Tenerife

Hvala Mirjana.gr, da ja sam se presla aerodrom je 80km ali dobro nije ni to strasno.

Shopping znaci Santa Cruz i Los Cristianos :) Nadam se da cemo za 10 dana uspeti da sve obidjemo i da uzivamo na plazi.

cene za brodove - ako hoces da ides jedrenjakom - da gledas kitove i delfine kod gomere, cene su 47 evra za odrasle za petosatnu setnju (sogunom) ili 37 za 3 sata setnje petrom panom. oba broda su jedrenjaci, znaci nestabilni i ako ti je ikada bilo muka na putu, sva je prilika da ce ti biti i ovde.
sogun ide sa juzne obale do gomere a onda se penje do gigantes gde se zaustavlja pa mozete da se kupate u podnozju litica. pored jedrenjaka imas i katamaran maxicat ili royal delfin sa staklenim prozorima u dnu broda pa mozes da gledas delfine i ostale zivotinje.

Poslednja izmena:
ako ides na izlet do teide, mozes zicarom da se popnes ali ona ne ide na sam vrh, zaustavlja se ispod. da bi stigla na sam vrh, treba ti dozvola lokalnih vlasti koja je besplatna ali treba da se podnese zahtev. njima treba oko deset dana da ti je izdaju ako je trazis mailom. na sam vrh ides pesaka, ako vreme dozvoli, i ide samo 10 ljudi u isto vreme.
ovo je mail sa kojeg trazis dozvolu:
teide@oapn.mma.es
treba da bude napisano na spanskom, naravno, da naznacis broj ljudi koji idu zajedno, dan i vreme kada hoces da ides (recimo 20/07 od 9 do 11, transe su od dva sata)
onda ime prezime, drzavljanstvo, broj pasosa, adresa, broj telefona, mail za svakog od vas, i naravno zahvalis im se na ljubaznosti.
treba i da skeniras pasose za svakog od vas i da dodas kao attachment. ako je poruka suvise teska nece biti primljena, pa moras da ih snimis tako da budu sto laksi.
mozes i licno da odes u:
Oficina del P. N. del Teide (office)
C/ Emilio Calzadilla, nº 5 - 4ª planta, 38002 Santa Cruz de Tenerife
Tel: 922 290 129 - 922 290 183 Fax: 922 244 788
rade od 9 do 2 popodne, ides sa skeniranim dokumentima i popunjenim zahtevom (formular mozes naci na netu)

Poslednja izmena:
na juznom delu postoji i zuta podmornica kojom mozete da se prosetate po dnu mora. cena je oko 50 evra za sat vremena, s tim sto treba jedno 15 min da se svi smeste pa dok se spusti, uglavnom setnja ne traje bas sat vremena. na netu mozes da je nadjes i trazis 15% popusta, odgovaraju u roku od par dana i obavestavaju te da li imaju mesta za trazeni termin. ako te to interesuje racunaj da treba da trazis popust bar deset dana unapred i da je moguce da nemaju tacan termin koji si trazila nego ti predloze ono sto im ostaje za taj dan.
pitala si za kola - placam ih 27 evra na dan ali negde sam procitala da to moze i mnogo jeftinije da se nadje. ja sam ih uzela u vuelingu.
ako te interesuje aqualand cene su duplo skuplje na salteru nego preko neta - na netu imas popust od skoro 50 % (zavisi koliko vas ide), meni je za nas troje izaslo 33 evra sa nekim spec. popustom - sa detetom.
ako ide samo vas dvoje onda valjda kosta oko 13 evra po osobi preko neta (25 na salteru).
cene ronilackih klubova su oko 25 evra za sat, ali 150 evra za inicijaciju, sto znaci da imas teoriju, dva vodena "krstenja" i jedno ronjenje + iznajmljivanje opreme, na galletas ima puno klubova.
to je sve cega mogu da se setim.

Poslednja izmena:
na juznom delu postoji i zuta podmornica kojom mozete da se prosetate po dnu mora. cena je oko 50 evra za sat vremena, s tim sto treba jedno 15 min da se svi smeste pa dok se spusti, uglavnom setnja ne traje bas sat vremena. na netu mozes da je nadjes i trazis 15% popusta, odgovaraju u roku od par dana i obavestavaju te da li imaju mesta za trazeni termin. ako te to interesuje racunaj da treba da trazis popust bar deset dana unapred i da je moguce da nemaju tacan termin koji si trazila nego ti predloze ono sto im ostaje za taj dan.
pitala si za kola - placam ih 27 evra na dan ali negde sam procitala da to moze i mnogo jeftinije da se nadje. ja sam ih uzela u vuelingu.
ako te interesuje aqualand cene su duplo skuplje na salteru nego preko neta - na netu imas popust od skoro 50 % (zavisi koliko vas ide), meni je za nas troje izaslo 33 evra sa nekim spec. popustom - sa detetom.
ako ide samo vas dvoje onda valjda kosta oko 13 evra po osobi preko neta (25 na salteru).
cene ronilackih klubova su oko 25 evra za sat, ali 150 evra za inicijaciju, sto znaci da imas teoriju, dva vodena "krstenja" i jedno ronjenje + iznajmljivanje opreme, na galletas ima puno klubova.
to je sve cega mogu da se setim.

WOW hvala na vrlo iscrpnim informacijama. :klap:
Iznajmljivanje kola je bas povoljno,samo 27eur? Nas je cetvoro tako da nam se isplati.
Bas sam htela da pitam za Auqaland, to cemo sigurno da idemo, a za podvodnu setnju sam videla na netu, ali o tome jos razmisljamo.....

da, ja placam toliko - ali iznajmi ih unapred, jer kad sam ja rezervisala imali su samo jos par automobila iz te eko kategorije, ostalo je vec iznajmljeno. nece biti jeftinije ali ces bmoci da biras, nije ni to lose :)

Evo gledala sam kola ovih dana ima jos, cena je 150eur za 7 dana, videcu da uzmemo za manje dana...

Nego zamolila bih te da mi ostavis sajt za aqua park da vidim za taj popust.

Veliki pozdrav

I jos jedno tehnicko pitanje oko iznajmljivanja kola.

Da li je obavezna kreditna kartica ili moze i debitna? Znam da uglavnom kada se iznajmljuje auto, uzmu ti kreditnu karticu, zaduze za odredjen iznos (uglavnom par hiljada evra) i onda kad vratis auto, vracaju ti taj novac na karticu.
E sad posto je ovo ostrvo nemas bas gde da pobegnes? Jel vazi prethodno ili ne? Kakva su iskustva?

koliko vidim, novac mi je vec dignut sa racuna, znaci ne bi trebalo uopste da dodje do bilo kakvog dodatnog zaduzivanja - poslednji put kada sam bila u spaniji, pre par meseci nisu.
opet, mozda to zavisi od zemlje iz koje dolazis, ne mogu da tvrdim - najbolje da posaljes mail i da pitas.

Pre pola sata mi priča drug, na Tenerifima je prošle sedmice uzeo rent-a-car Citroen C3 i platio kešom 280e za mesec dana. Dakle, vredi pogledati što više sajtova i tražiti.

Pre pola sata mi priča drug, na Tenerifima je prošle sedmice uzeo rent-a-car Citroen C3 i platio kešom 280e za mesec dana. Dakle, vredi pogledati što više sajtova i tražiti.
То је више него џабе, али једино добро дође онима који планирају летовање на толико дана... а таквих је мало.

Ajde pitaj druga da nam da sajt. Ja najeftinije sto sam nasla je Pezo 207 za 11 dana, 160eur sto je extra.... Samo nije mi jasno kako je platio samo kesom :dontunderstand:, mora da je ostavio broj kreditne kartice jer to traze....

Ako imas neku ekzaktnu informacju pls podeli sa nama :)

Da, čim budem pričao sa njim pitaću. Možda bude još neka korisna informacija.
A čekam i da *mamini* prenese svoje utiske sa Tenerifa preko agencije CMC :)

Evo me! Bilo je divno! Odakle da ponem nemam pojma, ali pitajte sta vas zanima.

Renta car nismo uzeli, ali ljudi iz hotela sa kojima smo se zdruzili jesu. 90 eur tri dana, 170 za 7 - ako se dobro secam. A i momak na recepciji nam je dao ponudu koja je najbolja od pouzdanih renta car agencija, cena je bas tako nesto- dodje super ako sleces na severni aerodrom, a smestaj je na juznom ili sl, ali napominjem svima koji planiraju renta car da su putevi poprilicno iskomplikovani, mnooogo je kruznih tokova i nelogicnih iskljucenja i ukljucenja u odnosu na magistralne puteve. Nasi saputnici su poprilicno zivaca izgubili i dosta energije i vremena potrosili da se snadju.
Taksi je jeftin, a postoji mnogo povoljnih ponuda lokalnih izleta sa vodicima na svakom cosku na plazama, pa je pitanje da li uzimati auto ili ne.

Ulaznice za Jungle Park-Aqua Park i Siam Park-Loro Park se prodaju u paketu kao vezane i onda su dosta povoljnije, a mi ih nismo ranije porucili preko neta, iako smo informativno gledali. Ako ih ne uzmete preko neta moj savet je da ih platite preko ovlascenih agencija (bukvalno ih ima na svakom cosku) koje prodaju karte za sve parkove, vrtove i sl. i organizuju fakultativne izlete, jer su tamo jeftinije nego na blagajnama samih parkova.
Eto, pitajte jos nesto, mada mi se cini da najdetaljnije informacije mozete cuti od MOAJRE :)

Back