogo sviđa kad neko ni sam ne zna šta je rekao, zna bolje
od mene šta sam ja rekla. Super je zabavno..
Ali tako je.Bio je sve vreme u tebi samo je cekao da ucutis da ti rece nesto.Znaci u tebi je on.Ti si izvor dobra sto je pogresno.

izgledalo mi kao više okrenuto prema unutra,recimo rečenica "verovati u sebe kao izvor dobra" je njena,a ti si rekla"gde sam ja rekla":rotf:
možda ona to kaže kao opštu stvar,uopšteno
ko ukapira svaka mu čast:rotf:
uzimamo formirane misli i postaju naše,a nastavljaju se u pravcu drugi + mi,to kad imaš nešto da kažeš,jer možeš i da ponavljaš čitate:rotf::lol:

Pa svi onda imamo carstvo bozije u nama.I gde je sad problem.Za cije babe zdravlje se mole.Koj ce im.djavo i biblija i crkva.
pa hrist tako kaže, ti očekuješ odgovor kao i fariseji da im isus kaže, gle eno carstvo božije u tori i sinagogi.
džabe sto puta da pročitaš bibliju i pet puta dnevno da se moliš i ideš u crkvu ako nemaš boga u sebi.

Back