Vozač na podu pronalazi metalnu štanglu, uzima je krpom i spušta na asfalt – lepo od njega – te prazni autobus od lica i stvari, saopštavajući mi da on sad, eto, baš mora hitno u garažu, da li beše da odnese tetki lek, ili se opsetio da je ostavio uključenu rernu, pa da mu ne zagore šufnudle. Uzalud ga zadržavam i kumim da sačeka policiju koji minut, pa neka posle ide gde ‘oće"
Vozač je očigledno zaposlen u Lasti, policiji je rečeno koja su bile prve tri cifre registracije autobusa. Pošto se zna taj podatak, a i vreme kada se sve to desilo, mora se znati i ko je taj vozač. Kako to da vozač nije pozvan bar kao očevidac?
Zanimljivo mi je da se Lasta uopšte ne oglašava, a izrečene su veoma ozbiljne optužbe na račun njihovog zaposlenog.
4. Prisutni putnici - očevidci
S obzirom na odnos političkih snaga u Srbiji prosto mi je neverovatno da se u autobusu u kome nema mesta za sedenje nisu našle bar dve osobe koje vide fašizam i tamo gde ga nema, i koje bi rado posvedočile o zverskom napadu na nekog ko slično misli. U svakom slučaju, niko ništa nije video.
Mislim, razumem da narod gleda kako nekoga biju i ne reaguje - ***, takva su vremena. Ali, da niko ništa nije video u datoj situaciji nikako mi ne ide u glavu.
5. Policajci
Za njih kaže ovo:
"Dalje je sve procedura, da ne gnjavim: prvo dva uniformisana mladića, ja pričam, oni se iščuđavaju i zapisuju, onda "uviđajna ekipa" (ako sam dobro zapamtio stručan termin) sa inspektorima koji već dobro znaju ko je taj što ga je naštangliralo, pa im je i mnogo jasnije zašto li bi to moglo biti; nakon toga, očigledno, počinju da rade Neki Telefoni, i tretman našipkanog građanina se bitno popravlja, voze me u bolnicu (posle i kući),"
Policajci reaguju tek kada zazvone "Neki Telefoni".... Baš bih voleo da znam šta to znači.
Rezime:
Dripci su napali čoveka jer je najpametniji čovek u Srbiji. Verovatno su znali plan njegovog kretanja, pa su u dosluhu sa vozačem Laste napali čoveka u autobusu i nakon izvršenog napada pobegli ka centru Zemuna. Niko od prisutnih ne samo da nije reagovao, nego niko ništa nije video.
Policajci ne rade svoj posao kako treba odmah, nego tek nakon okretanja "Nekih Telefona".
Čovek izudaran metalnom štanglom po glavi par sati posle napada kreće na put na more.
I na kraju, o novinaru o kome do ovog događaja niko ništa nije znao sada bruji ne samo cela zemlja nego i inostranstvo.
A ministar policije izigrava detektiva skrećući pažnju narodu sa bitnih stvari na ovaj događaj. Sve što se desi u Srbiji a može da skrene pažnju sa onoga šta radi Vlada je... poželjno i dobro došlo.
I ja sam sada zaista znatiželjan i pitam se šta se zaista desilo Pančiću.