Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
v.v.ilic:
A ti nisi primetio da je Sveta celu ovu temu istapetirao citatima?(od posta 306 do 312) Oberov komentar se odnosio na ovu temu
Koliko nalazim, Svetini citati su OK. Prati sve što se trenutno događa u kreacionističkom taboru i nema razloga za zameranje. Pa, mi smo kreacionisti u toj meri što smatramo da je svet, pogotovu živi, stvoren. Zašto bi nam zamerali ako se pozivamo na najnovija mišljenja kreacionista?

Sledeći tekst je preuzet sa:
http://www.quranm.multicom.ba/k01-06.htm

Sura 2 2:26a Komarac
Kako komarci opažaju vanjski svijet? Komarci su opremljeni sa krajnje osjetljivim toplotnim receptorima. Oni zapažaju stvari okolo sebe u različitim bojama, zavisno od njihove temperature. Pošto ova percepcija ne zavisi od svjetlosti, za komarca je sasvim lahko da zapazi krvni sud u mračnoj sobi. Toplotni receptori komarca su tako osjetljivi da osjete temperaturnu razliku od jednog hiljaditog dijela stepena Celzijusa.
Komarac ima skoro stotinu očiju. Ove oči su kao složene oči smještene na vrh njegove glave.
Zadivljujuća tehnika sisanja krvi. Pošto komarac sleti na svoj cilj, on prvo detektira mjesto, koristeći dvije naprave oko svojih usta. Žaoka nalik na špric zaštićena je specijalnom navlakom koja se svlači za vrijeme sisanja krvi. Komarac ne ubada kožu na način da pritiskom utisne žaoku. Ovdje taj posao obavlja gornja čeljust, oštra kao nož sa zubima koji su povijeni unazad. Čeljust se kreće naprijed-nazad, kao testera, dok ne rasiječe kožu. Kada žaoka, umetnuta kroz ovaj razrez na koži, dosegne krvni sud, bušenje prestaje. Sada je vrijeme da životinjica sisa krv. Ipak, kao što je poznato, na najmanji udar na krvni sud ljudsko tijelo reaguje lučenjem enzima, koji zgrušava krv i sprečava njeno oticanje. Ovo bi trebao biti veliki problem za komarca jer tijelo, takođe reaguje na sićušnu rupicu, koju je napravio komarac, pa bi se krv zgrušala i počeo popravak krvnog suda. Ovo znači da životinjica ne bi bila u stanju da posisa krv.
Ali, komarac ovaj problem eliminiše na specijalan način. Prije nego što komarac počne sisati krv, on u otvor, koji je načinio na tijelu čovjeka, izlučuje sekret kojeg postavlja na otvoru krvnog suda.
Ova tečnost neutrališe enzim, koji bi trebao zgrušati krv. Svrab i nateknutost mjesta koje je ujeo komarac uzrokovan je baš ovom tečnošću koja sprečava zgrušavanje.
Ovo je jedan izvanredan proces koji nam nameće slijedeća pitanja:
1. Kako komarac zna da u ljudskom tijelu ima enzim za zgrušavanje krvi?
2. Da bi proizveo sekret za neutralizaciju u svom tijelu protiv tog enzima, on treba da zna hemiju enzima. Kako je to moguće?
3. Čak i kada bi nekako došao do tog saznanja, kako bi proizveo taj sekret u svom tijelu i svu tehniku, koja je potrebna za njegov transfer do žaoke.
Odgovor je jasan: Nije moguće da komarac izvede bilo šta od ovoga. On nema ni potrebnu mudrost, niti znanje hemije, niti laboratorijsku opremu da proizvede taj sekret. Ono o čemu mi ovdje govorimo jeste komarac od nekoliko milimetara bez ikakve svijesti i mudrosti, i to je sve…
Sasvim je jasno da je Allah taj “Gospodar nebesa i Zemlje i onog između njih” koji je stvorio oboje, i čovjeka i komarca i komarca obdario zadivljujućim osobinama.
Komarac počinje svoj let sa specijalnim senzorskim sistemom na raspolaganju da bi otkrio mjesto žrtve. Sa ovim sistemima on nalikuje na borbeni avion, opremljen sa detektorima toplote, gasa i vlage.

E ristob ovo ti je dobro. Posebno ono što počinje sa "Sasvim je jasno........". Vidim da je ovo tvoj istomišljenik ili si ti njegov istomišljenik. No, ovaj tvoj istomišljenik će da ti tvrdi da Isus Hrist nije Božiji sin. To zapravo piše u Kuranu (kojeg sam kao i Bibliju pročitao, mogu da ti navedem i ajet gde to piše). E, znam. Sada niste istomišljenici. Sada on strašno greši zar ne.
Pa vidiš li ristob, da vi vernici nešto što vam odgovara uzimate i sa zapada kojeg sa verskog stanovišta prezirete i sa istoka i juga kojeg sa verskog stanovišta ne podnosite a sve u cilju da zadovoljite tu svoju, meni nerazumljivu, opsednutost Tvorcem. Ja ti iskreno preporučujem da se prećutno odrekneš Tvorca, a da se javno deklarišeš za Pokretača jer je on krivac što ti ovakve stvari pišeš.

stnco:
E ristob ovo ti je dobro. Posebno ono što počinje sa "Sasvim je jasno........". Vidim da je ovo tvoj istomišljenik ili si ti njegov istomišljenik. No, ovaj tvoj istomišljenik će da ti tvrdi da Isus Hrist nije Božiji sin. To zapravo piše u Kuranu (kojeg sam kao i Bibliju pročitao, mogu da ti navedem i ajet gde to piše). E, znam. Sada niste istomišljenici. Sada on strašno greši zar ne.
Pa vidiš li ristob, da vi vernici nešto što vam odgovara uzimate i sa zapada kojeg sa verskog stanovišta prezirete i sa istoka i juga kojeg sa verskog stanovišta ne podnosite a sve u cilju da zadovoljite tu svoju, meni nerazumljivu, opsednutost Tvorcem. Ja ti iskreno preporučujem da se prećutno odrekneš Tvorca, a da se javno deklarišeš za Pokretača jer je on krivac što ti ovakve stvari pišeš.
Ako je Pokretač pokrenuo proces stvaranja sveta, On je taj proces unapred osmislio i u njega ugradio sve parametre tog sveta, uključujući i seme živog sveta.
Za ostalo, pogledaj post na Kultnim stavarima.

ristob:
On nema ni potrebnu mudrost, niti znanje hemije, niti laboratorijsku opremu da proizvede taj sekret. Ono o čemu mi ovdje govorimo jeste komarac od nekoliko milimetara bez ikakve svijesti i mudrosti, i to je sve…

cudo su ti komarci, vidim neko je citao malo knjige iz biologije za osnovnu skolu, i osetio se pametnim da napise onaj tekst...
steta sto nije procitao ostatak te knjige....

Komarac je samo jedan od primera kojim kreacionisti pokušavaju dokazati da je živi svet stvoren. Tu je navedeno mnogo detalja kojim se nedvosmisleno dokazuje da oni nisu mogli postati slučajnim evolutivnim promenama, nego je to plod unapred svesne tvorevine. Ako si ozbiljan sagovornik, onda naučnom argumentacijom, a ne ruganjem, demanuje pomenute tvrdnje.

Ober " To pitanje govori o tvom ogromnom neznanju."

BITI i ZNATI su dve razlicite stvari.

BITI je stvar Duse, pravog Ja, vecnog neunistivog dela.

ZNATI je stvar tela I ega, prolaznog I laznog Ja.

“Znam da nista ne znam.” Sokrat

“Zivot je stvaran jedino kad JESAM. “ Gurdjijev

“Mudrost I pamet

Ko zna da ne zna – najvisi je.
Ko misli da zna – ogranicen je.

Ko prepoznaje svoju ogranicenost
Nema granica.

Mudrac nije ogranicen
Kako prepoznaje svoju ogranicenost.
Stoga nema granica.”

Lao Ce

Tri vrste ljudi:
+ ... 0 ... -
pozitroni ... neutroni ... elektroni
“bela” braca & sestre ... “zuta” braca & sestre ... “crna” braca & sestre
Visi centri svesti ... najvisa svest ... nizi centri svesti
( ljubav I visi centri ) ... (razumevanje principa prirode) ... (sigurnost,uzbudjenje,moc)

Ovo su neke nabacane ideje, koje su mi se javile intuitivno. Nema razloga za smehom I podsmehom kod citaoca, znate I vi I ja da je cak I najvecim fizicarima inspiracija dolazila tako sto ih je jabuka pogodila u glavu I tome slicno (ili kako to Niche rece, nabolje ideje su mu dolazile dok je setao prirodom). Iz mog iskustva posmatranja sveta, shvatio sam da je najbolji nacin prikaza svemira sadrzan u Tao simbolu. Ako posmatramo svet oko nas videcemo da svaka teza ima svoju antitezu, od mikro do makroelemenata. Zena ima rupu, muskarac izbocinu ( da se tako izrazim, slicne termine naci cemo I u makrokosmosu), noc i dan, ljubav I strah, beda I izobilje…teza I antiteza…”kako gore - tako I dole” to je princip svemira, od atoma do coveka,nema razlike,sve je zivo. Takodje, po Tao simbolu vrlo lako mozete posmatrati I ljude. Jung ih je podelio na ekstroverte I introverte. Obicno su ekstroverti otvoreni ka spolja ali unutra su malko “prazni”, dok je sa introvertima obrnuta situacija – oni mogu da borave sami I u mraku ali unutar njih obicno tinja “svetlost”. Tu mi opet progovara Tao simbol. Zena I muskarac takodje – zena (zenska energija) tezi da se dopadne, da spolja bude privlacna kako bi privukla muzjaka. Muzjak (muska energija) je mirniji, cutljiviji ali unutra po pravilu ima vise svetlosti.( ovo je podela po energijama a ne po fizickom polu, cesto je muska energija zastupljenija u zeni I obrnuto).

Sredstvo promene je svest.

“Saznavati znaci otkrivati a stvarati znaci kopirati.” Platon

Vrlo interesantno poredjenje, neka mi oproste oni kojima smeta prenosenje ovog posta ovde. Tao simbolika??? Neko rece da ce se dici lazni proroci zar ne a ti veruj u MENE???
No, nebitno. Ja bih imao par pitanja u vezi tih teza i antiteza koje iznosis. Musko zensko, gore dole...

Gravitacija???
Masa???
Duzina???
Vreme???
I ono sto me najvise zanima je, BOG??? Sta je njegova negacija??? Sotona ili Ljudi???

Obersturmfuehrer:
to ti kazem...
to pitanje govori o tvom ogromnom neznanju: "Kako je komarac znao da će mu trebati?"
to govori o tome da si ti vec unapred doneo zakljucak.
to govori o tome da nisi spreman nista da naucis.
Obere, Obere, opet me omalovažavaš. Daj da čujem tvoje mišljenje (!) kao je nastao komarac i kakva je njegova uloga u živom svetu?

proximo:
Gravitacija???
Masa???
Duzina???
Vreme???

Ili da stavimo na test tvoj ego, sta je tvoja negacija???

Masa, duzina, vreme - to su ideje fizickog tela. Moje pravo ja moze da levitira - iskusio sam to i zato znam da je istina.

Ne bih rekao negacija ega, meni cilj nije da ubijem ego nego da ga nateram da se povuce u nedostatku posla.

Moje pravo ja je Dusa, svest, energetsko telo.

ristob:
Obere, Obere, opet me omalovažavaš. Daj da čujem tvoje mišljenje (!) kao je nastao komarac i kakva je njegova uloga u živom svetu?

to nije omalovazavanje, vec analiza tvog misljenja...ako si to shvatio tako - izvini...

sto se tice komarca, problem je u tome sto ti posmatras samo krajnji "proizvod", i on kao takav izgleda odlicno pripremljen za ovaj svet..

a koja je uloga komarca, stvarno nemam pojma (a to mogu i ja tebe da pitam), ali mogu da ga stavim u neki lanac ishrane....

kako_hocu:
Masa, duzina, vreme - to su ideje fizickog tela. Moje pravo ja moze da levitira - iskusio sam to i zato znam da je istina...

A da li bi mogao da izlevitiras iz ove sobe?.

Ovo o cemu ti pises je Blebetanje najgore vrste, ovakve stavove jedino jos Papa Benedikt i Dalai Lama mogu da iznesu. Ja imam stvarno lepo misljenje o Evolucionistima kada ih uporedim sa New Age pokretom ili Bilo kojom drugom Hare Krisna religijskom organizacijom ili sta vec. Tvoj Mentor Alister Krouli te je vrlo lepo naucio, kako da vrbujes svezu krv!!, ako je tebi lepo u tom Satanistickom transu ne moras drugima da delis lekcije o tome, kako da drugi svesno ostanu Mrtvi. Ako ti vec Satana ne da mira pa ne mozes a da ne diskutujes o njegovoj Filozofiji zivota, napravi novu sobu pa tamo diskutuj sa svojim prijateljima o cemu god zelis, samo daj toj sobi pravo ime poput Satana ili smrt ili nesto slicno. Ovde je tema Teorija Evolucije - komentari, a ne Satanisticki pokret - komentari. Tebi ako si Mladji jedino mogu da preporucim knjigu Moj beg od demona, Autor: Norn Rodžer

1.Masa, duzina, vreme - to su ideje fizickog tela. 2.Moje pravo ja moze da levitira - iskusio sam to i zato znam da je istina.
Ne bih rekao negacija ega, meni cilj nije da ubijem ego nego da ga nateram da se povuce u nedostatku posla.

Moje pravo ja je Dusa, svest, energetsko telo.

1. Masa, duzina i vreme nisu samo ideja jer one postoje neovisno o tome da li postoji zivo telo, covek koji ih za sada najbolje opaza i interpretira. To su one prave fizicke velicine, cinjenice kojima je podvrgnuto sve u svemiru pa i ovo nase zivo telo.
2. Levitacija??? Malo je ljudi danas koji ne znaju za onu recenicu koja opisuje isusa koji je mogao da levitira iznad vode. Pravi prevod te recenice je da je Isus voleo da seta kraj vode a ne da levitira.
Da telo moze da levitira u fizici nije nista cudno ali se uz tu levitaciju pripisuju odredjena sila koja je jasno definisana, ne subjektivno definisana na osnovu licnog iskustva ( naravno mi nemam cula da detektujemo EMS) vec objektivno realna i definisana na osnovu iterakcije.
Biefeld - Brown effect objasnjava pojavu levitacije. Otidji na google i upisi samo lifter.
No, prcitah da si doziveo licno levitaciju. To je vrlo vrlo vrlo ozbiljna izjava i da sam na tvom mestu ja bih bio prilicno pazljiv u iznosenju iste na prirodnim naukama.
Ovde se bore cinjenicama ljudi sa predrasudama. ( ne postoje oni koji nemaju predrasude, nemojmo se zavaravati )A cinjenica je ona proverljiva, bit, sitno tkanje istine. Sto je najlepse u celoj nauci kad se dodje do cinjenice ona se moze proveravati iznova i iznova sa istim rezultatima a sve dok se to ne postigne imamo hipotezu, teoriju, ne zakon. Dakle, sve dok ne dokazes svoju tvrdnju ona je samo rec koja se ljulja.
Oprosti sto cu biti iskren, ti nisi levitirao. Vrlo verovatno je da si samo jako zeleo ili zelis pa si zaslepeo sopstvenu DUSU i razum i zameni svoj svet iskustava onim iskustvima koje si zeleo.

Zasto se ljudi plase? Gore si napisao negacija Sotone je strah. Ljudi se plase smrti jer je ne poznaju. Ima li to smisla??? Plasiti se necega sto ne poznajes??? Secas se kako Antoni De Melo kaze, mi se plasimo samo toga da mozemo izgubiti poznato. Upravo to i jeste stvar koja razum muci. Probudi se, raj i pakao, oni su ovde, na zemlji, sada, u ovom tvom i mom trenutku i svakom sledecem i prethodnom. Dok si ziv sada i ovde to je tvoj posao, a kad umres ziv sve dok te se neko seca. Ako vetar izbrise tvoje ime sa kamena, ako se u ocima onih koji su te znali izgubi tvoj lik a secanje o tebi zameni njihovo znanje ( licno iskustvo), niko nece ni znati niti ces sam znati da li si ikada hodao medju ostalim zivim. Ono sto radimo sada odjekuje u vecnost i od nas zavisi kakav ce odjek da bude, mrtav i zaboravan ili ziv sa razlogom da se pamti.

Jedino se Boga bojim, i ako sam spasen po njegovoj milosti sam spasen, a ne mojom zaslugom!.
Niti se plasim tog Prdeza zvanog Satana niti njegovih smrdova, niti onih koji na njega mirisu.
Ovo je jedna klasicna Filozofija Sataniste Kroulija, sve one koji ne prihvate Satanu oslovljavaj u
zenskom rodu, jer nisu ni dostojni da njemu sluze.
Inace Krouli je bio jedan Homoseksualca, koga su Trtli po vise njih u isto vreme, i to mu nije bilo
dosta pa je na kraju spavao sa svinjama i sa ostalim zivotinjama. Umro je Tako Srecan

Hajde da vas podsetim!!! Nemojte da zatvarate temu!!!

MOZE:
  • Poruke koje su vezane za temu
  • Poruke koje sadrze odgovarajuce reference na datu temu
NE MOZE:
  • Tvrditi da sve ima veze sa Bogom
  • Tvrditi da sve ima veze sa Biblijom
  • Minirati svaku temu pricama o Starom zavetu, Novom zavetu i raznim drugim svetim spisima
  • Pozivati se na filozofiju u okviru date teme (za ovo postoji odgovarajuci podforum)
  • Pozivati se na numerologiju, astrologiju, radiesteziju, gledanje u solju, gledanje u wc solju....
  • Poruke koje imaju tendenciju da temu skrenu na nadrealno, metafizicko, filozofsko i ostalo (vidi tacku 4.)
Od sad, pa nadalje i ubuduce, OBRATITE paznju.
Jos cu malo da razmislim sta ce biti zakljucano, a sta ce biti ostavljeno.

stnco:
A gde ti je uz ovaj post i neka motka ili čekić?
Ovog puta samo tiganj!
d074.gif

:-D :-D :-D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back