The Sims

Nabaci Seasons, ima godisnja doba i vreme se menja u skladu sa njima. Samo nemoj da drzis Simice napolju tokom kise jer ce ih munja vrlo lako strefiti i eto ti grob....ni Pets nije lose odradjen, ima fenomenalne animacije zivotinja....a tek da ne pominjem broj rasa pasa....

Imam pitanje u vezi s muzičkim instrumentima. Znam da Simsi na njima mogu da vežbaju ili sviraju rok, kantri ili džez. Ako uzmeš sva ta tri instrumenta i još ubaciš klavir, pa još ako Simsi imaju dobar Creativity skill, melodije će biti lepe ali uvek iste. Da li postoji neka fora da sviraju neku pesmu koju ti želiš? Ono, kao, u My Documents ubaciš neki mp3 fajl u određeni potfolder u Sims 2 folder (kao za muzički stub) pa da sviraju tu pesmu? Ako ne može, da li bar postoji mogućnost da, kad kliknem recimo na Rock, sviraju bar još jednu melodiju osim ove što sviraju svaki put?

Imam još nešto da pitam Markocu ili nekog drugog ko se razume u Sims i u Seasons.

Prva stvar: jedna devojčica redovno radi domaće, ali joj se ocena ne penje ispod D+. Ona iz škole donese domaći, stavi ga na zemlju, i u toku dana ga uradi. Ali kad sutra ustane, ponovo ima želju da radi domaći, iako ga je već uradila. Očigledno je još jedan domaći negde sakriven. Svuda sam ga tražio, koristio sam i opciju pogleda iz visa, ali nema šanse da ga nađem. Da li postoji neka fora da ga lociram? Ne mogu da upišem devojčicu u privatnu školu ako joj se ocena ne popne.

Druga stvar se tiče Seasons ekspanzije. Voće koje dobijem žetvom ili berbom mogu da stavim u sokovnik i napravim sok i to je okej. To je slučaj i sa nekim povrćem. Međutim, većinu povrća kada stavim u sokovnik ne mogu da napravim sok (što me ni ne čudi), ali ne mogu ni da napravim jelo od njega. Stavim ga u frižider, ali se pod opcijom Have Breakfast/Lunch/Dinner ne pojavi neko novo jelo od povrća koje sam stavio, iako je Fresh Food Level visok. Da li je u pitanju neka greška u samom disku ili su krastavac i patlidžani samo za prodaju a ne i za jelo?

Za ono prvo:

Ako je ona uradila domaci, i ako ima zelju da ga radi, ne mora da znaci da je negde sakriven u kuci. Sledeci dan kada ga donese, ispunice joj se zelja. Nemaju samo domaci zadaci ulogu u povecanju ocene. I nema nikakva fora da ti automatski locira domaci, moras to da uradis rucno. Sim mora da ode u skolu ili na posao sa visokim raspolozenjem.
Kada je Sim ispunio sve zahteve za povisicu, posalji ga na posao kada je lose raspolozen, nece je dobiti. Ali ako ga sledeci dan posaljes u dobrom raspolozenju, eto ti kinte! :P

Za ovo drugo stvarno ne znam, nisam se toliko zadubio u igru da berem voce i povrce, samo me je interesovao sistem godisnjih doba....kada sneg posteno napada, tvoj Sim moze bilo gde da napravi Sneska, a kasnije ce doci mali pingvin i pricace sa njim. :)
Igra je prepuna bagova...moj Sim je bio na vrhu muzicke karijere i kupio sam mu Rock Hammera (neka nadrkana i krsa ozvucena gitara, izgleda kao da je BC Richova :)) ali stvar je u tome sto nije bilo zvuka dok je svirao....
Isto, nemoj da ostavljas SImice napolju dok pada kisa, jer je jako velika sansa da ih udari grom i da Smrt dodje po njih...
Ove i mnoge druge propuste ispravlja jedan patch od socnih 50 MB, ali treba igru namazati pekmezom da bi radila posle patchovanja, za sada, dok pekmeza jos nema....if you know what I mean :)

markoca:
Za ono prvo:

Ako je ona uradila domaci, i ako ima zelju da ga radi, ne mora da znaci da je negde sakriven u kuci. Sledeci dan kada ga donese, ispunice joj se zelja. Nemaju samo domaci zadaci ulogu u povecanju ocene. I nema nikakva fora da ti automatski locira domaci, moras to da uradis rucno. Sim mora da ode u skolu ili na posao sa visokim raspolozenjem.
Kada je Sim ispunio sve zahteve za povisicu, posalji ga na posao kada je lose raspolozen, nece je dobiti. Ali ako ga sledeci dan posaljes u dobrom raspolozenju, eto ti kinte! :P

Pa šta onda još, osim domaćih zadataka, može da poveća ocenu? Reč je o mojoj virtuelnoj ćerci koju odgajam već više od dve godine (naravno aging mi je off ;-) )! Stvarno bih voleo da je upišem u privatnu školu jer sam nafatiran ko brod i lova mi nije problem. Što se tiče ovog sa visokim raspoloženjem, za to znam da mora da bude raspoložen onaj ko ide tamo. Da li imaš neki savet kako da joj povećam ocenu? I ne znam zašto ima želju da radi domaći ako ga je već uradila, a druge knjige nema u kući. Simsi obično žele da urade ono što tog trenutka mogu.

markoca:
Za ovo drugo stvarno ne znam, nisam se toliko zadubio u igru da berem voce i povrce, samo me je interesovao sistem godisnjih doba....kada sneg posteno napada, tvoj Sim moze bilo gde da napravi Sneska, a kasnije ce doci mali pingvin i pricace sa njim. :)
Igra je prepuna bagova...moj Sim je bio na vrhu muzicke karijere i kupio sam mu Rock Hammera (neka nadrkana i krsa ozvucena gitara, izgleda kao da je BC Richova :)) ali stvar je u tome sto nije bilo zvuka dok je svirao....
Isto, nemoj da ostavljas SImice napolju dok pada kisa, jer je jako velika sansa da ih udari grom i da Smrt dodje po njih...
Ove i mnoge druge propuste ispravlja jedan patch od socnih 50 MB, ali treba igru namazati pekmezom da bi radila posle patchovanja, za sada, dok pekmeza jos nema....if you know what I mean :)

Znam taj problem... i ja sam to primetio... ja, recimo, isključim muziku a zvučnici još bubnje i izlaze note. Znam i sve te fore sa snegom... Jednom mi je jednog Sima udario grom, ali osim što su mu Confort i (čini mi se Hygiene) opali, ništa se ozbiljnije nije desilo... Pretpostavljam, u vezi ovog patch-a, da si hteo da kažeš da će igra mnogo da zapinje i secka ako ga postavim?

Aj kad već pričamo o trablšutingu, hteo sam još nešto da te pitam, ali ne odnosi se na problem. Da li se možda bakćeš sa odećom Simova? Da li ponekad čeprkaš po Body Shop-u? Ja sam probao da napravim neke kreacije, ali nisam baš ispao Dior... :lol: Zato te pitam, da li možda znaš da li negde s neta mogu da skinem bmp fajlove koji su alfa sličice za odeću Simova (ako si se baktao s tim znaš na šta mislim)? Na primer, neke firmirane ili fazonske majice, ili recimo pank rokerske (RAMONES natpisi i slično). A dobro bi došlo i neki koji umesto odeće u stvari daje nago telo, jer kad sklonim odeću Simu u Body Shop-u ne vidi se ništa, kao kod lutke u izlogu! :smile: Nemoj da misliš da sam neki perverznjak što me to zanima, prosto bih voleo da napravim neke Simse nudiste.

Imam jedan problem. Imam instaliran Sims 2 i patch Happy Holiday Stuff koji rade bez problema. Nabavila sam Glamour Life i Seasons ali ne mogu da ih instaliram jer mi se trazi Sims 2 CD4 radi autentikacije. Onda ja ubacim CD4 ali i dalje nece da se zavrsi instalacija. Sta nije u redu? Ako neko zna neka mi kaze, jer svi pricaju kako je Seasons bas super patch, a i verovatno cu imati probleme i za sve ostale patch-ove!

Jaooo...
Znas razlikovati patch i ekspanziju? Patch je zakrpa koja ispravlja probleme u igri a ekspanzija produzuje igru i daje joj nove karakteristike i mogucnosti.
BTW resenje tvog problema ne znam...

Čudi me da ti traži CD4 za ekspanziju Seasons. Meni nije ništa tražio kad sam je instalirao (doduše moj primerak je original (samo glavnog Simsa 2, doduše, ekstenzije su piratići). Najbolje bi bilo da odeš na zvanični sajt igre i pitaš o čemu je reč u opciji "Contact us" ili na njihovom forumu. Što se tiče Seasons ekspanzije, mogu ti reći da nije bolja ni od Petsa ni od University-ja (naravno, to je moje mišljenje)... a Seasons donosi najmanje toga novog od svih dosadašnjih ekspanzija. Ipak, vredi i njega nabaviti ako voliš one fore s godišnjim dobima i baktanje sa baštom ;)

Lapsus, mislia sam na expansion pack, nego nema veze. Sve delove sam skinula sa neta,ni jedan nije originalan, naravno. Trenutno mi se skida university pa cu da vidim da li ce da radi. Hvala u svakom slucaju!

Mary Ann:
Lapsus, mislia sam na expansion pack, nego nema veze. Sve delove sam skinula sa neta,ni jedan nije originalan, naravno. Trenutno mi se skida university pa cu da vidim da li ce da radi. Hvala u svakom slucaju!

Savetujem ti da instaliraš expansion pack-ove po redu kojim su izašli (znači prvo EP1 odnosno University, pa EP2 (Nightlife) pa tako dalje) jer bi u suprotnom mogla da imaš nekih problema. Ja sam instalirao nasumičnim redom ekstenzije i desilo mi se da su mi nestali skoro svi predmeti iz University-ja. Uđem recimo u studentski dom, a tamo nestala sva vrata koja su bila u University ekspanziji, pa studenti nisu mogli da izađu. Oni koji su nosili frizure izašle sa EP1 postali su ćelavi... Gadno, zar ne? A što je najgore, kad sam deinstalirao University ostali su mi neki delovi i više nisam mogao ponovo da ga instaliram sve dok jednog dana nisam dao komp na reinstalaciju... zato ti i savetujem da instaliraš redom... mada ipak ne verujem da će se i tebi desiti tako nešto... pozz :wink:

Back