the q

sa obzirom da je realnost holografska i da je, stoga, sve iluzija
recimo da je svaki smisao istina, kao i da postoje različiti nivoi istine...

da kažemo da je kolektivno nesvesno najuniverzalniji nivo, ali koliko zaista svesno imaš pristup kolektivno nesvesnom da bi mogli da kažemo da "pratimo" taj obrazac u evridej lajf? :)
smisao i jeste izmišljati ga svaki dan iznova...

pametno moje :cmok:
nego ja mislim da je moguce ponekad uociti sta spada pod kolektivno nesvesno...recimo skorasnji dogadjaji :)

svi "globalni" događaji proističu iz kolektivnog nesvesnog, pa i većina ličnih
odatle i intuicija i prekognicija kao prepoznavanje obrazaca po kom teku događaji koje kolektiv kreira...
apsolutna slobodna volja je oslobađanje od Ega, to jest viđenja realnosti kao uzrok - posledica šeme
to je ujedno, i oslobađanje od kolektivnog nesvesnog i življenje sopstvene istine...

u normalnim stanjima svesti, to možemo da iskusimo samo u snovima :)
tako da, svi nivoi istine su dostupni, samo je bitno koji biramo da posmatramo i samim tim, budemo deo njega...

Zanimljiva ti postavka teme...Zašto baš mač?
A tema na LJiSu. :think:
Nekako stičem utisak da je tebi dosadilo da se boriš za ljubav, ili da si na nekoj prekretnici, ili da bi da se zaljubiš, ali verovatno tripujem, ko zna...
U svakom slučaju, kad voliš, onda sve ima smisao.:zaljubljena: Uzročno-posledično znači da je smisao u ljubavi.
Eto ja toliko... :rumenko:

m tema je na ljisu jer mi je to maticni forum ako imam 5 postova sve ukupno na ostalima...dakle ja sam lojalan covek :)
da li je?

smisao postoji, naravno. s tim sto svako za sebe moga da ga pronadje.
osecaj besmisla, beznadja, nistavila.....to su cesto znaci psihotickih stanja, dakle, nezdravih stanja psile, cesto sa suicidnim idejama. dakle, o tom nezdravom stanju psihe treba da vode racuna strucne osobe.
sto ce reci, OBJEKTIVNO, niko od nas ne zna sta je i gde je smisao. ali subjektivno, svako od nas mora da ima svoj mali smisao u sebi. ili sklizne u boles` .
a smislovi su razliciti, od velikih do najobicnijih, slatkih, lakih.

e sad ga nova bas pretera....mogu da budu ali uopste ne moraju..jer ispade po tvome da svako ko se zapitao zasto je psihotican i suicidna osoba :)
a to je upravo taj strah i da se postavi samo pitanje

Da li se u stvari umorimo od maca 365 dana puta x pa zamisljamo smisao jer ne bi mogli da se suocimo sa besmislom? i je li smisao uvek nasa projekcija i iluzija za koju se drzimo od licne do kolektivno nesvesnog?
Проналазимо смисао у стварима које нам се дешавају.
Циљеви нам помажу да не постане све бесмислено.
Деца су смисао једном делу живота.

sa obzirom da je realnost holografska i da je, stoga, sve iluzija
recimo da je svaki smisao istina, kao i da postoje različiti nivoi istine...

da kažemo da je kolektivno nesvesno najuniverzalniji nivo, ali koliko zaista svesno imaš pristup kolektivno nesvesnom da bi mogli da kažemo da "pratimo" taj obrazac u evridej lajf? :)
smisao i jeste izmišljati ga svaki dan iznova...

A sta ako univerzalno kolektivno nesvesno ima vise nivoa a nase licno nesvesno nema pristup kolektivno svesnom u makrokosmosu?Kako ga onda preneti u RL?

Back