The Doors- Jim Morrison

• Začetnik teme Začetnik teme Jimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bili su definitivno ispred svog vremena i što se muzike i što se tekstova tiče. Dok su ljudi uglavnom pevali o "cveću u kosi" Morison i ekipa su pravili muziku koja je i danas moderna. Kad krene solo na klavijaturama, mmmmm.
A što neko negde ovde napisa, da mu muzika liči na farmersku, eh, šta reći, šta zna dete...

Evo deo jednog teksta koji govori o hipicima i Morrisonu

Zanimljivo je da su hipici prigrlili Doorse i ustoličili ih na mesto vođa plemena, iako se ta grupa ni muzički, ni tekstualno, nije uklapala u standarde flower-power hippy utopije. Iako je Morrison pevao "Stariji su sve stariji, a mlađi sve snažniji, borba neka traje mesecima, oni imaju puške, ali nas ima više. Pobedićemo, nadvladaćemo - krenimo!" - Five To One), čini se da je na vreme shvatio da se preobražaj društva ne može izvršiti jednostavnim negiranjem institucija i hedonističkim pristupom životu. Bile su potrebne radikalnije metode. Anarhističku crtu Jim je nasledio od svog dede, advokata i anarho-komuniste koji je bio proganjan u posleratnim danima "progona veštica". Iako ga je patrijarhalno vaspitanje donekle sputavalo, čim bi njegovim umom zavladali alkohol i/ili halucinogeni elementi, otpor prema čuvarima reda u sistemu je eskalirao. Česte provokacije policajaca na koncertima su mu donosile poene kod "dece ljubavi", ali i nepodeljeno gnušanje kod starijih, rešenih da po svaku cenu sačuvaju "American way of life".

Ovako nabrzaka sagledano..ja vidim malo fanova doorsa ovdje.,"pokoji kazu svida mi se Morrison"neki da im je "the end"dobra stvar.,

Koji je ovo kur***.,Doorsi.,jos neko za njih kaze da su farmeri.,jeb** led i krv.,imam 4,33 gig pjesama doorsa na kompu krvavo sam ih sakupljo.,da bi neko reko da su farmeri..,Svaka cast iznimkama.,

Morrison je umro prirodnom smrcu.,to je 98%.,sve ovo su glasine ogromnih fanova doorsa,medija itd.,

Peace & Love..........=)=)=)=)=)=)=)=)

Mislis na infarkt?!Tu prirodnu smrt?!Vrlo,vrlo retko se desava da tako mlad covek dozivi i umre od infarkta.Mada,ima raznih spekulacija oko njegove smrti.Na kraju se ni ne zna tacno sta je bilo,dal se predozirao u onom klubu,pa ga doneli kuci i ubacili u kadu,ili je bio kod kuce...postoji i prica da je iscenirao svoju smrt....mada...meni je sumnjiva ona njegova riba(da ima veze sa njegovom smrcu),jer je odmah pobegla negde,ne znam dal iko zna pricu...do duse 3 godine posle njega je i ona umrla.Ne znam dal je iko citao knjigu o njemu "No one here gets out alive"Ja sam je davno citala,ali ko god voli Dzima i dorse,svidece mu se!Pa,eto,preporucujem!
"Death makes angels of us all"

Back