The sun is the same in a relative way but you’re older

Dah_andjela

Aktivan član
Poruka
1.527
Ova tema ce vjerovatno otici pod lock, ali morala sam je otvoriti. (:
Dakle, prva sedmica septembra za mene predstavlja najgori period godine. To je ona nedjelja kad pocne da duva vjetar s mora, navuku se oblaci, a ja trcim u kucu po duks shvatajuci da je sa kupanjem i plazom gotovo za ovo ljeto. Ujedno tada je i vrijeme spremanja sobe i pakovanja radi selidbe [bar kad su studenti u pitanju]. I tako prije neki dan, trazeci neke sitnice za novi stan, pronadjem ja kutiju sa starim fotkama i kojekakvim papiricima i glupostima iz osnovne skole. Istog momenta sam obustavila pakovanje i pocela pregledati razne suvenire i uspomene koje dugo cuvam sto iz osnovne, sto iz srednje skole. (: Medju njima nadjem ja jedan kamen, na njemu bubamara i markerom pise SofCHE itd.. da ne pisem sve sad (: Moram priznati da na krstu nisam godinama dolazila, da nisam kontaktu s ljudima odavdje isto tako dugo sem sto sam par puta neke srela kroz bgd ili ns. U glavnom sve to vezano za forum sam nekako ostavila iza sebe i nije mi padalo na pamet do tog dana.
I sad ono sto je vezano za temu (: ulogujem se ja i pocnem citati svoje postove jos iz 2005. pa na ovamo. Koliko sam se smijala, ne mogu opisati. Imala sam utisak kao da citam postove neke druge osobe. Skroz mi je cudan bio taj pogled sa strane na sebe iz doba ‘ psiholoske tranzicije’. :mrgreen:
Citajuci sve to pozeljela sam da obnovim neke stare kontakte, medjutim, shvatila sam da ja nisam vise ona osoba s kojom su se ti ljudi druzili. Da su se desile razne okolnosti koje su me u potpunosti promijenile sto se nekih bitnih shvatanja tice i da je mozda besmisleno poslati mejl nekome s kim se niste ni culi, a kamoli vidjeli minimum 3 godine; jer mozda ta osoba ocekuje od vas ono sto ste nekad bili. Naravno s druge strane svjesna sam toga da su se i ti ljudi promijenili, sazreli [hvala bogu ;p ipak smo se kao 15godisnjaci druzili ;p].
I tema koju otvaram je upravo o tome. O promjenama koje ste primjetili na sebi. Kakav osjecaj imate dok citate svoje stare postove, pjesme, price [ako ste ih pisali], gledate fotke itd. Da li vas u nekim trenucima prodju zmarci i pomislite “o boze, sta mi bi?” (: Kako se osjecate kad sretnete na ulici osobu koja vam je bila draga, a s kojom ste se prestali cuti iz vama sad nejasnih razloga jer se ni ne sjecate toga? Da li na sve to posmatrate kao na neki prosli zivot kome se ne biste mogli vratiti? I kakav uopste odnos prema promjenama imate? Da li ih se plasite ili naprotiv zeljni ste istih?

Svidja mi se naziv teme.Pink Floyd i Time:)Da,stalno kad tako naidjem na neki stari dnevnik pa procitam,shvatim koliko su se moja razmisljanja promenila kao i pogledi na zivot.I cesto se nasmejem svemu tome.A koliko samo imam sacuvanih uspomena na neke osobe i onda ponekad zelim da se vratim u to vreme makar na kratko.I tako sretnem neke ljude sa kojima se odavno ne cujem,sa kojima sam prekinula kontakt iz nekog razloga i kad popricamo nije vise isto.Niti sam ja ista osoba,niti oni.Udaljili smo se.Svako je otisao nekim svojim putem.Bolje je nesto ostaviti u proslosti samo kao lepu uspomenu.
I ici samo putem promene.

Dakle, prva sedmica septembra za mene predstavlja najgori period godine. To je ona nedjelja kad pocne da duva vjetar s mora, navuku se oblaci, a ja trcim u kucu po duks shvatajuci da je sa kupanjem i plazom gotovo za ovo ljeto. Ujedno tada je i vrijeme spremanja sobe i pakovanja radi selidbe [bar kad su studenti u pitanju]. I tako prije neki dan, trazeci neke sitnice za novi stan, pronadjem ja kutiju sa starim fotkama i kojekakvim papiricima i glupostima iz osnovne skole. Istog momenta sam obustavila pakovanje i pocela pregledati razne suvenire i uspomene koje dugo cuvam sto iz osnovne, sto iz srednje skole. (: Medju njima nadjem ja jedan kamen, na njemu bubamara i markerom pise SofCHE itd.. da ne pisem sve sad (: Moram priznati da na krstu nisam godinama dolazila, da nisam kontaktu s ljudima odavdje isto tako dugo sem sto sam par puta neke srela kroz bgd ili ns. U glavnom sve to vezano za forum sam nekako ostavila iza sebe i nije mi padalo na pamet do tog dana.
I sad ono sto je vezano za temu (: ulogujem se ja i pocnem citati svoje postove jos iz 2005. pa na ovamo. Koliko sam se smijala, ne mogu opisati. Imala sam utisak kao da citam postove neke druge osobe. Skroz mi je cudan bio taj pogled sa strane na sebe iz doba ‘ psiholoske tranzicije’. :mrgreen:
Citajuci sve to pozeljela sam da obnovim neke stare kontakte, medjutim, shvatila sam da ja nisam vise ona osoba s kojom su se ti ljudi druzili. Da su se desile razne okolnosti koje su me u potpunosti promijenile sto se nekih bitnih shvatanja tice i da je mozda besmisleno poslati mejl nekome s kim se niste ni culi, a kamoli vidjeli minimum 3 godine; jer mozda ta osoba ocekuje od vas ono sto ste nekad bili. Naravno s druge strane svjesna sam toga da su se i ti ljudi promijenili, sazreli [hvala bogu ;p ipak smo se kao 15godisnjaci druzili ;p].
I tema koju otvaram je upravo o tome. O promjenama koje ste primjetili na sebi. Kakav osjecaj imate dok citate svoje stare postove, pjesme, price [ako ste ih pisali], gledate fotke itd. Da li vas u nekim trenucima prodju zmarci i pomislite “o boze, sta mi bi?” (: Kako se osjecate kad sretnete na ulici osobu koja vam je bila draga, a s kojom ste se prestali cuti iz vama sad nejasnih razloga jer se ni ne sjecate toga? Da li na sve to posmatrate kao na neki prosli zivot kome se ne biste mogli vratiti? I kakav uopste odnos prema promjenama imate? Da li ih se plasite ili naprotiv zeljni ste istih?

Aaaaaaaaaandjoooooooooo!!!!!!!!! :heart::heart::heart:
Danima mi vec intenzivno lutash po mislima, otkako sam od prve do zadnje stranice chitala Vigvam. Pokushala sam na stari broj da te dobijem,ali nista.
Na fejsu ti ne znam prezime. :think:

A ne mogu ti opisati koliko mi je drago shto si se pojavila! :heart::heart::heart:
Poslacu ti pp,da me dodash na fejsu, da prichamo. :D

I ja sam se promijenila, skoro stoprocentno...ali bi mi bilo drago da se chujemo.

@Topic : Zao mi je shto sam se sa nekim ljudima izgubila, a shto se tiche fotki, starih postova i slichno, sve je to dio odrastanja...
Promijenila sam se, ali nikad se necu stiditi starih postova (dobro ,mozda teme o Justinu Timberlakeu :zcepanje: )

PS. Imam ga i ja! :heart::heart::heart:

18mjeseciljubavi192010.jpg

PPS. U oktobru za sajam pravimo skup starih forumasha, dodjiiiiiii!

Poslednja izmena:
kad citkam stare dnevnike vidim ono klasicno tinejdzersko tripovanje da sam pokupila svu pamet sveta a u stvari sam zvucala kao tipicni dosadni pubertetlija
ali su mi smesni svi ti kiksevi i kontam da su ti razliciti pogledi na sve nekad i sad samo deo odrastanja
imam samim tim i puno ljudi iz razlicitih faza s kojima sam nekad bila jako bliska ali razliciti putevi i interesovanja te u medjuvremenu udalje od istih...danas smo samo na cao-cao.

A koliko samo imam sacuvanih uspomena na neke osobe i onda ponekad zelim da se vratim u to vreme makar na kratko. .....Svako je otisao nekim svojim putem.Bolje je nesto ostaviti u proslosti samo kao lepu uspomenu.
I ici samo putem promene.
upravo to... (: i uvijek postoji onaj trzaj kad pomislim, a sta da je sve krenulo nekim drugim tokom koji bi sacuvao djelice tog vremena...

Sofija:
Promijenila sam se, ali nikad se necu stiditi starih postova (dobro ,mozda teme o Justinu Timberlakeu :zcepanje: )
Ja se nikad necu stidjeti svoje ljubavi prema Britni :mrgreen:

PPS. U oktobru za sajam pravimo skup starih forumasha, dodjiiiiiii!
auuu pa nisam ja vise u bgd-u.. jos odaaaaaavno...tj od nove godine (:
a ne vjerujem da cu ici tamo u to vrijeme... prije januara bgd me nece gledat... (:

Sjecas se, prvi skup, slucajno naisli na tebe na Kalishu? :D
jep.. bila sam prava selebriti... :mrgreen: "jaooo vidi andjelijuuu.. aj' se slikas s nama" :hahaha:

Heh, dobra tema.:D
Moram reci da mi se nacin razmisljanja dosta promenio od kada sam na krstarici, te ni ja vise nisam onaj stari.:lol: A kada pogledam svoje stare sastave, pa recimo da pocnem da se smejem, a dodje mi i da zaplacem dok citam te redove(ne zato sto mi evociraju uspomene, nego zato sto su smesni:lol:)
Elem, sto se tice osoba sa kojima se nisam dugo druzio, kada se sretnem sa njima, pridjem pozdravim se, ispricamo se sta ima novo, itd.I nikako na to ne gledam kao na prosli zivot, osim ako nisu neke lose uspomene ili osobe.
Sto se promena tice, pa posto sam bio stidljiv, povucen, neinteresantan, naravno da sam bio i ostao zeljan promena.A promene su mi bas dobro dosle.:mrgreen:

Back