Teška opijanja i mutne finansije: Kako je grupa američkih veterana pukla u Ukrajini

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.085
The New York Times

KIJEV, Ukrajina — Endru Milburn, bivši pukovnik američkih marinaca i vođa Mocart grupe, stajao je u prohladnoj sali za sastanke na drugom spratu stambene zgrade u Kijevu i spremao se da saopšti loše vesti. Ispred njega je sedelo pola tuceta muškaraca koji su sopstvenim novcem doputovali u Ukrajinu da rade za njega.

„Momci, iznuren sam“, rekao je. "Mocartova grupa je mrtva."

Muškarci su zurili u njega praznih lica.

Grupa Mocart, jedna od najistaknutijih privatnih američkih vojnih organizacija u Ukrajini, propala je pod oblakom optužbi koje se kreću od finansijskih neprikladnosti do pogrešnih procena izazvanih alkoholom. Njegove borbe pružaju otkrivajući prozor u svet stranih dobrovoljačkih grupa koje su hrlile u Ukrajinu sa plemenitim namerama samo da bi bile sapletene od stresa upravljanja komplikovanim poduhvatom u ratnoj zoni.

7320221a1b1b6134478c0c59aa30540e

Uvek se pitam sa kojim razlogom ovakve vesti procure u zapadnim medijima?
Sve češće s epominje kako Ukrajina gubi rat. Da li se to ameri spremaju na pogodbu sa Rusima?

The New York Times

KIJEV, Ukrajina — Endru Milburn, bivši pukovnik američkih marinaca i vođa Mocart grupe, stajao je u prohladnoj sali za sastanke na drugom spratu stambene zgrade u Kijevu i spremao se da saopšti loše vesti. Ispred njega je sedelo pola tuceta muškaraca koji su sopstvenim novcem doputovali u Ukrajinu da rade za njega.

„Momci, iznuren sam“, rekao je. "Mocartova grupa je mrtva."

Muškarci su zurili u njega praznih lica.

Grupa Mocart, jedna od najistaknutijih privatnih američkih vojnih organizacija u Ukrajini, propala je pod oblakom optužbi koje se kreću od finansijskih neprikladnosti do pogrešnih procena izazvanih alkoholom. Njegove borbe pružaju otkrivajući prozor u svet stranih dobrovoljačkih grupa koje su hrlile u Ukrajinu sa plemenitim namerama samo da bi bile sapletene od stresa upravljanja komplikovanim poduhvatom u ratnoj zoni.

7320221a1b1b6134478c0c59aa30540e

Uvek se pitam sa kojim razlogom ovakve vesti procure u zapadnim medijima?
Sve češće s epominje kako Ukrajina gubi rat. Da li se to ameri spremaju na pogodbu sa Rusima?
Ameri su vec ponudili Rusima Krim,Donjeck i Lugansk,da prestanu vise sa naletima na Kijev,ali Rusi ne slusaju nikoga,a Zelenski ih provocira i sam pravi da njegov narod gine,pa i vojska.Za placenike,bas me briga.

Ameri su vec ponudili Rusima Krim,Donjeck i Lugansk,da prestanu vise sa ...
Па то је већ њихово, шта има да им га нуде 😅
САД треба да понуде нпр. целу Украјину, Румунију, Бугарску, Македонију и ЦГ. Онда би вероватно Руси сели са њима на преговоре, па да се договоре шта са балтичким државама, Пољском и Мађарском.

Back