TEŠKA NEMAŠTINA U SRBIJI DOBILA PRVU ŽRTVU U 2011-oj

Socijalne sluzbe treba pocistiti od neradnika, lezilebovica i mrcina. Primaju plate za dremanje po kancelarijama, a njihov pravi posao je teren i nezbrinuti gradjani. Sram ih bilo svakog dinara koji su dobili za svoj nonsalantni odnos prema profesiji koju su odabrali. Bolje i da ne postoje takvi! Nek se pare dadu nevladinim organizacijama koje imaju mnogo odgovornije volontere (ponekad i decu) od tzv. socijalnih radnika. Oni vole samo svoje dupe, a za jadne ljude cuju tek kad negde tamo, umru sami, gladni, promrzli... Zalosno sta sve i kakve ljude trpi ova zemlja i pri tom ih placa - ne tako malo.

Pazi pazi sto zuta stoka sa foruma menja plocu :mrgreen: ... sta je bilo kujice, ne vlazi vam djana na NAJLEPSEG ovih dana :hahaha: :rotf:

On jeste zgodan covek i dalje, verovatno je trenutno najzgodniji predsednik na svetu.... jesam za demokratiju i evropske vrednosti, zemlju uredjenu zakonima, i njihovo strogo postovanje.....Verovatno sam u medjuvremenu postala stoka, lako moguce.. Poslednjih .20god. jedino mislim kako pregurati dan, sta u serpu i s cim platiti racune........Verovatno sam pozutela od muke sto je vlast izgubila svaki kompas, sto kradu i na Boga ne misle...sto narod umire od gladi, u bedi, bez posla i nade.....Sto se mladost gubi na ulicama i traci u kockarnicama.....Na raznim farmama ih neka braca uci zivotu, i tako....nesrecna sam....

Ne krijem da zelim da im vidim ledja sto pre, i ne verujem u Tomine i Veljine bajkovite price....Ali i ne krijem nevericu da ce nam ista biti bolje dok mi sami sebe ne promenimo na bolje.

Danas je ova zena, Dragana, u pitanju, sutra ce neko drugo ime osvanuti u novinskom clanku....i nista mi promeniti necemo, a time samo dajemo signal svakoj vlasti, pa i ovoj, da mogu i dalje po starom.

Hvala svakom ko je procitao ovaj post..i nije rekao sta me boli qu...sta ti mislis..

Žena umrla pošto danima nije jela

U maloj sobi trošne prizemne kuće u širem centru Valjeva, u utorak je pronađena mrtva Dragana Aničić (59), koja je živjela u teškoj nemaštini i danima ništa nije jela, prenio je B92 pisanje „Novosti“. Ljekari su utvrdili da je smrt uslijedila usljed prestanka rada srca. Beživotno tijelo pronašao je njen rođak, pošto mu se danima nije javljala na telefon.

Aničić je od prošle godine primala 6.000 dinara materijalne pomoći preko Centra za socijalni rad u rodnom Lajkovcu. Kad je ostala bez posla, nije imala drugih prihoda, a ni uslove za odlazak u penziju.

„Živjela je u teškoj nemaštini, vjerovatno danima nije imala šta da jede. Nikad se, međutim, na svoj težak život nije žalila, niti išta u komšiluku tražila“, kaže Milorad Mijatović, jedan od prvih komšija.

Dok firma nije otišla u stečaj, kako saznaju Novosti, Dragana je radila kao šivač u fabrici konfekcije „Obnova" u Lajkovcu. Od prošle godine zarađivala je za život prodajući na ulici, kao kolporter, valjevski nedjeljnik „Napred". Nije se udavala, od rodbine ima samo brata koji živi u Kraljevu.

U Centru za socijalni rad u Valjevu kažu da im se Dragana nikada nije obraćala za pomoć, niti su imali ikakva saznanja da je živjela u teškoj nemaštini.

„Da nam se obratila, svakako bi joj obezbijedili pomoć, bez obzira što je njeno prebivalište u selu Nepričava, pa je u nadležnosti Centra za socijalni rad u Lajkovcu. Za ovaj slučaj, na žalost, saznali smo tek kada je Dragana Aničić pronađena mrtva“, rekla je Zorka Tomić, direktorka Centra za socijalni rad u Valjevu.

Za vreme Sloba smo ginuli kao heroji, za vreme dosmanlija umiremo kao da smo psi!!!

Zivela institucija.
Kakva bre "prva zrtva"?Koliko se ljudi ubilo,umrlo od gladi i hladnoce od pocetka godine :sad2:

Interesantno, da na ovakvim zivotnim temama ni iz bliza nema
zutih forumskih kvazi intelektualaca!

Nema ih jer su hulje. Stalno spominju restrikciju i nemaštinu 1993 godine, kada je bila na snazi totalna blokada, ali NIKO nije umro, od gladi, a danas umiranje upravo od te gladi više nije izolovan slučaj, iako su uveli "demokratiju", to se odmah događa "svuda u svetu". Hulje bestidne !

Stalno spominju restrikciju i nemaštinu 1993 godine, kada je bila na snazi totalna blokada, ali NIKO nije umro
Lupaš Oranž, situacija je upravo obratna. Postoje veoma uznemirujući slučajevi gladi i smrti iz '90-ih. Vama to nije blisko jer ste se tada bavili čekovnim prevarama, pišući čekove bez pokrića.

Danas hvala bogu autentične gladi uopšte više nema; nego danas bolesni tabloidi uzimaju osobe od 100 godina koje su dobile moždani udar, i onda ih u političke svrhe prikazuju izgladnelima. Obično kasnije u priči ustanovimo da su kupovali 7 pakli Rotmansa dnevno pre nego što su umrli od "gladi."

I tvoj faking Milošević nije "imao" sankcije i restrikcije, nego ih je i izazvao.

Back