The Witcher

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
medjutim mora malo da se cacka I po baznim konfiguracionim fajlovima u dje vam je na disku\The Witcher 3 Wild Hunt\bin\config\base
moj Rendering

[PostProcess]
AllowBloom=true
AllowShafts=true
AllowAntialias=true
AllowMSAA=false
AllowBlur=true
AllowDOF=true
AllowVignette=true
SharpenAmount=1.f
AllowRain=true
AllowSSAO=true
AllowMotionBlur=true
AllowCutsceneDOF=true
AllowBillboards=true
AllowSoftLight=true
AllowFog=true
AllowUnderwater=true
AllowChromaticAberration=true
[Rendering]
MaxTextureSize=2048
MaxAtlasTextureSize=2048
MaxCubeShadowSize=512
MaxSpotShadowSize=512
TextureDownscale=0
DetailTextureDownscale=0
AtlasTextureDownscale=0
TextureMemoryBudget=500
TextureMemoryGUIBudget=80
TextureTimeBudget=10
TextureInFlightBudget=128
DecalsChance=1.0f
DecalsSpawnDistanceCutoff=10.0f
TextureStreamingDistanceLimitSq=40000.f
TextureStreamingCharacterDistanceLimitSq=225.f
TextureStreamingHeadsDistanceLimitSq=100.f
TextureStreamingReduceGameplayLOD=true
UberSampling=0
TextureMipBias=0
MsaaLevel=0
DynamicDecalsLimit=60
DynamicDecalsChunkLimit=30
MeshRenderingDistanceScale=1.0f
MeshLODDistanceScale=1.0f
TerrainScreenSpaceErrorThreshold=2.0f
TerrainErrorMetricMultiplier=10
ForceInstantAdaptation=false
ForceInstantEnvProbeUpdate=false
EnableTemporalAA=true
CascadeShadowFadeTreshold=1.0f
CascadeShadowmapSize=1024
CascadeShadowQuality=0
MaxCascadeCount=4
MaxTerrainShadowAtlasCount=3
GlobalOceanTesselationFactor=10
UseDynamicWaterSimulation=true
UseHairWorks=true
HairWorksAALevel=4
HairWorksGlobalStrandSmoothness=3
HairWorkstGlobalDensityLimit=2.0f
HairWorksGlobalDensityQuality=1.0f
HairWorksGlobalDetailLODFactor=1.0f
HairWorksGlobalWidthLimit=5.0f
TerrainReadAheadDistance=200.0f
ForcedDebugPreviewIndex=-1
HardwareCursor=false
[TextureStreaming]
MaxResidentMipMap=6
[LevelOfDetail]
MeshLodGameplayDownscale=0
CharacterLodGameplayDownscale=0
DecalsHideDistance=30
StripeHideDistance=60
SwarmHideDistance=200
DimmerHideDistance=60
[Budget]
DecalBudget=100
[Scaleform/GlyphCache/1]
NumTextures=2
TextureHeight=2048
TextureWidth=2048
MaxSlotHeight=48
SlotPadding=2

moj GC

[Memory/GC]
; Should we use the legacy GC ?
Legacy = true

; Number of threads the GC should be running on
NumThreads = 4 ; broj fizickih tredova na procesoru ovdi je defolt 1

; Upper limit for object count that will automatically trigger the GC
ObjectCountTrigger = 1000000

; Upper limit for amount of memory used by the objects that will automatically trigger the GC
ObjectMemoryTrigger = 280

; Lower limit for amount of free system memory that will automatically trigger the GC
FreeMemoryTrigger = 64

; Lower limit for amount of free memory in the default pool that will automatically trigger the GC
DefaultPoolMemoryTrigger = 100

; Minimum number of frames between automatic GC
; NOTE: making this number to small with degrate gameplay quality
; Making this number to big may cause OOM
IdleFrameCount = 900

; Maximum number of object that can be discarded at any given single time
; NOTE: making this number to small will cause memory to be leaked
MaxDiscardListCount = 2000000

; After how many objects the automatic discard will be triggered
AutoDiscardCount = 1000

; Report objects freed by GC as leaks

igra uopste nije toliko zahtevna koliko se to zeli predstaviti. meni savrseno stima na i3-2100 procesoru sa 4Giga RAM I GTX560Ti sa 1 GB na bagatelnoj H61 ploci
samo naravno nece u 1080p 60FPS ha ha..oce u 1280x800 sa 30FPS sa custom podesavanjima naravno I ukljucenim hairworks-om :)

U mojoj knjizi to je prezahtevno. Sve sto je tipa 300-400e za PC, a ne moze da pogura constant 60fps (i vise), je bacanje para. Jedna igra toga nije vredna samo zato sto ima toliko objekata koji se renderuju ili je vizuelno appealing ili slicno tome.

S druge strane video sam da igra odlicno radi na fx6300 bez OC s obzirom da utilizuje sve cores, a ista nije bog zna kako skupa i dobro ce raditi na nekoj 970 mobo.

jbga Direct X je to I OpenGL isto tako..
stvar je u ektremnoj neefikasnosti x86 I generalno PC arhitekture...takodje I GPU koji su tzv immediate I ne rade Hidden Surface Removal I AMD I NV cipovi pate od toga jer u najbolju ruku rade samo delimican HSR..tj ogromna kolicina procesne moci i memorijaskog protoka se baca na renderovanje objekata odnsno trouglova koji se NE VIDE..a sto je veca slozenost neke scene to je I veci broj zaklonjenih trouglova..koji se iscrtavaju popunjavaju sence teksturiraju itd..
da ne tupim..placamo ogromne novce corporativne gafove

I vrtimo prste cekajuci buducnost i NISC procesore

Dobre vesti. Netflix pocinje da pravi The Witcher seriju. Za sada se ne zna mnogo, po nekim najavama Geralt od Rivije ce se pojavljivati u seriji, ali ne kao glavni lik. Glavna ce biti porodica koja se ne pojavljuje u knjigama i igrama. Seriju ce rezirati Tomasz Baginski koji je radio cinematicse u igrama. Blagoslov za seriju je dao i Andzej Sapkovski, ali se jos ne zna da li ce i sam ucestvovati u pravljenju serije. :D

Ja mislim da već ima jedna The Witcher serija i to sa Poljskim glumcima.

Nego, kada smo kod CD Project-a, nedavno rekoše na njihovom tviteru da su im neki hakeri pokrali brdo podataka i da ih ucenjuju za Cyberpunk igru.

igra je odlična (trojka), a sad da li je najbolja igra decenije, to ne znam.
meni lično bolji ds.

svidela mi se toliko da sam pisao i pesme o vičeru haha

oj vičeru, vičeru -
šta ćemo za večeru?

skuvaću ti paprikaš -
igni runu da mi daš.

...

Igraj vičer ne čas’ časa
Jer je vičer pravi dasa

Provedi ga po Velenu
Nabaci mu kakvu ženu

U Novigrad vodi njega
Tamo ima raznih treba

Traveluj ga u Skellige
Seljanima reši brige

Vodi ga na kvestove
Razbij monster nestove

Pomlatiće on vajld hant
Nije vičer diletant

Ma Witcher 3 nije ništa posebno. Jednostavno ima tu privilegiju da je unaokolo gomila njesra, a onda Witcher sa dobrim develeper timovima uspeva da pruži ono što se može nazvati ''Video-Igra''.

Nije samo klon Assassin's Creed-a ili GTA. Nije u fazonu da radi nešto atipično, ali ima elemenata mnogih aRPG igara.

Witcher 3 ima dobar mix elemenata, ali takođe pati od overtheshoulderkameritisa što je poražavajuće.

Dark Souls nema ovaj problem.

Daleko je od proseka, onaj ko ne zna engleski, ne prati story I ije zainteresovan dozivece prosecno iskustvo. Celokupna prica I svi setalji u questovima prevazilaze prosek. Ogromna I bogata prica gde svaki side quest dopunjuje jednu veliku pricu, a ne da ohladi igraca kao u 99% rpg naslova. Opet sam pre 2 dana zavrsio Witchera na 100%, samo ovog puta god dana kasnije na PS-u, I uopte me nije umorilo a ni smorilo nakon ~150 sati.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Sve potpisujem. Sama priča je najjači adut Vičera, za Geralta od Rivije volim reći da je najkulji lik koji dolazi od neke franšize, a u celoj igri ima dosta (pored voljenog nam vešca) likova za koje se vežeš/zamrziš ih/ ili prepoznaš klona nekog ortaka iz reale, bogat je to mix sa sjajnom pričom zahvaljujući gospodinu Andžeju Sapkovskom, piscu koji stoji iza svega (njegova pisana dela su itekako vredna pažnje). Možda će neko reći da preterujem, ali nisam još načepio igru koja ima tako duboku i zanimljivu radnju/svet kao u Vičera, a igrao sam svašta nešto. Igrajući imaš utisak da pratiš dobru seriju sa napetom pričom, ko razume šta se brblja na engleskom, ne može ostati ravnodušan. Super je i to što sam krojiš svoju priču, koja utiče na svet oko tebe, koja se može završiti na više načina, u zavisonosti od vaših (ne)moralnih odluka.

Grafika i dizajn su na visokoj nozi, sve puca od virtualne lepote, ko ima dobru mašinu, ima će šta I da vidi. Dešavalo mi se više puta da zajašem vernog konjića, ne radim nikakve misije, ne ganjam stvorenja zla, samo mirno kaskam i uživam u svetu oko sebe, zabačenim selima, livadama i
šumama, visokim planinskim prelazima ili srednjovekovnim gradovima i životu u istom. To je jedan pravcati živi svet, odrađen za svaku pohvalu.

Tu je i profi mjuza, zahvaljujući Poljskom bendu Percival, koja se sluša i mimo igre. Pa Gwent, kartaška igra, koja je postala toliko popularna da je dobila svoju zasebnu igru.

Poslednja izmena:
Grafika i dizajn su na visokoj nozi, sve puca od virtualne lepote, ko ima dobru mašinu, ima će šta I da vidi. Dešavalo mi se više puta da zajašem vernog konjića, ne radim nikakve misije, ne ganjam stvorenja zla, samo mirno kaskam i uživam u svetu oko sebe, zabačenim selima, livadama i
šumama, visokim planinskim prelazima ili srednjovekovnim gradovima i životu u istom. To je jedan pravcati živi svet, odrađen za svaku pohvalu.

Dobro je po tebe da možeš da uživaš u neobaveznom kaskanju konjićem gde posmatraš prirodu i gde zalutaš u svet mašte. Ja uglavnom vidim samo gomilu nabacane foliage koja guta vram nepotrebno i koja može da se renderuje daleko kvalitetnije od onoga što vanila igre daje. Da pomeriš samo 20% sveukupne foliage koja se renderuje bespotrebno kilometrima dalje od onoga što se na ekranu i vidi, igra bi dobila minimum 20fps više, a i vram kao i cpu bi se malčice rasteretili ma koji sistem da je u pitanju. :lol:

Fin je Witcher 3, ali svakako je prosečan RPG po svim aspektima koje nudi jer ne radi ništa što nije već viđeno u mnogim action RPG-evima tokom proteklih par dekada. Zbog toga nisam ljubitelj hypevitisa kada prosečne video-igre dobijaju u periodu kada je sve daleko ispod proseka. Ovo je bio slučaj sa BioWare-ovom Dragon Age Origins igrom za koju ljudi koji su hypovali nenormalno tek sada vide koliko je igra u stvari težak šit.

Kao što si napisao, da nam je više prosečnih igara poput Witchera bilo bi dobro. Ali toga nema na vidiku i potrebne su godine i godine da se nešto normalno pojavi, što svakako ne znači da je Witcher 3 genijalan jer predstavlja nešto što u osnovi svaki single player action RPG treba da predstavlja po defaultu u ovo vreme i za današnji standard. Dakle za mene Witcher 3 predstavlja video-igru koja ispunjava standard i prosek za ono što jedna video-igra treba da ima u sebi, ako me razumeš.

Dakle, šablonski je primer klasičnog RPG-a. u svetu video-igara. To ne znači da je to loša stvar, ali svakako znači da ga neću okarakterisati sa 10/10 recimo samo zbog toga što predstavlja malo vode na dlanu u pustinji.

Poređenja radi, sistem borbe u Witcher 3 svakako nije zanimljiviji i zabavniji od Dragon's Dogma : Dark Arisen igre čiji je sistem borbe sada uveliko star pet godina.

Hajde da kažemo da je Witcher uvek imao bezveze Combat System i uvek patio od te kletve te da treba progledati kroz prste CD Project-u, ali ipak treba uvesti malo inovacije i originalnosti u celu tu priču kada je već Action RPG u pitanju. Zbog čega to CD Project nije učinio iako su imali sav novac koji je mogao da unajmi neke klasične mačevaoce meni neće biti jasno. To je sasvim izvodljivo u današnje vreme. Animacije su svakako mogle ibti brže i sa boljom responzivnošću prilikom combo napada.

Sve u svemu nadam se da će sledeća instalacija Wicher-a biti nešto što će za mene biti iznad proseka i iznad standarda.

Poslednji put standard je podigla igra Dark Souls i započela jedan stil koji je lako prepoznatljiv i koji je svakako inteligentan kada je reč o atmosferi i lore-u. To je ono što je iznad proseka i standarda.

Za Witcher-a bi to trebalo da bude nešto što će još više obogatiti slovensku mitologiju i prikazati je u boljem svetlu pred svetom. Za sada Witcher to ne radi na najbolji način iako može i te kako da udari snažno po tom pitanju. Propuštena prilika. Jbg

Imas visak vremena I nista vise.

Igra je daleko od proseka, ustanovljeno na osnovu celokupne gejmerske populacije, ne na osnovu individualaca.
Tu mu dodje kraj. Previse tacaka si naveo koje su samo tebi neodgovarajuce, a I besmislene jer trazis iglu u plastu sena. Na svaku tvoju zamerku ima 10 pozitivnih. Ni jedna igra nije perfektna.

@BigMazi : Pročitaj ponovo moju poruku da bi je korektno razumeo. Da li ja imam višak vremena ili ne nije tvoja briga, tako da ne vidim šta se to tebe tiče. Da li celoukupna ''gejmerska'' populacija nešto misli nije moj modus za određivanje kvaliteta neke video-igre već sam to isključivo ja i moje iskustvo, a pogotovo zato što se tu nalazi i gomila neiskusnih gamera kojima je i TES V Skyrim vrhunac RPG-a iako to nema veze s mozgom.

Malo je smešno što pokušavaš da naznačiš ''gde je negde'' ''kraj'' ili ne samo zato što ti ne odgovara ono što sam pisao. Slobodno možeš da ponudiš po ''deset pozitivnih'' stvari, a ne da postavljaš logičke greške ''Svi vole, moram i ja''. Dakle, to je besmisleno.

Ako imaš neki argument, argument i ponudi. Ako nemaš argument, onda ne znam što te moje mišljenje tangira do te mere. Produži dalje.

[emoji23] Iz dana u dan neadekvatno trosis vreme na forumu i solis pamet onima koji dodju povremeno. Bio sam tamo, hejter protiv svih pa i u misljenju o necem vecem, u ovom slucaju igri.

Ali uzivaj :) Valjda imas neke koristi osim samozadovoljavanja idejom da si razborit i pametan [emoji28]

Igra je u samom vrhu RPG zanra, nastavi da osporavas.

Немам баш тако богато гејмерско искуство као неки овдје тако да немогу тако дубоко расправљати о квалитету игара у глобалу али могу слободно рећи да је Вичер (илити Вједмак, играо сам руску верзију) најбоља игра коју сам до сада играо. Највећа (у смислу величине карте али богами и у гигабајтима), најинтересантнија (буквално сваки задатак има своју причу а задатака сам набројао 360 на крају игре), најдужа (имао сам 260 сати заједно са допунама Крв и вино и Камена срца) па и најљепша (у смислу графике и природе у игри). Свака част Пољацима. Жао ми је што се серија завршава овим трећим дијелом. И претходна два дијела су ми се јако свидјели али трећи је ремек-дјело-

Realno, treći deo jeste najgenijalniji od svih Witcher delova.

360 sati za Witcher igru zvuči malo nerealno i prenapucano, može da se pređe za solidnih 60ak sati i to da se ne žuri. Glavnih misija i nema tako puno, većina su fetch questovi.

- - - - - - - - - -

Igra je u samom vrhu RPG zanra, nastavi da osporavas.

Daleko od toga.

nama se svidja I iz razloga sto je ISTOCNA igra I prepuna je Slovenske mitologije i to sto je prodata u nekoliko desetina miliona primeraka iako nema DRM zastitu..dok se zapadnjaci utrkuju kuj ce da spravi sto bolju zastitu od piraterije - cini mi se da vise ulozi para u zastitu nego u samu igru i njen sadrzaj.

nama se svidja I iz razloga sto je ISTOCNA igra I prepuna je Slovenske mitologije i to sto je prodata u nekoliko desetina miliona primeraka iako nema DRM zastitu..dok se zapadnjaci utrkuju kuj ce da spravi sto bolju zastitu od piraterije - cini mi se da vise ulozi para u zastitu nego u samu igru i njen sadrzaj.

Najbolja zaštita od piraterije jeste kreiranje MMO naslova, zbog čega generalno RPG žanr debelo zaostaje u svetu video-igara.

Sad, broj prodatih primeraka uopšte ne regulira nekakav kvalitet.

Kao što rekoh, Witcher samo radi ono što je normalno za jednu video-igru. U svetu gde svi lupaju jaja i pokušavaju da ih prže u vodi (poput onog promašaja zvanog Kingdoms of Amalur), pojavi se jedan koji isprži jaje na ulju i popije hvalospeve do neba :lol:
Zbog toga nisam pristalica Witcher 3 hype-hvalospeva, a niti mišljenja ljudi koji su jedva odigrali 3 igre u životu.

Treba gledati i posmatrati stvari onakve kakve jesu. Šta CD Projekt radi, šta ili koliko je Witcher prodao primeraka uopšte ne treba da budu faktor koji determiniše kupovinu video-igre.

Ono šta CD Projekt radi je pohvalno. Ono šta je Witcher 3 igra je pohvalno. Da li je Cd Projekt najbolji? Ne. Da li je Witcher 3 najbolji RPG? Ne. Iz prostog razloga što je sve što su odradili i prikazali očekivano ponašanje što za jednu Action RPG igru, što za jednog Developera u 2015-2017. godini.

E, sada, DLC expansions koje su koštale tipa 20 evra. To je ono zbog čega ne treba podržavati CD Projekt. Ali, eto, uzeli su i iskoristili priliku. Sada imaju status koji treba da opravdaju i pitanje je samo kada će da propadnu kao kompanija, a pogotovo ako krenu stopama Bethesde ili Square Enix-a, odnosno kralja svih loših prenapucanih igara - EA games.

Dalje, prepotentnost : ''CD PROJEKT RED - The industry leader in creating role-playing games''. Napravili su tipa 3-4 Action RPG igre, sa epitetom ACTION RPG, i već sebe nazivaju liderima u industriji. :hahaha:
''en.cdprojektred.com''

Onaj Pazaak što su napravili isto tako nije ništa posebno i već je viđeno mnogo puta.

Jedina stvar koju je Witcher 3 uveo kao inovaciju, ali očekivanu inovaciju, jeste odnos između grada (arhitektura) i NPC-eva (AI). To je najjači aspekt Witcher 3 igre.

Drugi i manje bitan aspekt jeste eksploracija. Iako deluje kao da ima puno lokacija koje se mogu lako istražiti, to nije zaista slučaj. Većina je samo folliage. Skineš to i igra izgleda bedno. Među prvim igrama koje su ovaj efekat postigle jeste The Elder Scrolls : Oblivion.

Dakle, Witcher 3 poseduje estetiku koja se uklapa (donekle) u Medieval fantasy.

Što se tiče argumenta koji se odnosi na SLOVENSKU MITOLOGIJU, Witcher 3 je daleko, daleko od izvorne Slovenske mitologije i to kažem kao neko ko Slovenski etnos poznaje u malom prstu, kao i istoriju slovenistike.

Na primer Vampiri u slovenskoj (i originalnoj izvornoj srpskoj) mitologiji uopšte nisu simboli seksa kako su predstavljeni u Witcher 3 i generalno Witcher igrama. Mule i Katakani nisu vampiri. Tako da te aluzije uopšte nisu tačne.

Realno, treći deo jeste najgenijalniji od svih Witcher delova.

360 sati za Witcher igru zvuči malo nerealno i prenapucano, može da se pređe za solidnih 60ak sati i to da se ne žuri. Glavnih misija i nema tako puno, većina su fetch questovi.

- - - - - - - - - -

Daleko od toga.

За 60 сати прећи игру? Да, ако ћеш протрчати кроз њу само да би је уврстио у списак одиграних игара али мени то није био циљ. Ја волим извлачити максимум од оног што игра нуди тако да сам урадио свих 360 задатака, и главних и споредних, отворио све упитнике на свих пет карти а има их неколико стотина, одиграо гвинт са свим противницима а било их је више од стотину, читао све књиге које сам налазио... Зато је код мене испало 260 сати разноврсне игре за разлику од на примјер другог Дарк соулса гдје сам имао 230 сати али са много понављања.

За 60 сати прећи игру? Да, ако ћеш протрчати кроз њу само да би је уврстио у списак одиграних игара али мени то није био циљ. Ја волим извлачити максимум од оног што игра нуди тако да сам урадио свих 360 задатака, и главних и споредних, отворио све упитнике на свих пет карти а има их неколико стотина, одиграо гвинт са свим противницима а било их је више од стотину, читао све књиге које сам налазио... Зато је код мене испало 260 сати разноврсне игре за разлику од на примјер другог Дарк соулса гдје сам имао 230 сати али са много понављања.

Daj sliku neku, nešto. :mrgreen: Kad se već hvališ hehehehe

Stavi na post image. Ako vas već ima playera witchera, oživite malo temu. :ok:

Metrosexual fruitcake Garry :D
Takva vrsta RPG-a (prekopirano od biowareovih igara poput ME) da moras da ga obrnes celog par puta da bi izvukao sve sto mozes iz njega..
Nije mi jasno sto se ljudi loze na yenifer, triss bolja opcija :kafa:

Zavrsio osnovnu igru pre par dana. Igrao sam po sopstvenom gut feeling-u i zavrsio sa mrtvim Radetom, mrtvim matematicarom, onim pankerima u crnom kao osvajacima celog severa, nezavisnom Temerijom, Cirilom kao witcherkom i Triss kao objektom zelje i ljubavi. Sto se tice Yen, ona moz' da ide da siluje leseve posto joj to odlicno ide.

Potpisujem da me nijedna, NIJEDNA igra - osim Morrowind-a - nije ovoliko emotivno nije zagrabila. Sad mi je cak i tesko da igram ekspanzije jer se osecam ispraznjeno, istroseno. JBG.

Back