Tenis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gonzales pobedio Federera

12. 11. - Teniser iz Cilea Fernando Gonzales pobedio je danas Svajcarca Rozea Federera rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:5 u mecu prvog kola "crvene grupe" na Masters kupu u Sangaju.
Gonzales, koji je trenutno na sedmom mestu ATP liste, pobedio je najboljeg tenisera sveta posle nesto vise od dva casa igre. Ovo je bio 11. medjusobni duel Gonzalesa i Federera, ali po prvi put je trijumfovao Cileanac.
Svajcarac je odlicno poceo mec i bez vecih problema dobio prvi set 6:3. U nastavku meca Gonzalez je odlicno igrao i nije dozvolio Federeru da preuzme inicijativu. Drugi set resen je u taj brejku, koji je Cileanac dobio ubedljivo 7:1. Slicna igra vidjena je i u trecem setu, ali je Gonzales uspeo da u finisu slomi otpor najboljeg tenisera sveta i da dodje do pobede.
U prvom mecu "crvene grupe" Amerikanac Endi Rodik savladao je Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 2:1.
Masters kup u Sangaju igra se za nagradni fond od 4.450.000 dolara.

Slazem se.Svi teniseri iz TOP 8 su pomalo izduvani. Pogledajte Federera danas.Dobije lagano prvi set,a posle pad forme nevidjen.Ako mi je zbog necega drago,to je zato sto nema trenera..valjda ce sada da ga nabavi :D
Za Noleta i Rozea...Mislim da obojica imaju jos uvek jako dobre sanse da prodju dalje.Rafa nije isto na sljaci i na tvrdoj podlozi.A Gaske mislim da ne bi trebalo da mu predstavlja problem.
Za Rozea vazi slicno.Posto vise ne sme d aizgubi mislim da ce morati da igra mnooooogo bolje,a svi znamo sta to znaci.Jedino ako i Rodik i Davidenko ne povilene i odjednom se kao Gonzales oslobode straha.A treba valjda i da semalo stede,pa igraju finale Davis Cup-a uskoro ;)

ja mislim da Djokovic nema sanse a Rafa je vec u polufinalu jer ce dobiti najmanje jedan mec (nadam se i oba).

ne pamtim kada je Federer pao na tri turnira u ovako malom vremenskom periodu... ako crni Davidenko u ovom milenijumu misli da ga pobedi,mora to da ucini ovde inace ga stvarno nikad nece dobiti

Puce Nole ko dobar dan.Slusam komentatore kako ga opravdavaju,bas bezveze.Izgubio je jer nije igrao dobro,navlace pricu kako se trudio,ja ne znam,ko je gledao mec mislim da nije stekao bas takav utisak...I onda stalne price komentatora o umoru.Hocemo li se celog zivota izvlaciti na umor?Oba lika i Ferer i Gaske su ga dobili jer su bili bolji i kraj.Kad izgubi Rafa ili Roze svi kazu da su odigrali max,a kad izgubi Nole,onda je uvek umor,povreda...Nasi komentatori stvarno nemaju meru ponekad.

nole ce dokazati sledece sezone da je pravi- mislim da je od onih koji postaju jaci kada ih nesto ne ubije :) jbg, ferer je igrao neverovatno dobro vs djokovic, a protiv gaskea je sigurno i pritisak ucinio svoje. mnogo je vise gresio nego inace, i ocigledno je da nisu ostali bolji, vec da je dobrim delom sam sebe pobedio. sve je to za njega novo- decko ima 20 godina i verujem jos blistaviju buducnost od sjajne sadasnjosti.. bice, bice (no 1)! iako bi svako ko za njega navija morao biti zadovoljan i samo time da u vecini narednih godina zasluzi "poziv" u sangaj.

hm,nisam bas ubedjen da je on pokazao nesto posebno sa tih svojih 20 godina. ljudi verovatno zaboravljaju koliko Rafa ima godina i sta je do sada osvojio. likovi poput Bekera i Nadala su mnogo pre 20-e pokazali od cega su napravljeni a Novak ima problem koji se zove Federer. Svajcarac nema nameru da se povuce i u miru trosi svoje milione. ako misle da mu uzmu prvo mesto morace debelo da se oznoje a Novak malo malo pa ladi m*da na turnirima.... tako se ne postaje broj 1

isto je i sa Ivanovic,koju dizu u nebesa i nekim cudom joj predvidjaju broj 1 sledece godine. ona nema nikakve sanse da pobedi Enan jer bekhend uopste nema i ova ce je svaki put dobiti jednom pametnom i raznovrsnom igrom. podseticu da je Martina Hingis do 20-e osvojila ono sto Ana verovatno nece u citavoj karijeri

E u pravu je covek! Nadam se da ce Nole bit No 1 za 3,4 godine,ali istina je da 20 godina uopste nije malo-u tenisu narocito. Ipak,videcemo kako ce igrati sledece sezone,ja mu zelim sve najbolje.Tako da ne preterujemo u vezi Novaka.
Za Jelenu i Anu...Ista prica.One imaju 20+ godina a to je kod zena ipak vec iskusna igracica.Sem Enan i jos par njih koje su uspele kasnije,igracica s epostaje sa 16,17...Pogledajte malo bolje,tako je...
No,kad igraju Roze i Davidenko i Rodik vs. Gonzels?

Ma samim tim sto je medju prvih deset je uspeh a vi samo vidite koliko je od 300-og mesta do prvih sto a ne do prvih 10 - verujte nije nimalo lako tako da svi nasi teniseri su vec uspesni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back