Teorija struna

Da, ali nije bitno! Bitno je da ga NIKAKO ne možeš da detektuješ dok nisi u malom prostoru te 'grudvice'!
Ne znam šta ti znači ovo "malom prostoru te 'grudvice'! Em nejasan pojam grudvica, pa još nejasno malom...Foton interaguje elektromagnetnom interakcijom, ona je beskonačna,bar prema današnjim informacijama. Detektovati, ne znači videti! Ja mogu da ga detektujem i posredno, upravo interakcijom sa drugim česticama, koje su mnoooogo daleko od kako ti kažeš, te grudvice.

Ne znam šta ti znači ovo "malom prostoru te 'grudvice'! Em nejasan pojam grudvica, pa još nejasno malom...Foton interaguje elektromagnetnom interakcijom, ona je beskonačna,bar prema današnjim informacijama. Detektovati, ne znači videti! Ja mogu da ga detektujem i posredno, upravo interakcijom sa drugim česticama, koje su mnoooogo daleko od kako ti kažeš, te grudvice.
??? Pa ne možeš ni ovo, ponovljeno: Ako foton nije 'grudvica', kako to da ja fotone iz laserskog snopa nikako ne mogu da registrujem ako prolaze kraj mene i na milimetar udaljenosti? Stavio si nešto ispred njega? Stavio nešto u prostor njegove 'grudvice' prostora?

??? Pa ne možeš ni ovo, ponovljeno: Ako foton nije 'grudvica', kako to da ja fotone iz laserskog snopa nikako ne mogu da registrujem ako prolaze kraj mene i na milimetar udaljenosti? Stavio si nešto ispred njega? Stavio nešto u prostor njegove 'grudvice' prostora?
Možeš da ih registruješ, ali ne moćeš da ih vidiš dok ti ne dođu u detektor, tj oko,ako si na to mislio....mogu da pustim snop elektrona, koji ne preseca snop fotona, i znaću da fotoni nisu sami...prosto

Možeš da ih registruješ, ali ne moćeš da ih vidiš dok ti ne dođu u detektor, tj oko,ako si na to mislio....mogu da pustim snop elektrona, koji ne preseca snop fotona, i znaću da fotoni nisu sami...prosto
kako ću da registrujem fotone laserskog snopa koji prolazi kraj mene? Preko refleksije na česticama prašine koje lebde oko mene?

kako ću da registrujem fotone laserskog snopa koji prolazi kraj mene? Preko refleksije na česticama prašine koje lebde oko mene?
Naravno da ne, ako postaviš izvor elektrona u vakuum cev, i fluorescentni zaklon u toj istoj cevi koji je osetljiv na elektrone . Ukoliko pustiš laser kroz cev, šta misliš, kakva će biti putanja elektrona? dejstvo gravitacije zanemari

Naravno da ne, ako postaviš izvor elektrona u vakuum cev, i fluorescentni zaklon u toj istoj cevi koji je osetljiv na elektrone . Ukoliko pustiš laser kroz cev, šta misliš, kakva će biti putanja elektrona? dejstvo gravitacije zanemari
Ja mogu da detektujem prolazak elektrona kraj mene preko njegovog električnog i magnetnog polja... a to NE mogu za FOTON! Po tome je foton GRUDVICA!

Foton, kao i elektron, i druge elementarne šestice, kojih ima 24 po standardnom modelu, nemaju unutrašnju strukturu, oblik i dimenzije. prema tome ne može ni da postoji taj tvoj izraz oblast prostora.

Ne, nego je tačka, matematička tačka, što je fizički nerealno (još jedna od slabosti standardnog modela), zapravo pre mislim to je zaostalo od klasičnog shvatanja. Mislim da čestice i ne postoje, zapravo sve je energija.
Elektron je tačka za naš svet, ali je OGROMAN u mikrokosmosu! Možeš li dva elektrona da smestiš na isto mesto?

Teorija struna daće koncizniji odgovor

Možda!? :super:

Hvala svima vama koji ste nesto pisali i objasnili da i mi ostali shvatimo.
Kroz nauku i logiku sve moze da objasniti.
Posmatranjem i naukom se islo u analizu vremenski unazad do te prve sekunde.

Pitanje je:
Kako to nije bio prazan prostor?

Sta je to bilo pre praska,i kakav je to naboj od sile nastao ako nije bilo
tog (praznog prostora).

Taj prasak i materija u odnosu na sta se siri da bivstvovala?

Jel u p r a z a n - p r o s t o r?

Meni zvuci bas sasavo..

Da li mi to negde gresimo posto nikakve teorije pa ni teorija struna ne moze pre te jedine sekunde sta je bilo (nista)da objasni,i

kako moze to (nista) u (nesto) da se stvara i potom da eksplodira?
Sve smo super unazad do poslednjeg tancina sve objasnili.,ali uzalud i
djaba sve to kada nismo objasnili ono najvaznije.

Pre bih rekao da je prazan prostor oduvek postojao i da to (nista) nikada nemoze da eksplodira ili da se kojim slucajem napravi u (nesto)

To je bas sasavo i jedino je (tvorac-bog) mogao da stvara iz (nista) u (nesto) ukljucujuci i sam zivot.

Hvala svima vama koji ste nesto pisali i objasnili da i mi ostali shvatimo.
Kroz nauku i logiku sve moze da objasniti.
Posmatranjem i naukom se islo u analizu vremenski unazad do te prve sekunde.

Pitanje je:
Kako to nije bio prazan prostor?

Sta je to bilo pre praska,i kakav je to naboj od sile nastao ako nije bilo
tog (praznog prostora).

Taj prasak i materija u odnosu na sta se siri da bivstvovala?

Jel u p r a z a n - p r o s t o r?

Meni zvuci bas sasavo..

Da li mi to negde gresimo posto nikakve teorije pa ni teorija struna ne moze pre te jedine sekunde sta je bilo (nista)da objasni,i

kako moze to (nista) u (nesto) da se stvara i potom da eksplodira?
Sve smo super unazad do poslednjeg tancina sve objasnili.,ali uzalud i
djaba sve to kada nismo objasnili ono najvaznije.

Pre bih rekao da je prazan prostor oduvek postojao i da to (nista) nikada nemoze da eksplodira ili da se kojim slucajem napravi u (nesto)

To je bas sasavo i jedino je (tvorac-bog) mogao da stvara iz (nista) u (nesto) ukljucujuci i sam zivot.
Kao što je i Biblija, pogotovo Stari Zavet, napisana tako pojednostavljeno da bi bila razumljivija što većem broju ljudi, tako naučnici i ovo 'NIŠTA' opisuju kao ništa, iako to baš i NIJE bilo NIŠTA! U svakom slučaju je bilo NEŠTO mnogo drugačije od sadašnjeg Svemira!

Back