Tesla dete iz vasionskog broda

Ramox

Sto se tice Tesle, kao sto rekoh na filozofiji, njemu nas narod pripisuje duhovne vrednosti koje on nema. On je obican naucnik, pronalazac skalamerija i klepetala a sve te price o spiritulanosti su ili izmisljene ili preterane.
[/QUOTE. A jel ti mislis da bi mogao da budes dobar izvrstan naucnik bez duhovnih sposobnosti? Ti hoces da kazes da su na istom nivou duhovnosti Tesla i neki djubretar koji nije zavrsavao skole. Stvarno mene zapanjuje toliko niskosti da Nikola Tesla nije imao duhovne moci. Ja koliko sam citao malo, neki kazu da je [poslat od strane vanzemaljaca kao njihov hibrid koji je genijalan da bi napravio civilizaciju na zemlji.

Da nije bilo tesle sada bi svi svecu drzali.

Pa sta? Mislis da bi to bilo katastrofa covecanstva? Hiljadama godina su ljudi ziveli bez elektricnog osvetljenja a ja im samo zavidim na tome. Kada si poslednji put ti video zvezdano nebo? A to sto su ljudi iz prirode saterani u fabricke hale kako bi radili automatske poslove a sve za bazen nekog vip debeljana, ja ne smatram napretkom.
Takodje, vec sam pomenuo da su ratovi ono sto gura tehnoloski napredak a da su sve ove "blagodeti" zapravo zastarela oruzja. ..internet, daljinski, mikrotalasna, racunar itd.itd.
I umesto sto se klanjas tehnickim pomagalima bolje potrazi Frojdovo delo "Nelagodnost u kulturi" ono ce ti pomoci da razmislis da li je neko pomagalo vredno klanjanja ili pre prezira ili najbolje ravnodusnosti.

.nebi tebe bilo na krstarici.. i ako imamo svi iste duhovne vrijednosti sto ne podjes pa izmislis nesto..ili jos bolje pogledaj tesline skice pa sastavi to sto je on nacratao

Duhovne vrednosti su nesto savim drugo od pronalazenja sprava. Duhovne vrednosti su ono sto je primarno a tvoj svet objekata je izveden, sekundaran ...iluzija.

Oni koji se bave razotkrivanjem sustine...duhovnog jesu filozofi i oni zasluzuju nasu paznju.

Oni koji se bave telesnim i materijalnimi ...Tesla i slicni zasluzuju interesovanje ali i ravnodusnost a ne prolangiranje u svece i filozofe. Tesla nije filozoF. Njegove "filozofske" kontempacije su smesne ili banalne.

Pa sta? Mislis da bi to bilo katastrofa covecanstva? Hiljadama godina su ljudi ziveli bez elektricnog osvetljenja a ja im samo zavidim na tome. Kada si poslednji put ti video zvezdano nebo? A to sto su ljudi iz prirode saterani u fabricke hale kako bi radili automatske poslove a sve za bazen nekog vip debeljana, ja ne smatram napretkom.

Niko ovde nije pominjao katastrofu, naravno da ne bi bila katastrofa. Tehnologija je tu da svima olaksa zivot pa i tebi ali ne i da zameni zivot. Sta tebe sprecava da svaku noc gledas zvezdano nebo? Jeste jadno sto su ti isti ljudi robovi, zavise od plata, od tih plata zavise njihove porodice, i onda moraju da rade, a taj isti debeljan tu slabost obilato koristi.

Takodje, vec sam pomenuo da su ratovi ono sto gura tehnoloski napredak a da su sve ove "blagodeti" zapravo zastarela oruzja. ..internet, daljinski, mikrotalasna, racunar itd.itd.
I umesto sto se klanjas tehnickim pomagalima bolje potrazi Frojdovo delo "Nelagodnost u kulturi" ono ce ti pomoci da razmislis da li je neko pomagalo vredno klanjanja ili pre prezira ili najbolje ravnodusnosti.

Znas da bi vrlo malo ljudi procitalo tu istu knjigu da nema tih tehnickih pomagala kao sto je internet. Internet posredno mozda i pospesuje razvoj filozofije. Npr. kad si ti procitao prvu filozofsku knjigu da li je ona bila u elektronskom formatu ili ne? Ako nije ta knjiga bila da li je makar neka bila u elektronskom formatu (pdf)?

Oni koji se bave telesnim i materijalnimi ...Tesla i slicni zasluzuju interesovanje ali i ravnodusnost a ne prolangiranje u svece i filozofe. Tesla nije filozoF. Njegove "filozofske" kontempacije su smesne ili banalne.

Jesi cuo za uticaj vedske filozofije na Teslu?

http://en.wikipedia.org/wiki/Swami_Vivekananda

Pa sta? Mislis da bi to bilo katastrofa covecanstva? Hiljadama godina su ljudi ziveli bez elektricnog osvetljenja a ja im samo zavidim na tome.
Duhovne vrednosti su nesto savim drugo od pronalazenja sprava. Duhovne vrednosti su ono sto je primarno a tvoj svet objekata je izveden, sekundaran ...iluzija.
I sveca je pronadjena, papir isto, stamparija .. itd Nisu nam potrebne? Bacimo ih sve i organizujmo verbalne forume uzivo. A filozofske misli prenosicemo s kolena na koleno uz gusle.

Vidim da mnogi ne shvataju velicinu Nikole Tesle. Sustina je da je taj covek toliko veliki, da ga, kao i druge gromade ljudskog roda, boranija ne moze pojmiti ali ni iz daleka,

Nikola Tesla je bio duhovno vrlo uzviseno bice, o cemu i sam govori, tako da na to ne treba ni trositi reci. O njegovom inzenjerskom geniju se dovoljno zna, ceo svet mu i sada skida kapu. Ko misli da su to sitnice, neka onako usput, u pauzi izmedju meditacija (posto je vrlo duhovan, je li) napravi par izuma za nas materijalisticki nastrojene, kako bi nam olaksao ovaj nas bedni, zemaljski zivot. Naravno, besplatno, na nacin kako je to uradio Nikola Tesla.

Za vas NEUPUCENE, koji nemate pojma o cemu govorite - taj covek imao je sve atribute jednog duhovnjaka, koji je imao i tu zicu pronalazackog, takodje neponovljivu u ljudskom rodu.

Prema tome, bilo bi lepo da vasi nistavni intelekti odaju bar postu onome kome nismo ni do kolena.
Treba da nam je cast sto se ta dusa inkarnirala na ovaj svet uopste, uz nekolicinu drugih koji zaslusuju slicna priznanja. I ocigledno, to nismo ni zasluzili.

Back