kristiansand
Veoma poznat
- Poruka
- 10.393
Moja konfiguracija.
CPU:
AMD APU A8 3870, 4 jezgra x 3 Ghz, integrisana grafika ATI RADEON 6xxx
MB:
ASUS F1A75-V PRO
GPU:
ATI RADEON 6670, 1GB, DDR5
RAM:
6 Gb RAM, GEIL, gold edition
O cemu se radi.
Pre 2 dana
bio sam na internetu i celu noc skidao neke fajlove sa sumnjivih torrent sajtova.
Najednom je racunar poceo da radi jako tesko,
lampica od HDD se nije gasila a osetio sam da mu treba 2,3 minuta da otvori obican GOOGLE BROWSER itd.
Koristio sam neki FLASH da smestam neke podatke na njega sa interneta.
Instalirao sam HWMONITOR, program mi je prikazao da je temperatura mog procesora u tom trenutku bila oko 57 stepeni.
Temperatura ploce 29 stepeni a grafike 31 stepen.
Nakon 20 sati od tog trenutka,
instalirao sam nov sistem jer nisam vise mogao da koristim racunar pod onim uslovima.
HWMONITOR mi je odmah nakon instalacije prijavljivao da mi je temperatura procesora oko 28,29,30 stepeni,
isla je do 39,40 najvise kada upalim recimo neki strim uzivo na youtube itd.
Interesantno je da je za temperature pojedinacnih jezgara prijavljivao nekih 10,12 stepeni u stanju mirovanja,
kada god upalim nesto sto zahteva rad procesora one se popnu na po 27,28 stepeni itd.
Dok u gornjem delu za temperaturu celog procesora prijavljuje kao sto sam rekao od nekih 27,28 do 4x stepeni u zavisnosti da li procesor nesto radi.
Onda sam hteo podatke sa FLASHa koje sam skinuo te kriticne noci sa interneta
da koristim i pod sveze isntaliranim sistemom pa sam ubacio FLASH u USB i prekopirao ih na HDD.
I sada mi se teperatura procesora ponovo penje iznad 40 stepeni,
trenutno racunar samo skida neke WINDOWS UPDATEove i ne radim nista vise a temperatura procesora je 47 stepeni.
Ploce recimo 29 a grafike 33 stepena.
Lampica HDD se opet pali na prazno,
ne tako cesto kao te prve veceri ali primcujem da ucestalo treperi a nista ne radim na racunaru?.
Imam opet delimicno osecaj da racunar radi nesto teze nego pre svih tih dogadjaja.
Kada otvaram neke prozore, prvo kliknem pa prodje delic sekunde pa se otvori.
Pre ove sitvacije nikada nisam imao takav osecaj, uvek se prozor odmah otvori a da ja to ne osetim pod misem, ako me razumete itd...
Ne znam da li je to normalno za moju konfiguraciju da mi temperatura procesora 37-47 stepeni,
bude stalno za 10,15 stepeni visa od temperature ploce 23-33 stepena i grafike cak i kada CPU ne radi nsita.
KUCISTE mi je otvoreno sa jedne strane,
imam 2 dodatna omanja ventilatora u njemu.
Jedan od pozadi duva prema prednjoj strani a drugi sa otvorene strane kucista duva u visini procesora na maticnoj ploci?.
CPU:
AMD APU A8 3870, 4 jezgra x 3 Ghz, integrisana grafika ATI RADEON 6xxx
MB:
ASUS F1A75-V PRO
GPU:
ATI RADEON 6670, 1GB, DDR5
RAM:
6 Gb RAM, GEIL, gold edition
O cemu se radi.
Pre 2 dana
bio sam na internetu i celu noc skidao neke fajlove sa sumnjivih torrent sajtova.
Najednom je racunar poceo da radi jako tesko,
lampica od HDD se nije gasila a osetio sam da mu treba 2,3 minuta da otvori obican GOOGLE BROWSER itd.
Koristio sam neki FLASH da smestam neke podatke na njega sa interneta.
Instalirao sam HWMONITOR, program mi je prikazao da je temperatura mog procesora u tom trenutku bila oko 57 stepeni.
Temperatura ploce 29 stepeni a grafike 31 stepen.
Nakon 20 sati od tog trenutka,
instalirao sam nov sistem jer nisam vise mogao da koristim racunar pod onim uslovima.
HWMONITOR mi je odmah nakon instalacije prijavljivao da mi je temperatura procesora oko 28,29,30 stepeni,
isla je do 39,40 najvise kada upalim recimo neki strim uzivo na youtube itd.
Interesantno je da je za temperature pojedinacnih jezgara prijavljivao nekih 10,12 stepeni u stanju mirovanja,
kada god upalim nesto sto zahteva rad procesora one se popnu na po 27,28 stepeni itd.
Dok u gornjem delu za temperaturu celog procesora prijavljuje kao sto sam rekao od nekih 27,28 do 4x stepeni u zavisnosti da li procesor nesto radi.
Onda sam hteo podatke sa FLASHa koje sam skinuo te kriticne noci sa interneta
da koristim i pod sveze isntaliranim sistemom pa sam ubacio FLASH u USB i prekopirao ih na HDD.
I sada mi se teperatura procesora ponovo penje iznad 40 stepeni,
trenutno racunar samo skida neke WINDOWS UPDATEove i ne radim nista vise a temperatura procesora je 47 stepeni.
Ploce recimo 29 a grafike 33 stepena.
Lampica HDD se opet pali na prazno,
ne tako cesto kao te prve veceri ali primcujem da ucestalo treperi a nista ne radim na racunaru?.
Imam opet delimicno osecaj da racunar radi nesto teze nego pre svih tih dogadjaja.
Kada otvaram neke prozore, prvo kliknem pa prodje delic sekunde pa se otvori.
Pre ove sitvacije nikada nisam imao takav osecaj, uvek se prozor odmah otvori a da ja to ne osetim pod misem, ako me razumete itd...
Ne znam da li je to normalno za moju konfiguraciju da mi temperatura procesora 37-47 stepeni,
bude stalno za 10,15 stepeni visa od temperature ploce 23-33 stepena i grafike cak i kada CPU ne radi nsita.
KUCISTE mi je otvoreno sa jedne strane,
imam 2 dodatna omanja ventilatora u njemu.
Jedan od pozadi duva prema prednjoj strani a drugi sa otvorene strane kucista duva u visini procesora na maticnoj ploci?.
Poslednja izmena: