Tepisi

Daj okaci tu bambusovu prostirku, zivo me zanima kako izgleda. I mene nerviraju ti tepisi, ja bi ih sve iz kuce izbacila da mama ne gnjavi... Lepo mi kad uzmem Domestos pa prebrisem parkete a ono sve dezinfikovano mirisi. A tepisi samo skupljaju prasinu, i dzaba sto usisavamo nista ne pomaze. Elem... Pre par dana dobila mama kao nagradno ciscenje jedne sobe od kirbijevaca, ne mora nista da kupi samo da joj ociste tepih, i stvarno su uspostovali dogovor, nista nisu smarali za kupovinu (za divno cudo). Dan pre nego sto ce doci, mama na dvoristu ribala tepihe iz stana (malte ne neovi tepisi, ali bili stanari pa upropastili, moralo se oprati), i prala ona te tepihe u tri vode, sa praskom, sa deterdzentima nekim, osusilo se to, izlupali lepo tepihe, i stavili ih na terasu da se jos malo isuncaju. I kaze covek taj iz kribija, kao jel ste ovo prali sad, kaze mama da juce...Kaze on jel mogu i preko tog tepiha da predjem usisivacem da vam pokazem nesto, kaze mama kao ajde... I uzme on drlja po tom sveze opranom tepihu, kad ono na onim belim krugovima izadje prasine isto, BUKVALNO ISTO, koliko i sa neopranih tepiha iz dnevne sobe. Mama se frapirala... Eto, toliko, ni to pranje ne pomaze, kad se prasina uvuce u tepih, mozes ga samo baciti...

Ko voli vunene tepihe sa pamucnom potkom koji se ne linjaju ima opcija Chobi ili Ziegler tepiha, neki su rucno pravljeni vezom ali su svi bojeni prirodnim bojama, ili trebalo bi da je tako. Jako su lepi, ali o ukusima naravno ne treba, osim toga mozda se nekome ne svidja sto su tanki.

Usput, da li zna neko gde ima da se kupe kod nas?

AK0225-Chobi-02.jpg

zieglerpale.JPG

Ko voli prigusene boje, ima i opcija opet vunenog tepiha Aubusson, drukciji stil za malo formalniji enterijer.

HC-1K4Y_mj.jpg

Daj okaci tu bambusovu prostirku, zivo me zanima kako izgleda. I mene nerviraju ti tepisi, ja bi ih sve iz kuce izbacila da mama ne gnjavi... Lepo mi kad uzmem Domestos pa prebrisem parkete a ono sve dezinfikovano mirisi. A tepisi samo skupljaju prasinu, i dzaba sto usisavamo nista ne pomaze. Elem... Pre par dana dobila mama kao nagradno ciscenje jedne sobe od kirbijevaca, ne mora nista da kupi samo da joj ociste tepih, i stvarno su uspostovali dogovor, nista nisu smarali za kupovinu (za divno cudo). Dan pre nego sto ce doci, mama na dvoristu ribala tepihe iz stana (malte ne neovi tepisi, ali bili stanari pa upropastili, moralo se oprati), i prala ona te tepihe u tri vode, sa praskom, sa deterdzentima nekim, osusilo se to, izlupali lepo tepihe, i stavili ih na terasu da se jos malo isuncaju. I kaze covek taj iz kribija, kao jel ste ovo prali sad, kaze mama da juce...Kaze on jel mogu i preko tog tepiha da predjem usisivacem da vam pokazem nesto, kaze mama kao ajde... I uzme on drlja po tom sveze opranom tepihu, kad ono na onim belim krugovima izadje prasine isto, BUKVALNO ISTO, koliko i sa neopranih tepiha iz dnevne sobe. Mama se frapirala... Eto, toliko, ni to pranje ne pomaze, kad se prasina uvuce u tepih, mozes ga samo baciti...

Evo ovako to izgleda, iskoristiću sliku koju sam već kačila, mrzi me da opet slikam....

Prilozi

• DSCF2701rsz.jpg
    DSCF2701rsz.jpg
    29,8 KB · Pregleda: 109
Pusice, svratiću da pogledam.

Daisy, videla sam izbor u Simpu već, baš tražim imitaciju toga. Pretpostavljam da bi bilo prilično jednostavno čak i napraviti tako nešto samo ako bih mogla naći taj materijal.

Moja greska, nisam pazljivo citala sta se trazi ali posto sam i sama u potrazi za tepihom od jute sjetila sam se da sam na njihovom sajtu vidjela krznene :)

Mislim da je malo teze naci takvu imtaciju, ja sam vidjala tepihe sa zebra i leopard sarom ali nisu ni priblizno ovim krznenim :)

Čak imaju lep izbor u Simpu. Ali stvarno ovde je apsolutna tragedija po pitanju širine izbora, svega čini mi se... i kad se pronađe nešto, taj osećaj kao da si dobio loto brzo splasne kad kažu, isporuka sredinom Marta... ijao zaplakaću.
Hvala devojke :)

Skoro sam kupio kvalitetan tepih na sniženju u Svetu Tepiha Beograd sa kojim sam prezadovoljan. Prodavnicu mogu samo svima da preporučim. Jel kupovao još neko tamo i koji ste tepih kupili?

Poslednja izmena:

Back