TEMA ZA SVE I SVASTA

levo od thora/intelsat 1002 su ti hodbird na 13 stepeni istocno zatim eutelsat 16e zatim astra 19.2e da bi njih nasao moras malo da podignes evalaciju ili ti antenu da malo iskosis prema nebu i okreces antenu u levo kad si iza nje

PONOS SHARBINIJEVIH
-------------------------------------------
'Ne mogu dopustiti da Anas do kraja karijere Mamiću daje dio zarade!'
Mene Zdravko Mamić zove, šalje mi poljupce, izjavljuje ljubav, a minutu nakon toga zove Anasa i govori mu 'Pusti starog, dođi sam?!’ Nije otišao. Nit’ će otići - kaže uzrujani Jamal

Zdravko Mamić nema sreće s Rijekom. Prije godinu dana naletio je na Roberta Ježića, a danas na Jamala Sharbinija. Suprotno svim prognozama, izgleda da Dinamu nije suđeno da u modru 'desetku’ odjene najboljeg igrača lige, Anasa Sharbinija.
- Nisam komentirao izjave iz Splita da Anas Hajduku ne bi bio pojačanje nego bi se tek trebao dokazati. Nisam komentirao ni Jurčićevu priču da je Sammir za Anasa space-shuttle, ni Mamićevu da je oko moga sina cirkus i da je loše vođen igrač - pričao nam je jučer Jamal. - Ali i jedni i drugi su zaboravili da moji sinovi, da moja obitelj, ima svoj ponos veći od bilo kakvih novaca i da pamtimo te ponižavajuće, podcjenjivačke izjave.

Ali Anasov potpis za Dinamo jučer je bio stvar formalnosti, pitanje trenutka, a onda vas je Zdravko Mamić optužio da ste vi srušili cijelu stvar zato što ne mislite na svoje dijete nego samo na sebe, da ste tražili novac samo u svoj džep.
- Istina, jučer sam savjetovao Anasu da ne ide k Mamiću, ali ne iz razloga koje on navodi. Dinamo je veliki klub koji cijenim i poštujem, i nije problem u Dinamu nego u razlozima koje sam vam spomenuo, u onim podcjenjivanjima. A reći ću vam i one dodatne, zapravo ključne. Mamić je još prošloga ljeta dao financijski dobru ponudu, i ova sada je dobra, ali jedno mu kod nas Sharbinija neće proći. Jer... Mamić hoće dobro platiti, ali onda hoće i odlučivati o svemu. A to ne dolazi u obzir! Pa nije Mamić Bog da zbog toga što može platiti dobru odštetu klubu, i dobru plaću igraču, smije odlučivati o svemu vezanom uz tog igrača. To pokušava već četvrti put, a u pitanju su moja djeca, moji sinovi. Nisam im ja menadžer nego otac, i neću dozvoliti da netko upravlja njihovim životima. To će činiti oni sami, a moj savjet i pomoć uvijek imaju, kao što to svako dijete treba imati od roditelja. Anas ima i oca, i brata, i menadžera, a Mamić ga je nagovarao da u Zagreb dođe sam. Mene Mamić zove, šalje mi poljupce, izjavljuje ljubav, a minutu nakon toga zove Anasa i govori mu 'Pusti starog, dođi sam?!’ Nije otišao. Nit’ će otići.

Ahmad u Hajduku?
- Rješavajmo stvari jednu po jednu. Ali, rekao sam vam već, podcjenjivali su nas i oni, a sad bi htjeli Ahmada. I Hajduk je veliki klub koji može dobro platiti, ali nije novac najvažniji. Moji sinovi imaju svoj ponos. Izgledi su 70:30 da će obojica ostati na Kantridi. Izaći ćemo Rijeci ususret, maksimalno. Najveći dio prihoda vezat ćemo uz budući izlazni transfer, a istodobno se pobrinuti da, kad god Anas i Ahmad budu odlazili, kao slobodni igrači ili ne, Rijeka dobije pristojnu odštetu.

Jamal je zaokružio razlog propalog transfera koji se doimao već gotovim:
- Mamić je u posljednji tren promijenio priču i u ugovor htio ugraditi stavku da on postaje jedini i isključivi skrbnik o Anasovoj karijeri. Znate da ima igrača koji do kraja karijere Mamiću moraju plaćati postotak od zarade, da ništa ne smiju učiniti bez njega. To je htio učiniti i s mojim sinom, zato ga je i zvao da u Zagreb dođe sam.

Fradelić: Imam 51 godinu na leđima, a mogu trčati više od Florina Cernata
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bivši kondicijski trener Hajduka ne zna zašto su Bijeli potpuno nespremni, ali zna što je s Florinom Cernatom: 'Da Cernat želi, već bi se spremio, ali on nema želje se spremiti'

Hajdukovu nemoć konstatirali su svi bivši i aktualni čelnici kluba. Ali zašto je Hajduk nespreman, zašto Bijeli nemaju moć suprotstavljanja protivnicima u trkačkom segmentu, upitali smo Marina Fradelića, kondicijskog trenera, koji je proveo tri posljednja ciklusa priprema, a klub je napustio odlaskom trenera Miše početkom tjedna.
- To je enigma na koju nema odgovora. Gotovo istu momčad spremali smo prošlo ljeto, potom ove zime i ponovo sada. Hajduk je prošle jeseni bio trkački dominantan u svim utakmicama, a isti je slučaj bio i na startu proljeća. Zato se o metodama rada ne može govoriti kao pogrešnima, jer svi su gledali moćni Hajduk prošle godine. Jedina promjena ovo ljeto jest činjenica što Andrić nije prošao pripreme, a on je jedan od ključnih igrača.

Zašto Cernat nije spreman, a s Hajdukom trenira od prvog tjedna srpnja?
- Cernat neće biti spreman ni danas, ni sutra, i tko zna kad će biti spreman. Da Cernat želi, već bi se spremio, ali on nema želju podići svoju tjelesnu spremnost. Ja imam 51 godinu, ali mogu trčati više od Cernata. Dolazak Cernata samo je jedan primjer cijelog problema dovođenja igrača. To je vjerojatno zanimljivija tema. Način na koji su dovođeni, u kojim su situacijama stizali i kako su bili spremni. Najlakše je udariti po trenerima i njih proglasiti krivcima, ali to je površinski pogled - zaključio je Fradelić, koji karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji gdje će se posvetiti radu s juniorskim pogonom u jednom od tamošnjih nogometnih prvoligaša.

OD UTORKA NA POLJUDU
Bivši trener Napolija Edoardo Reja u završnim pregovorima s Hajdukom!
Talijan Edoardo Reja od Hajduka može dobiti ugovor na 350.000 eura, s naglaskom da će biti extra premiran ako u ovoj nezavidnoj situaciji osvoji naslov prvaka Hrvatske

U izboru za novog trenera Hajduka čelnici kluba došli su do Edoarda Reje, 63-ogodišnjeg talijanskog trenera s kojim su još u subotu obavili prve razgovore. S Rejom se i jučer pričalo, bivši trener Napolija vrlo je blizu angažmanu na Poljudu. Budu li pregovori obavljeni prema predviđanjima, Reja će već u utorak biti predstavljen medijima na press konferenciji na Poljudu gdje će potpisati dvogodišnji ugovor.

Do Reje su Bijeli došli preko svojih talijanskih veza, a s obzirom da je od ožujka slobodan trener, nije bilo zapreka da se uđe u pregovore s čovjekom koji je najdublji trag ostavio u Napoliju. Zanimljivo je da je Reja prošle godine s Napolijem gostovao u prijateljskoj utakmici u Splitu, kada je Hajduk sa 1:0 svladao njegovu momčad koja je tak započela pripremno razdoblje. Vidio je tada što je Split, kako diše Hajduk i kakva je atmosfera na Poljudu. I nije mu to bilo prvi put. Dobro poznaje Hajduk i to je svakako bila olakšavajuća okolnost u začetku pregovora. Reja je inače Napoli vodio nepune četiri sezone, podigavši slavni klub iz treće lige (C1) do prvoligaškog društva u samo dvije sezone.

S Napolijem je prošle godine igrao i Kup UEFA, a raskid ugovora je doživio nakon domaćeg poraza od Lazija (0:2). Reja je trener koji je skupio golemo iskustvo u 30-godišnjem radu na klupi. Prošao je niz talijanskih klubova, prepoznatljivost njegovog rada je uvijek bila temeljitost i strpljenje na duge staze. U karijeri nikada nije radio u velikim klubovima, njegovi su se uspjesi bilježili s ekipama koje su iz Serie B ulazile u Serie A, a najveći rezultat upisao je upravo s Napolijem. Dok je na San Poulu sjedio na klupi dobio je poziv za izbornika Slovenije, gdje je trebao naslijediti Matjaža Keka. Međutim, nije se prihvatio toga posla.

Hajduk je inzistirao na strancu, treneru iz inozemstva koji najbolje može posložiti kockice razbijenog igračkog mozaika na Poljudu. Reja ima znanje, autoritet i iskustvo, a pritom je i bitno jeftiniji od Zaccheronija. Slavni “Zac” od Hajduka je dobivao 500.000 eura ugovora i još toliko ako uspije ući u Ligu prvaka. Međutim, Talijan je tražio mnogo više i pritom je trebalo platiti kompletni stručni stožer. Skuplji su bili i još neki treneri, ali većina se ipak kretala u europskim okvirima dobrog plaćanja, što danas iznosi gaža koju je Hajduk ponudio 63-godišnjaku iz Gorizije. Reja od Hajduka može dobiti ugovor na 350.000 eura, s naglaskom da će biti extra premiran ako u ovoj nezavidnoj situaciji osvoji naslov prvaka Hrvatske. Hajduku sada treba trener koji će znanjem i iskustvom podići posrnulu ekipu čijem se poniranju ne vidi kraj.

Ako je Reja znao s Torinom, Brescijom, Catanijom, Genoom i drugim talijanskim klubovima iz “donje klase” napraviti rezultat i sačuvati ostanak u jakoj Serie A, zašto onda ne bi mogao u Hajduku napraviti posao. Strani trener, iskusan stručnjak koji nije podložan nikakvim interesima, niti se na njega može vršiti bilo kakav pritisak, najbolji je izbor za Hajduk u ovom trenutk

NOVO UPOZORENJE
Uefa opet prijeti: Na Hearts stiže specijalni povjerenik za sigurnost
Ukoliko im ponašanje navijača ne svidi, ukoliko bude bilo kakvog išćašenog ponašanja, aktivira se kazna, slijedeću utakmicu u Europi Dinamo će igrati bez gledatelja

U ponedjeljak je počela prodaja ulaznica za ogled 4. pretkola Europske lige u kojem Modri u četvrtak (20. kolovoz, 21 sat) igraju se Heartsom. Ulaznice se mogu kupiti na Dinamovom kiosku na križanju Svetica i Maksimirske i to od 9 do 17 sati, dok će na dan utakmice kioski raditi od 9 do početka utakmice. Cijene su slijedeće; tribina sjever 40 kuna, tribina istok 70 kuna, tribina zapad 100 kuna.

Iako su Dinamovi navijači na ogledu protiv Red Bull Salzburga bili sjajni, iako nije bilo niti jednog incidenta, UEFA opet prijeti. Nema bonusa zbog dobrog ponašanja naivjača, već je uslijedilo novo upozorenje. Kuća europskog nogometa u Maksimir, ali i na uzvrat šalje specijalnog povjerenika za sigurnost koji će motriti što rade Dinamovi navijači. Ukoliko im se njihovo ponašanje ne svidi, ukoliko bude bilo kakvog išćašenog ponašaanja, automatski se aktivira kazna, slijedeću utakmicu u Europi Dinamo će igrati bez gledatelja.

U slučaju većih nereda, mogao bi bit izbačen iz europskih natjecanja. Nije nova vijest, ali sugerira da Dinamovi drukeri moraju biti isti onakvi kakiv su bili i protiv Red Bull Salzburga - vrhunski!

'Skinuli smo prokletstvo, sljedeće sezone milom ili silom idemo u LP!'
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Navijači su pokazali nevjerojatno jedinstvo, već treću ili četvrtu utakmicu niti jedna baklja nije pala na travnjak. Navijači, mediji i Dinamo napravili su čudo - rekao je Zdravko Mamić

Jučer su konačno Dinamovi navijači sretnih lica napuštali maksimirski stadion. Već dugi niz godina nismo svjedočili tolikoj radosti i veselju, poljupcima, grljenju, jednom riječju - euforiji. Isto takva, nasmijana i vesela lica izlazila su i iz svečane lože.
Glavni autor današnjeg Dinama, izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić je kazao:
- Odigrali smo spektakularnu utakmicu, mislim da smo ovim trijumfom skinuli prokletstvo Maksimira, ne znam je li na to utjecala nova trava. Navijači su pokazali nevjerojatno jedinstvo, već treću ili četvrtu utakmicu niti jedna baklja nije pala na travnjak, navijači, mediji i Dinamo napravili su čudo, ali bez velike euforije moramo odraditi rutinski posao i u Edinburghu.

Mamić je napomenuo da će Modri odigrati najmanje šest utakmica u Europskoj ligi, te je najavio veliku Dinamovu jesen.
- Sljedeće sezone milom ili silom idemo u Ligu prvaka.
Napomenuo je još nešto. Gdje bi danas bio Dinamo da nema stranaca? Ali, uza sve to imamo i strašno puno naših mladih igrača. Ovakav Dinamo, kao što je igrao protiv Heartsa, može dočekati proljeće u Europi. Oduševljen je bio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković: - Dinamo je odigrao nezaboravnu utakmicu. Podsjetio je na svoja velika stara imena. Sretan sam što sam prisustvovao toj utakmici i što Dinamo ide u Europsku ligu.

Svoje viđenje kazao je i Leandro Cufre, novo Dinamovo pojačanje:- Zaista sam oduševljen igrom svoje nove momčadi. Oduševili su me kad su i kod rezultata 4:0 išli prema naprijed. Vidim da sam došao u iznimno jak klub. Momčad je odlična, igrali su sjajno od prve minute.
Predsjednik Mirko Barišić, među zadnjima je izašao iz svečane lože. Nikad ga nismo vidjeli sretnijeg:
- Sad je jako lijepo biti predsjednik Dinama. Obranili smo čast hrvatskog nogometa. Moramo odigrati korektno u Edinburghu, ne smijemo napraviti nikakav propust. Ove sezone ući ćemo u Europsku ligu i mislim da ćemo ne prezimiti, nego prenoćiti do proljeća. Konačno ćemo srušiti taj neslavni rekord od 40 godina bez europskog proljeća. Nadam se da smo igrom pokazali da se može u nas vjerovati. Ovo je jedna od najboljih igara Dinama otkako sam ja predsjednik, na razini one protiv Ajaxa u Amsterdamu. Naši mladi igrači velika su nada i oslonac za budućnost.

Poslednja izmena:
23.08.2009.

PRESS
Česi: Tukli smo srpske svinje!
-----------------------------------------------------
Mediji u Češkoj hvale se kako su njihovi specijalci batinama sprečili „horde srpskih huligana da sruše Prag" Srbe sa pasošima zapadnoevropskih zemalja praška policija odmah oslobađala

----------------------------------------------------------------------------------------------------
„Svinje"... Češki dnevnik „Blesk" izvređao je grupu Zvezdinih navijača
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Češki mediji ushićeni su intervencijom svoje policije, koja je pretukla navijače Crvene zvezde pre utakmice sa Slavijom! Tamošnja štampa je pre meča digla tenziju i najavila da iz Beograda stižu „divlje horde zla", a posle svega konstatovali su da su srpski navijači - svinje!

Jedan od najtiražnijih čeških dnevnika „Blesk" je tako u izdanju od petka celu duplericu posvetio dešavanjima na ulicama Praga uz naslov „PRASATA" (Svinje). Takođe, i na naslovnoj strani je dominirala slika navijača Crvene zvezde sa podignutim rukama, koju propratio naslov: „Izvinite se srpske svinje". Autor teksta je konstatovao da je Prag bio domaćin „hordi zla sa Balkana".

23.08.2009.

PRESS
Česi: Tukli smo srpske svinje!
-----------------------------------------------------
Mediji u Češkoj hvale se kako su njihovi specijalci batinama sprečili „horde srpskih huligana da sruše Prag" Srbe sa pasošima zapadnoevropskih zemalja praška policija odmah oslobađala

„Svinje"... Češki dnevnik „Blesk" izvređao je grupu Zvezdinih navijača

Češki mediji ushićeni su intervencijom svoje policije, koja je pretukla navijače Crvene zvezde pre utakmice sa Slavijom! Tamošnja štampa je pre meča digla tenziju i najavila da iz Beograda stižu „divlje horde zla", a posle svega konstatovali su da su srpski navijači - svinje!

Jedan od najtiražnijih čeških dnevnika „Blesk" je tako u izdanju od petka celu duplericu posvetio dešavanjima na ulicama Praga uz naslov „PRASATA" (Svinje). Takođe, i na naslovnoj strani je dominirala slika navijača Crvene zvezde sa podignutim rukama, koju propratio naslov: „Izvinite se srpske svinje". Autor teksta je konstatovao da je Prag bio domaćin „hordi zla sa Balkana".

docice oni u bg u cetvrtak

Masovna tuča Torcide i Bed blu bojsa
--------------------------------------------------------------

Navijači Hajduka iz Splita i zagrebačkog Dinama, poznatiji kao Torcida i Bed blu bojs sukobili su se juče blizu letovališta Brinje u Hrvatskoj.

Do masovnog obračuna navijača došlo je kada su se pripadnici Torcide, putujući ka Rijeci na utakmicu Rijeka-Hajduk zaustavili na skretanju sa auto-puta kod pomenutog mesta, videvši grupu navijača Dinama. Nakon kraćeg verbalnog sukoba, navijači su počeli da se tuku i jedni druge gađaju kamenjem. Tom prilikom su povređene četiri osobe, od kojih su dva pripadnika Bed blu bojsa zadobila teške telesne povrede (jedan otvoreni prelom lobanje, a drugi prelom potkolenice desne noge). Policija je brzo došla na lice mesta i privela 49 huligana, 31 pripadnika Torcide i 18 Zagrepčana, pišu hrvatski mediji.
"U toku je utvrđivanje svih okolnosti koje se odnose na povređivanje trojice pripadnika navijačke grupe Bed blu bojs i jednog policijskog službenika", navode u policiji.

Tomaž Ujfaluši: "Žilina je slaba, Partizan prolazi"
----------------------------------------------------------------------------

Poznati češki reprezentativac, navija da Slavija prođe Zvezdu, a tvrdi da su Slovaci slabi i da će se Partizan plasirati u Ligu Evrope.
Dugogodišnji češki reprezentativac Tomaš Ujfaluši je sa svojim Atletikom sinoć izborio plasman u Ligu Šampiona. Nekadašnji fudbaler Fiorentine i Hamburga, kao i Slavije i Sparte je dobar sagovornik na temu okršaja Zvezde i Partizana, sa Slavijom odnosno Žilinom.

„Mislim da će Slavija proći, imaju veliku prednost. U poslednje vreme slabo se priča o Zvezdi u Evropi, nemaju uspehe. Znam kakva je atmosfera na Marakani i kakav je klub Zvezda, ali tradicija nema veze sa sadašnjošću“, kaže „Ufi“.

On ima bolje mišljenje o Partizanu.

„Od srpskih klubova Partizan je poslednjih godina najbolji, vidim da su često u Evropi, igrali su Ligu Šampiona. Iskreno, iznenađen sam da nisu dobili Žilinu, ali pobediće u Slovačkoj. Tamošnja liga i klubovi su slabi“, ne miriše baš nekadašnju „braću“ Ulfaluši.

Novi okršaj među vukovima - Džeko protiv Zijanija
------------------------------------------------------------------------------

Edin Džeko je ponovo u centru pažnje. "Bild" tvrdi da je veoma razočaran što nije ispunio san i otišao u Milan. Proradili su nervi, a iako niži 23 centimetra, Ziani je odigledno dobar tehničar.
Ponovo tuča na treningu Volfburga.

Jedan od aktera Bosanac Edin Džeko, koji je odmerio snage sa mnogo nižim Karimom Zianijem. Vezista koji je stigao iz Francuske ovog leta je pokazao zavidno boksersko znanje, a sve se dešavalo ispred očiju trenera Armina Veha.

Nemački mediji kažu da je Bosanac nervozan, jer mu nije dozvoljeno da ispuni san i ode u Milan, ali sa druge strane, izgleda da on nije bio inicijator sukoba.

Oglasili su se iz kluba, kažu da će razgovarati sa igračima, i da obojicu čekaju novčane kazne.

Bavarci se dodvoravaju fanovima zbog očajnog starta u šampionatu
Bajern deli besplatno pivo navijačima
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Navijači Bajerna iz Minhena, koji su poslednje tri nedelje posmatrali najgori start ekipe u poslednje 43 sezone, moći će da tugu utope u sedam hiljada litara piva koliko će im se podeliti u subotu tokom duela sa Volfsburgom.

Ova akcija Bajerna deo je ugovora o sponzorstvu sa lokalnim pivarama u Minhenu. Drugi deo ugovora odradili su trener Luj Van Gal i igrači Bajerna koji su se ove nedelje na jednom treningu slikali obučeni u tradicionalnu bavarsku nošnju. Van Gal je čak morao da glumi blago pripitog trenera dok se držao za veliku gumenu flašu piva.

Slovački mediji poručili Žilini: Sahranite „grobare”
---------------------------------------------------------------------------

Lokalna štampa u Žilini je posvetila veliku pažnju revanšu baraža za Ligu Evropa između istoimenog tima i Partizana, a u tekstovima dominaraju optimističke izjave domaćih fudbalera i ocena da se slovačka ekipa nalazi samo korak od plasmana.

List „Jedan den plus” objavio je na dve strane tekst pod naslovom „Sahranite grobare”, aludirajući na popularni nadimak navijača beogradskog tima.

U tekstu se ističe kako bi plasman u Ligu Evrope slovačkoj ekipi doneo zagarantovan profit od više od milion evra, a navodi se i izjava trenera Pavela Hapala koji je ocenio da će Žilina proći dalje ako odigra kao u prvom meču u Beogradu, koji je završen 1:1.
List navodi i da je lokalna policija u pripravnosti zbog dolaska oko 300 navijača Partizana i podseća da su krajem prošlog meseca navijači kluba iz druge bivše jugoslovenske republike, Hajduka iz Splita u Hrvatskoj, izazvali velike incidente u Žilini.
Sportski dnevnik „Šport” na naslovnoj strani je objavio sliku trenera slovačke ekipa, uz naslov „Hapalova košulja je spremna za jesen u Evropi”.
Ovaj list objavio je i intervju s 35-godišnjim odbrambenim fudbalerom Vladimirom Lejtnerom, koji je rekao da Žilina može da zaustavi dva najbolja igrača Partizana Lamina Dijaru i Almanija Moreiru, za koga se ne zna da li će igrati.
List je objavio i kratku istoriju Partizana, uz podatke o najboljim strelcima i igračima „crno-belih”.
Kao jednu od zanimljivosti je naveo i podatak da je Lotar Mateus trenirao „crno-bele” 2003, uz komentar „Nemac među partizanama! Možete li to da zamislite?”.
Šport je objavio i da su karte za utakmicu rasprodate, a kapacitet stadiona „Pod Dubnom” iznosi 11.300 mest

Zanimljivosti

Planira da od pileta napravi dinosaurusa
--------------------------------------------------------------------

Jedan kanadski paleontolog, koji godinama istražuje fosile praistorijskih životinja, planira da od pileta napravi živog dinosaurusa.

Hans Larson sa Katedre za makroevoluciju na Univerzitetu Makgil u Montrealu planira da genetskim intervencijama u embrionima pilića razvije karakteristike dinosaurusa koji su izumrli pre više miliona godina.
Njegovo istraživanje tek je na početku, ali bi jednog dana moglo da dovede do nastanka živih praistorijskih reptila.
Ipak, kanadski naučnik kaže da mu to nije ambicija iz etičkih i praktičnih razloga.
Pravljenje inkubatora za dinosauruse "bilo bi preveliki poduhvat", kazao je Larson i dodao da je njegov cilj da pruži "ilustraciju evolucije

Zanimljivosti

Čudovište Nesi snimljeno na Guglu Ertu?
----------------------------------------------------------------
Džejson Kuk (25), pripadnik obezbeđenja iz Notingama tvrdi da je video čudovište iz Lok Nesa, poznatije kao Nesi, dok je "surfovao" programom "Gugl Ert", preneo je "Telegraf".

Na slici, koja se može videti na "Guglu Ertu" (koordinate: latituda 57°12'52.13"N, longituda 4°34'14.16"W), jasno se vidi veliki "objekat" pod površinom jezera, a po obliku je sličan vodenom stvorenju.
"Nisam mogao da verujem. Izgleda baš onako kako opisuju Nesi", rekao je Kuk.
Istraživač Adrijan Šajn, predstavnik projekta "Lok Nes", rekao je da je čitav slučaj veoma intrigantan i da su dalja proučavanja neophodna.
Početkom ove godine objavljeno je da je Nesi možda preminula usled klimatskih promena. Više od godinu dana nije bilo prijavljenih "pouzdanih viđenja" čudovišta iz jezera.

Nekadašnji američki lovac na čudovišta Bob Rajns smatra da su se u jezeru promenili uslovi i da misteriozno biće ne može da preživi takve promene.
Geri Kembel iz zvaničnog fan-kluba Nesi zabrinut je što već dugo vremena niko nije prijavio da je možda video Nesi, što bi bila potvrda da je reptil živ.
Čudovište iz Lok Nesa prvi put je zadobilo pažnju svetske javnosti 1933. godine, a od tada su prijavljene desetine viđenja, od kojih su mnoga bila lažna. Za Nesi se tragalo više puta, a naučnici su tokom poslednje potrage, 2008. godine, koristili radar i podvodne kam

Mogu ti odgovoriti samo na drugo pitanje,na thoru nema ni jedan od tih kanala,sto se tice motora ja sam odustao i kupio sam rucni pozicioner i to mi dodje kao motor a nije skup oko 1500 dinara,za sada nemas potrebe kupovati motor,stavi 2 glave na tanjir i bice sve ok,kupi taj rucni pozicioner i neces se pokajati,jedino ako ti je antena visoko pa ne mozes doci do nje onda ti je bolja varijanta motor,ja sam pitao mog hakera sto mi je prodao resiver i uvek mi ubacuje softver,on je rekao da ce me motor koststi 100 e,on garantuje da nema sanse da zastaje prilikom rada jer dosada nije imao reklamacija,nemoj uzimati motore za 20-30 e

Zanimljivosti

Ovan prodat za rekordnih 253.000 evra
----------------------------------------------------------------

Britanski stočar Džimi Daglas, koji je platio rekordnih 231.000 funti (253.000 evra) za jednog ovna, rekao je da u pitanju najbolji primerak vrste koji je video.

Daglas je ovaj rekordan iznos za ovna Deveronvejl perfekšen vrste teksel platio u četvrtak, na godišnoj prodaji u mestu Lanark u Škotskoj. On je rekao da ovan ima "odlično telo i snažne slabine".
Britansko udruženje za teksel ovce saopštilo je da je cena za Deveronvejl perfekšn najveća ikad plaćena, pošto je nadmašila prethodni rekord iz 1989. godine u Australiji.
Član udruženja Džon Jejts rekao je da će potomci ovna vlasniku doneti milione funti. Uzgajivač Grem Morison rekao je da je bio zapanjen cenom, ali i dodao da je Deveronvejl perfekšen zaslužio svoje ime.

Pitanje za Danijela i Bokija vi sigurno znate ovako stoje stvari od juce sam primetio da nemam -tv history- -tv 1000-i-spice private- a sve to je bilo na frek.12531v 20730 i signalna linija ne pokazuje da ima signala dok ostale kanale ima na thoru radi se o risiveru opticum 4050 c inace sam skida kljuceve ali nema prevod na HBO adria i HBO comedy inace kazu mi da na tom risiveru treba da ima prevod na HBO molim Danijela i Bokita da me upute sta dalje da radim hvala unapred

Back