Teret lepote

ma ruznoca moze da bude teret... to najbolje zna ona Japanka koja je otpustena iz dior-ove firme u Japanu, jer je bila ruzna... mozes misliti kako se smorila jadna... ali ih je tuzila i dobila nadoknadu, puca joj... a lepota?! E tu je kljucna stvar samopouzdanja i samosvesti... ja potpisujem da su osobe koje stalno potenciraju svoju ''lepotu'' i namecu drugima cinjenicu da su lepi, kako bi im ovi to potvrdili, zapravo puni kompleksa i nesigurni u sebe... ili su toliko glupi da nista drugo i ne primecuju... a lepota mozda i moze biti teret, ukoliko si dobar i druzis se sa osobama manje atraktivnim od sebe, koje postaju zavidne jer te ne nadmasuju ni u jednom segmentu, i onda te stalno osporavaju, pokusavaju da te degradiraju i sl... so je jadno i pateticno...

Јесте, особито кад се жена не помири с чињеницом да је лепа.
Онда јој ретко кад користи.
Кад је свесна да је лепа, онда може и корисно да је употреби...

Иначе, мушкарци увек за себе мисле да су лепи...
Они који не мисле тако, обично тврде да су зато бољи ебачи...

Кад боље размислим, већина тврди за себе и једно и друго...

Baš tako...sve je stvar upotrebe...xD

Da li je lepota teret?
Može li da pomogne, odmogne?
Da li ste nekad na svojoj koži osetili taj teret ili se nešto slično desilo nekome vama bliskom (ili možda teret "ružnoće")?

Zavisi kako se covek odnosi prema svom izgledu, puno ljudi ce nastupati sujetno, potencirati svoj izgled bio on objektivno vise ili manje lep...ne znam, licno nisam nikada pridavala paznju, nikada nisam pomislila da sam lepa, nikada se ne ogledam u ogledalu osim nuznih par sekundi i kada mi neko kaze da sam mu slatka iskreno se sokiram sto mi pominje tako nesto uopste.

Valjda sam to povukla iz kuce, vaspitali su me tako da ne pridajem znacaj fizickom izgledu....modi da, negovanosti naravno ali cisto izgledu ne, oni koji me poznaju odavde znaju da je ovo ziva istina...ne mogu da kazem da umem uopste da razlucim sta je lepo a sta nije, umetnica citavog zivota imam neku svoju viziju privlacnosti tako da mi kanonska lepota ne znaci ama nista...verujem da je ustaljeno misljenje da je lepota prednost, nesto kao pokloni - ipak im se svi raduju...

Da li je lepota teret?
Može li da pomogne, odmogne?
Da li ste nekad na svojoj koži osetili taj teret ili se nešto slično desilo nekome vama bliskom (ili možda teret "ružnoće")?

ne mislim da je lepota sama po sebi teret. uz to mami osmehe i "ma sve cemo da sredimo" i sl.
e sad, prostota upakovana u fizicku lepotu je najgori spoj ikada vidjen.
ako je u lepom telu prosta i sirova licnost, to se zove tuga.

Back