light & dark
Buduća legenda
- Poruka
- 37.758
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja živim u besmislu koji pokušavam da osmislim i da mu dam neko podnošljivo značenje, tako da i nisam baš ondak najadekvatnija....
Da li se u stvari umorimo od maca 365 dana puta x pa zamisljamo smisao jer ne bi mogli da se suocimo sa besmislom? i je li smisao uvek nasa projekcija i iluzija za koju se drzimo od licne do kolektivno nesvesnog?
neko bi rekao da je cela priroda savrsena anarhija. nema uzroka i posledica, sve se desava bez ikakvog reda i smisla.
a neko bi rekao da je sve savrseni red, od atoma, i proton ai elektrona
pitanje je, zasto se tesko suociti sa besmislom_
i sta je besmisao?i šta je smisao?
ako život prihvatimo kao ono što jeste sad, a ne ono što je bilo, ili ono što planiramo da će biti..
ako ga prihvatimo kao težak, i ako prihvatimo bol kao neizbežan
ako prihvatimo da strasno malo toga možemo planirati, i da to što smo krenuli nkeim ptem ne znači da ćemo tamo i stići, ali da sbog toga ne treba odustajati od puta..
onda je sve lakše
smisao?
nije život cilj, već putovanje..
koje razložimo u mnogo malih ciljeva da bi nam bilo lakše..
a nije lakše, jer svaki ostvaren cilj je koliko pobeda, toliko mala smrt jer nam ostavlja prazninu, i opet moram da tražimo novi..
da li su ti mali ciljevi i mali smislovi iluzije i poštapalice pomoću kojih idemo kroz život?
ja mislim da jesu.
Ma koliko bila dobar i pažljivi vozač, nikad ne znaš koja će budala i kad da se spuca direktno u tebe.
Za ciljeve se slažem ali tu je Marfi da ih promeni.
ali ako se slozimo da je iluzija kojom se tesimo znaci da samo putovanje nije smisao
tako je. na to sam mislila kad sam rekla da je sve anarhija. uzrok i posledica cesto blage veze nemaju.Ma koliko bila dobar i pažljivi vozač, nikad ne znaš koja će budala i kad da se spuca direktno u tebe.
Za ciljeve se slažem ali tu je Marfi da ih promeni.
ali ako se slozimo da je iluzija kojom se tesimo znaci da samo putovanje nije smisao
prebacivanje odgovornosti na drugu instancu?
mu dodje najlakse
Ili po Volteru : Da svako obradjuje svoj vrt i bude srećan s tim što ima
tako je. na to sam mislila kad sam rekla da je sve anarhija. uzrok i posledica cesto blage veze nemaju.
putovanje, postojanje..
zar postojanje samo po sebi nije smisao?
prebacivanje odgovornosti na drugu instancu?
mu dodje najlakse
gaji biljku ne pitajuci se zasto?
sta znaci svrsishodno?pa ne moze biti samo po sebi smisao ako nije svrsishodno
sta znaci svrsishodno?
ako je zivot prolazan, sa stanovista vecnosti je savrseno beznacajan i besmislen.
sa stanovista onog koji zivi je smislen onoliko koliko covek u sebi oseca..
Mačaka?!
Ja volim mačke i ne merem se umoriti od njih
jok. nema instance. cista anarhija.
sa obzirom da je realnost holografska
Mislis hologramska?