Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbija poražena u Košicama 4:1
Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u Svetsku grupu Federejšn kupa, posle poraza od Slovačke u Košicama – 4:1. Drugog dana takmičenja oslabljena selekcija Srbije izgubila je oba meča u po dva seta – Danijela Hantuhova savladala je Vojislavu Lukić 6:0, 6:2, dok je Dominika Cibulkova bila bolja od Ane Jovanović 6:4, 6:2. Ana Jovanović i Ana Timotić nisu uspele da ublaže poraz. Poražene su od Slovakinja, Žanet Husarove i Jane Jurikove sa 2:0 (6:4, 6:2).

Posle otkaza Ane Ivanović pred put u Slovačku, Srbija je drugog dana morala da nastupi i bez Jelene Janković, iscrpljene tokom meča prvog dana sa Cibulkovom. Problema sa zdravljem srpske teniserke su imale i drugog dana, jer je već u drugom gemu Vojislavi Lukić pozlilo. Ona je ubrzo nastavila meč, ali nije uspela da pruži ozbiljniji otpor Hantuhovoj, 12. teniserki sveta.

Prvi set Slovakinja je dobila bez izgubljenog gema, iako je u dve situacije našu teniserku od osvajanja gema delio samo jedan poen.

U drugom je Lukićeva pružila značajniji otpor, ali je na kraju uspela da osvoji samo dva gema.

U drugom meču je Ana Jovanović, koja je igrala umesto Ane Timotić, pružila u prvom setu dobar otpor Cibulkovoj, pre nego što je poražena rezultatom 6:4.

U drugom setu Cibulkova je povela 5:0, tada je naša teniserka uspela da osvoji dva vezana gema, ali dalje od toga nije mogla.

Па с обзиром да смо остали без ЈЈ јуче,а Ана отказала још пре ово је било и очекивано...

steta. znaci svetska grupa tek za 2 godine, i to ako sve bude teklo BAS kako treba!! :( eh, sa anom bismo bili jaki ko zemlja!
a ana propusta jos neke turnire zbog povrede... zelim da verujem da je stvarno povredjena... a i ne vidim zasto inace ne bi odigrala 2 bedna meca za svoju zemlju...

Zasto??? Pa zato sto je to Ana koja nece svoje dupe d apomeri da bi nesto uradila za svoju zemlju...majke mi me nervira i nikada nisam navijala za nju...Jeca je kralj...devojka se bori koliko moze..makar se trudi dok ona mala nafurana...udarila joj slava u glavu!!!!!! Strasno!!!!!!!

Slazem se da je do sada izbegavala reprezentaciju, ali opet (ne znam zasto)- imam utisak da je sada stvarno zelela da igra tj. da stvarno nije mogla zbog povrede.... Ako je i htela... Mozda je samo zelela da pokupi malo slave sa bedna 2 meca koje bi odigrala (posto su jelena i ostale dogurale do playoff meca sa Slovackom), a mozda je i stvarno zelela da pomogne reprezentaciji... Ko zna...
Necu je jos otpisati, ali se ipak plasim da je krenula stopama Sarapove...

Shteta shto nije iskoriscena prilika da se odlepimo od zone. Ovako su nas Slovakinje vratile u detinjstvo.:-(

Gledao sam juce Italija - Francuska na Rai sportu. Znaci ludnica. Navijanje, zastave, cela klupa skace kad se osvoji poen i kod jednih i kod drugih. Super dozivljaj. Nadam se da ce tako nesto biti nekad i kod nas.

Mislim da je Ana stvarno zelela da igra, a sto do sada nije igrala to je vec neka druga prica.
I normalno je da nece da igra, da rizikuje svoju karijeru zbog 2 meca. Uostalom nije otkazala samo ucesce u FED Cupu vec i ucesce na jakom turniru u San Dijegu.
Neka se odmori, Fed cup nece nigde.

Sto se tice meceva, Slovakinje su zasluzeno pobedile i svaka im cast, posebno Cibulkovoj. Igrala je kao ZMAJ! Svaka cast i JJ, jer onaj mec, cak i za nekoga njenog kalibra, nije bio lak, a Cibulkova ako ovako bude igrala imace mnogo uspeha.
Meni je drago da sam imao prilike da gledam neke nase manje poznate teniserke. Za oko mi je zapala Ana Jovanovic. Dobro igra, nadam se da ce imati vise srece ubuduce.

Sta nece nigde FED CUP.Pa znate vi gde se Srbija vraca tek mogu za godinu dana minimum da se vrati u svetsku grupu 1.A sada gde se Srbija vraca tu najveci olosi igraju mislim to nismo zasluzili jer se u Srbiji igra trenutno najbolji tenis.

Ma treba trener Srbije malo da radi na ovim drugim teniserkama.Mislim razlika je uzasno velika izmedju 2 i 3 reketa Srbije 5 i 449 mesto.Treba nekako da ih pogura: Anu Timotic,Anu Jovanovic,Vojislavu Lukic.

zasto onda propusta turnir? zar se isplati propustiti ceo turnir samo da ne bi odigrao i 2 meca koji bi ti doneli jos vecu popularnost u zemlji za koju igras. Nemouce je da to nekome ne prija.

Mi sad ostajemo u grupi 1 Evro-Africke zone, a moze nam se desiti i da padnemo nize ako JJ i Ana ne budu igrale sledece godine. A na vise ide prvo svetska grupa 2, pa svetska grupa 1. Znaci ima jos da se igra. Bar jedno 3 godine u kontinuitetu, pocevshi od sledece godine. A dok dodjemo do prilike da se borimo za osvajanje Fed kupa, JJ ce vec imati 26-27 godina i mozda vise nece ni igrati tenis. Zato je bitno da pocnu shto pre ako imaju nameru da igraju ili da batale celu stvar. Mislim, to je glupo shto pre njih nije bilo nikog pa pocinju takoreci od nule. Lepo je ko Nadal - Spanija u prvoj grupi, odigra jednu-dve sezone i osvoji Davis kup. Ali takav nam je horoskop, shta da se radi.

Volim ja svoju zemlju i mi imamo par dobrih tenisera, ali ne volim kada se hvalimo previse. Oduvek je kod nas sve bilo najbolje i najlepse i najvece u regionu/Balkanu... To nam je mana.
Igramo dobar tenis, ima dobrih igracica, ali nase vreme tek dolazi.

izvinjavam se što postavljam glupo pitanje, ali kladio sam se sa drugaricom, naime, kako se čita ono VAMOS RAFA što Nadalu piše na patikama, kaže ona meni da Nadal uzvikne bamos

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back