Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DK: Prvi igraju Janko i Rože

U četvrtak u podne u Ženevi obavljen je žreb za meč Dejvis kupa za ulazak u Svetsku grupu, između selekcija Švajcarske i Srbije. Duel počinje u petak 22. septembra i završava se u nedelju 24. septembra.

Susret će u dvorani “Palekspo” otvoriti prvi reket sveta Rože Federer i Janko Tipsarević, a posle njih na teren će izaci Stanislas Vavrinka i naš najbolji igrač Novak Đoković.

"Daću sve od sebe da dođem do što boljeg rezultata protiv Federera. Možda ce zvučati malo smešno, ali ja idem na pobedu protiv njega i daću sve od sebe da to i ostvarim i time olakšam dalji put mojim kolegama u dolasku do krajnjeg cilja, a to je da pobedimo Švajcarce i plasiramo se u Svetsku grupu. Ovo je istorijski trenutak za naš tenis u Dejvis kup takmicenju, dočekali smo da igramo sa našim grbom, žao nam je samo što nam ITF nije dozvolio da na trenerkama i majicama piše Srbija," rekao je Janko Tipsarević. "Veoma smo ponosni što konačno igramo za Srbiju i to nam je dodatni motiv za pobedu. Očekujem pobedu protiv Varvinke sa kojim se odlično poznajem - igrali smo nedavno u Umagu i tu nema nekih tajni, ja znam njegovu, a on moju igru. Podloga nam svima odgovara i idemo na trijumf," smatra Novak Đoković.
Raspored mečeva:
Petak, singlovi, 13h: Federer - Tipsarević, Vavrinka - Đoković
Subota, dubl, 13h: Alegro, Federer - Zimonjić, Bozoljac
Nedelja, singlovi, 12h: Federer - Đokovic, Vavrinka - Tipsarević

Peking: Janković pobedila i Petrovu

Jelena Janković nastavlja sa sjajnim partijama na turniru u Pekingu. Ona se jutros plasirala u polufinale pošto je savladala sedmu teniserku sveta Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 6:2.

Ovo je bio prvi susret dve teniserke posle dužeg vremena, a Jankovićeva ima bolji skor na brzim podlogama. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara, a našoj teniserki novi dobar rezultat obezbediće i novi skok na WTA listi. U polufinalu Jelena igra sa pobednicom meča između Lindzi Devenport i Ameli Morezmo.

winston:
Peking: Janković pobedila i Petrovu

Jelena Janković nastavlja sa sjajnim partijama na turniru u Pekingu. Ona se jutros plasirala u polufinale pošto je savladala sedmu teniserku sveta Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 6:2.

Ovo je bio prvi susret dve teniserke posle dužeg vremena, a Jankovićeva ima bolji skor na brzim podlogama. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara, a našoj teniserki novi dobar rezultat obezbediće i novi skok na WTA listi. U polufinalu Jelena igra sa pobednicom meča između Lindzi Devenport i Ameli Morezmo.
Svaka joj cast,stvarno dobro igra,zelim joj da udje u finale...... :grin: :p

DK: Novak za nadu, ŠVA–SRB 1:1

Posle velike borbe u pet setova najbolji teniser Srbije, Novak Đoković, uspeo je da pobedi reprezentativca Švajcarske Stanislasa Vavrinku rezultatom 3:2, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 6:7(3) i 4:6 i izjednači rezultat posle prvog dana Dejvis kup plejofa na 1:1.

Tri sata i 50 minuta trajala je borba Đokovića i Vavrinke u ženevskoj dvorani “Palekspo”, a da je na kraju slavio Švajcarac, ne bi moglo da se kaže da je nezasluženo. Ipak, Novak je uspeo da se vrati posle 2:1 u setovima, da iskoristi svaku šansu koju je dobio u tajbrejku i da na kraju demonstrira vrhunsku tehniku i psihičku spremnost za konačnu pobedu.

Srpski teniser je dobro počeo meč i očekivano osvojio prvi set, ali je njegova igra u nastavku dosta oscilirala, pa su poeni pripadali Vavrinki dobrim delom i zbog Đokovićevih grešaka. Đoković je u sedmom gemu prvog seta napravio brejk za vođstvo od 4:3, ali je Vavrinka odmah uzvratio. Srpski teniser je, međutim, već u sledećem gemu napravio brejk za prednost 5:4, a zatim iskoristio svoj servis za vođstvo 1:0 u setovima.

Švajcarac je uzvratio u drugom setu kada je osvojio poslednja tri gema za izjednačenje 1:1. Vavrinka je u istom ritmu nastavio i u trećem setu i došao do vođstva 2:0, a do kraja seta napravio je još jedan brejk i taj deo igre dobio sa 6:2.

Početak četvrtog seta pripao je Đokoviću, koji je poveo sa 3:0, ali odmah i dopustio Vavrinki da stigne do izjednačenja. Set je odlučen u taj-brejku, koji je Đoković, trenutno 21. teniser sveta, dobio sa 7:3. On je brejk načinio i na samom početku poslednjeg, petog seta, stigao do vođstva 2:0, ali je Vavrinka, 44. teniser sveta, ponovo uspeo da izjednači na 3:3. Srpski teniser je, ipak, odmah osvojio gem na servis protivnika i poveo sa četiri, ubrzo i 5:3, a set dobio sa 6:4.

U subotu od 13h na programu je meč u dubl konkurenciji, igraće Alegro i Federer protiv Zimonjića i Bozoljca.

winston:
DK: Novak za nadu, ŠVA–SRB 1:1

Posle velike borbe u pet setova najbolji teniser Srbije, Novak Đoković, uspeo je da pobedi reprezentativca Švajcarske Stanislasa Vavrinku rezultatom 3:2, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 6:7(3) i 4:6 i izjednači rezultat posle prvog dana Dejvis kup plejofa na 1:1.

Tri sata i 50 minuta trajala je borba Đokovića i Vavrinke u ženevskoj dvorani “Palekspo”, a da je na kraju slavio Švajcarac, ne bi moglo da se kaže da je nezasluženo. Ipak, Novak je uspeo da se vrati posle 2:1 u setovima, da iskoristi svaku šansu koju je dobio u tajbrejku i da na kraju demonstrira vrhunsku tehniku i psihičku spremnost za konačnu pobedu.

Srpski teniser je dobro počeo meč i očekivano osvojio prvi set, ali je njegova igra u nastavku dosta oscilirala, pa su poeni pripadali Vavrinki dobrim delom i zbog Đokovićevih grešaka. Đoković je u sedmom gemu prvog seta napravio brejk za vođstvo od 4:3, ali je Vavrinka odmah uzvratio. Srpski teniser je, međutim, već u sledećem gemu napravio brejk za prednost 5:4, a zatim iskoristio svoj servis za vođstvo 1:0 u setovima.

Švajcarac je uzvratio u drugom setu kada je osvojio poslednja tri gema za izjednačenje 1:1. Vavrinka je u istom ritmu nastavio i u trećem setu i došao do vođstva 2:0, a do kraja seta napravio je još jedan brejk i taj deo igre dobio sa 6:2.

Početak četvrtog seta pripao je Đokoviću, koji je poveo sa 3:0, ali odmah i dopustio Vavrinki da stigne do izjednačenja. Set je odlučen u taj-brejku, koji je Đoković, trenutno 21. teniser sveta, dobio sa 7:3. On je brejk načinio i na samom početku poslednjeg, petog seta, stigao do vođstva 2:0, ali je Vavrinka, 44. teniser sveta, ponovo uspeo da izjednači na 3:3. Srpski teniser je, ipak, odmah osvojio gem na servis protivnika i poveo sa četiri, ubrzo i 5:3, a set dobio sa 6:4.

U subotu od 13h na programu je meč u dubl konkurenciji, igraće Alegro i Federer protiv Zimonjića i Bozoljca.
Dobro da je Nole uspeo da pobedi,sad jos uvek imamo sanse...

Dubl doneo Švajcarcima dve "meč-lopte"

Ubedljivom pobedom dubla Rože Federer - Iv Alegro nad srpskom kombinacijom Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac, Dejvis kup reprezentacija Švajcarske povela je sa 2:1 u meču koji se u Ženevi igra za popunu Svetske grupe.

U prilično izjednačenom okršaju parova, Federer i Alegro bili su bolji od naših tenisera taman toliko koliko govori konačan rezultat 7:6 (7:3), 6:4, 6:4.

Prvi set dobili su u taj-brejku, a u drugom i trećem im je za pobedu bio dovoljan po jedan gem osvojen na servis Bozoljca i Zimonjića. Srbi su u svakom setu imali po jednu brejk-loptu, nisu iskoristili nijednu i zato nemaju za čime da žale - mogu samo da čestitaju boljem.

Jankovićeva "pala" u polufinalu Pekinga

Mlada srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se domogne finala turnira u Pekingu, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 600.000 dolara.

Jankovićeva je nakon dva sata i 41 minuta poražena od najbolje teniserke na planeti Ameli Morezmo sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 7:6 (7:3).

Srpska teniserka je nakon finala US Opena, još jednom pokazala da nezadrživim koracima grabi ka svetskoj eliti, a u Pekingu joj je falililo malo koncentracije u finišu meča kako bi položila na pleća favorizovanu protivnicu.

Uspeh u Pekingu dobija na značaju, ako se u vidu ima činjenica da se Jankovićeva u prvih šest meseci ove godine nalazila u psihološkoj i rezultatskoj krizi.

Morezmo će u finalu turnira u Pekingu igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Zimonjić: "Nismo iskoristili šanse"

Posle poraza dubla, šanse srpskih tenisera da eliminišu Švajcarce u Ženevi svedene su na promile. Iako rezultat od 3:0 govori da su domaćini lagano dobili ovaj meč, otpor tandema Zimonjić-Bozoljac bio je mnogo veći od konačnih 0:3. Ipak, Švajcarci imaju dve meč lopte...

Dejan Petrović, selektor Devis kup selekcije Srbije:

„Bilo bi mnogo bolje da smo u poslednji dan takmičenja ušli sa vodjstvom od 2:1. Ipak borili smo se maksimalno, meč je bio veoma izjednačen što govori i činjenica da su u toku celog meča bila samo dva brejka. Ne predajemo se, pokušaćemo uprkos svemu da pobedimo. Ako mi neko kaže slabosti Federera platiću mu dosta novca. Novak protiv Rožea mora igrati dosta agresivno od samog početka. Što se tiče izbora igrača za dubl, kombinacija Zimonjić- Bozoljac je odigrala sjajno meč protiv Velike Britanije, zato smo i išli na tu varijantu. Oproban su tandem, uigrani su već. Na ovako velikom takmičenju isuviše je riskantno bilo da stavimo

Nenada i Novaka i isprobavamo tu kombinaciju.

Nenad Zimonjić:

„Obzirom na sve okolnosti i povredu Ilije, moj prvobitni izbor igrača koji bi igrao današnji dubl u mom društvu je bio Novak Djoković. Medjutim, sinoć na sastanku posle meča, Novak mi je rekao da je povredjen i da ne može da igra

Druga solucija je bila Janko Tipsarević, ali njemu u prirodi nije igra servis voleja. Pohvalio bi Bozoljca, mislim da je odigrao jako dobro, koliko je god bilo moguće. Ako naša reprezentacija želi da napravi neki rezultat u Devis kupu, u budućnosti moraće da posveti više pažnje dubl konkurenciji. Ne znam koliko cu još biti u prilici da pomažem momcima, ali mislim da imamo jako dobar tim i perspektivu. Rože je igrač koji može da napravi poen iz svakog dela terena. Ako je još u kombinaciji sa Alegrom to

govori koliko je teško pobediti ih. Imali su odličan procenat prvog servisa, a mi nismo iskoristili sanse koje smo imali u par situacija da napravimo brejk“ rekao je Zimonjić.

winston:
Dubl doneo Švajcarcima dve "meč-lopte"

Ubedljivom pobedom dubla Rože Federer - Iv Alegro nad srpskom kombinacijom Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac, Dejvis kup reprezentacija Švajcarske povela je sa 2:1 u meču koji se u Ženevi igra za popunu Svetske grupe.
Pa i nije bilo toliko ubedljivo,kada pogledamo rezultat po setovima. ;) :o

DEJVIS KUP: Rusi i Argentinci u finalu

Teniseri Argentine i Rusije igraće u finalu Dejvis kupa. "Zbornaja komanda" plasirala se u finale pošto je u Moskvi pobedila Sjedinjene Američke Države rezultatom 3:2, dok su "gaučosi" u Buenos Ajresu maksimalnim rezultatom 5:0 slavili protiv Australije.

Odlučujući poen za Rusiju osvojio je Dmitrij Tursunov, koji je u nedelju nastupio umesto najavljenog Mihaela Južnog. On je posle četiri sata i 50 minuta uspeo da pobedi najboljeg američkog tenisera Endija Rodika rezultatom 6:3, 6:4, 5:7, 3:6, 17:15 i da tako svojoj selekciji obezbedi učešće u finalu.

Konačan rezultat postavio je Džejms Blejk pobedivši u poslednjem duelu Marata Safina sa 7:5, 7:6 (7:4).

"Gaučosi" su pobedu obezbedili već drugog dana kada je dubla David Nalbandijan - Agustin Kaljeri počistio sa terena Vejna Artursa i Pola Henlija - 6:4, 6:4, 7:5.

Prethodno je Hoze Akasuso, u singl meču koji je dan ranije prekinut zbog kiše, slavio pobedu nad Lejtonom Hjuitom. U trenutku prekida rezultat je glasio 1:6, 6:4, 4:6, 6:2, 4:0, da bi Akasuso u nastavku hladnokrvno završio posao, rešivši peti set u svoju korist sa 6:1. Prvi poen za domaćina osvojio je David Nalbandijan protiv vremešnog Marka Filipusisa.

Poslednjeg dana duela u Buenos Ajresu Agustin Kaljeri je pobedio Pola Henlija sa 6:0, 6:3, dok je Huan Ignasio Čela dobio bez borbe preostali duel protiv Vejna Artursa.

Jankovićeva sigurna u prvom kolu turnira u Kantonu
BEOGRAD, 26. septembra 2006. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je u utorak 111. igračicu sveta, Kineskinju Juen Meng, sa 2:0, po setovima 6:0, 6:2, u prvom kolu turnira u Kantonu, na jugu Kine.

Jankovićeva, koja je u Kantonu glavni favorit za osvajanje turnira, u drugom kolu sastaće se sa pobedicom duela 49. igračice na WTA listi Šuaj Peng iz Kine i Ukrajinke Julije Bejgelzimer, trenutno 83. teniserke planete.

Srpska teniserka se sa Šuaj Peng sastala na ovogodišnjem turniru u Birmingemu i pobedila sa 2:0 (6:2, 6:1).

Jelena Janković je sa ukrajinskom teniserkom igrala samo u Palermu 2002. godine, kada je izgubila sa 0:2 (4:6, 2:6).

Turnir u Kantonu igra se za nagradni fond od 175.000 dolara.

winston:
Jankovićeva sigurna u prvom kolu turnira u Kantonu
BEOGRAD, 26. septembra 2006. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je u utorak 111. igračicu sveta, Kineskinju Juen Meng, sa 2:0, po setovima 6:0, 6:2, u prvom kolu turnira u Kantonu, na jugu Kine.

Jankovićeva, koja je u Kantonu glavni favorit za osvajanje turnira, u drugom kolu sastaće se sa pobedicom duela 49. igračice na WTA listi Šuaj Peng iz Kine i Ukrajinke Julije Bejgelzimer, trenutno 83. teniserke planete.

Srpska teniserka se sa Šuaj Peng sastala na ovogodišnjem turniru u Birmingemu i pobedila sa 2:0 (6:2, 6:1).

Jelena Janković je sa ukrajinskom teniserkom igrala samo u Palermu 2002. godine, kada je izgubila sa 0:2 (4:6, 2:6).

Turnir u Kantonu igra se za nagradni fond od 175.000 dolara.
JELENA je zakon predstavlja nas u njboljem svetlu,svaka joj cast!!!!! :grin:

Svaka cast Jeleni na sjajnoj igri.Moram priznati da nisam to ocekivala od nje posle onih poraza na pocetku godine...Sada je u sjajnoj formi i zato SAMO NAPRED JELENA!!!

"Crna Venera" prejaka za Ivanovićevu

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Luksemburgu, koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara.

Mlada Beogradjanka poražena je u prvoj rundi od Amerikanke Venus Vilijams sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Ivanovićevoj je ovo bio drugi uzastopni turnir na kojem je eliminisana u prvom kolu, a prethodno je na Baliju okončala učešće na samom startu takmičenja.

Jankovićeva u polufinalu Guangžua

Jelena Janković nastavlja sa odličnim igrama u Kini. Lako i ubedljivo pobedila je u petak 231. igračicu na WTA listi, Australijanku Ališiju Molik, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5 i izborila plasman u polufinale.

Turnir u Guangžuu igra se za nagradni fond od 175.000 dolara (turnir je III kategorije), a za mesto u polufinalu Jelena će se boriti protiv bolje iz duela Ane Čakvetdaze i Olge Pučkove. U drugom polufinalu sastaju se Obzilerova i Medina Gariges.

Jankovićevu u subotu verovatno očekuje i polufinale u konkurenciji dublova. Zajedno sa Na Li očekuje je duel sa drugim nosiocima, Kineskinjama Sun i Li.

Federer: Nole, manje pričaj a više radi!

Prvo je Rože Federer optužio Novaka Djokovića da folira povrede, a onda je Novakov otac Srdjan odgovorio da je Rože "mali, mali čovek", koji se "uplašio da će biti svrgnut sa vrha ATP liste".

"Treće poluvreme" Dejvis kup meča izmedju Švajcarske i Srbije nastavljeno je ekskluzivnom izjavom koju je prvi igrač sveta dao dopisniku dnevnog lista "Sport" iz Švajcarske.

"Neprijatno sam iznenadjen izjavom Djokovićevog oca, jer ja o Novaku nisam rekao nijednu ružnu reč. Tačnije, o njegovom talentu i igri. Mlad je, ima 19 godina i dosta prostora da napreduje. Ali stojim iza toga da mora da pripazi na ponašanje. Ne sme da glumi povrede, kao što je radio u meču sa Vavrinkom, a onda i protiv mene", kaže Federer.

Švajcarac ne "kupuje" Djokovićevu priču o povredi prepona.

"Igrači izmedju sebe najbolje znaju ko je povredjen, a ko nije. To se vidi odmah po izlasku na teren. A Novak se često kretao kao raketa! On ima potencijala da se probije u sam svetski vrh, ali ako želi da napreduje moraće da svede priču na minimum i posveti se dobrom i ozbiljnom radu", poručuje devetostruki osvajač gren slem turnira.

Na kraju, Federer je iskoristio priliku da prokomentariše izjave Srdjana Djokovića.

"Koliko sam mali čovek, to zna ceo svet. Ambasador sam UNICEF-a, donirao sam deset miliona dolara deci kojoj je potrebna pomoć. Ta izjava me je najviše i zabolela, jer zadire u moj privatan život. A što se tiče Novakove ambicije da mi preotme prvo mesto, trebalo bi da zna da nije jedini koji cilja tu poziciju. Ne bi smeo da potcenjuje ostale tenisere", zaključio je Federer.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back