smells like carrots
Aktivan član
- Poruka
- 1.308
Znaci, zato sto postoji veliki broj kultista koji obozavaju TP ja bih onda trebao da glasam za nju iako iskreno mislim drugacije.
Naravno da ne, niti sam ja to napisala, ne znam odakle ti takav zaključak.
U potpunosti se slazem. TP je kulti fenomen medju serijama i to ce ostati dok je sveta i veka. Da ne govorim o tome sto je u orbitu izbacila glumce koje je neko od vas ovde naveo - pre svega mislim na Seril Li tj. Loru Palmer. A i Kajl MekLahlan je posle TP postao popularan iako je vec glumio u gomili filmova (od toga i u Lincovom Plavom Somotu). Ne samo da je Linc angazova odlicne glumce (iako ne popularne/poznate u to vreme) nego je uspeo da stvori atmosferu koju osecas na svojoj kozi dok gledas. Neko mozda ne voli njegov crni humor, ali ako ti se ne svidja nemoj da gledas. A TH koliko god bila zanimljiva ne moze da se poredi po kvalitetu sa TP. Ja sam odrasla uz obe serije, i TH sam uvek rado gledala i jeste dobra serija ali u odnosu na serije tog tipa. Da je bolja od Law and Order e pa to bas i nije. Mozda je popularnija, ali po kvalitetu gledano ne bih se slozila kada uzmemo u obzir glumce i scenario. Takodje sam ostala sokirana da je Nikita presisala CSI Las Vegas! Ma dajte ljudi...
Meni je Las Vegas najbolja od svih CSI serija, ostale su mi praktično i negledljive.I verovatno bi dobila više poena od mene da je bila u rundi sa slabijom konkurencijom A i inače, proceduralne serije koje gledam i koje mi se dopadaju su baš malobrojne.. A Nikita je jednostavno serija koju više volim. To se valjda na kraju svodi na stvar ukusa.

.
To je zato što Tropical Heat/Sweating Bullets nigde nije bila zapažena sem u Srbiji. Samo je ovde bila fenomen - zato je onaj glumac i dolazio, čovek je bio iznenađen i oduševljen da je negde tako popularan. Aj probaj da dovedeš neke iz neke serije koja je bila ili je još uvek svetski lik, iz na pr. The X-Files ili Lost pa da vidiš kad će da dođu.A ovde u Srbiji čisto sumnjam da će neko snimiti seriju inspirisanu tom serijom...
Twin Peaks, mada ima i dosta slabosti, posebno u drugoj sezoni, bio je fenomen svuda... uključujući Srbiju. Kako se to gledalo i prepričavalo po školi... Ja se sećam i bar dva članka u domaćim časopisima koja su poredila političku situaciju u Srbiji sa likovima i događajima iz Tvin Piksa - jedan iz Vremena, jedan iz Srpske reči negde 90tih.![]()
Važnije je ipak to što je ta serija izvršiča ogroman uticaj na američku televiziju, a time i svetsku... danas kad se gleda, na momente je i dalje fantastična, ali na momente je vrlo slaba... ali bez nje, pitanje je da li bi bilo mnogih drugih kasnijih serija, od X-Filesa, Six Feet Under, Losta, do Desperate Housewives, na primer.
Nisam znala za te analize iz novina