PONOS SHARBINIJEVIH
-------------------------------------------
'Ne mogu dopustiti da Anas do kraja karijere Mamiću daje dio zarade!'
Mene Zdravko Mamić zove, šalje mi poljupce, izjavljuje ljubav, a minutu nakon toga zove Anasa i govori mu 'Pusti starog, dođi sam?!’ Nije otišao. Nit’ će otići - kaže uzrujani Jamal
Zdravko Mamić nema sreće s Rijekom. Prije godinu dana naletio je na Roberta Ježića, a danas na Jamala Sharbinija. Suprotno svim prognozama, izgleda da Dinamu nije suđeno da u modru 'desetku’ odjene najboljeg igrača lige, Anasa Sharbinija.
- Nisam komentirao izjave iz Splita da Anas Hajduku ne bi bio pojačanje nego bi se tek trebao dokazati. Nisam komentirao ni Jurčićevu priču da je Sammir za Anasa space-shuttle, ni Mamićevu da je oko moga sina cirkus i da je loše vođen igrač - pričao nam je jučer Jamal. - Ali i jedni i drugi su zaboravili da moji sinovi, da moja obitelj, ima svoj ponos veći od bilo kakvih novaca i da pamtimo te ponižavajuće, podcjenjivačke izjave.
Ali Anasov potpis za Dinamo jučer je bio stvar formalnosti, pitanje trenutka, a onda vas je Zdravko Mamić optužio da ste vi srušili cijelu stvar zato što ne mislite na svoje dijete nego samo na sebe, da ste tražili novac samo u svoj džep.
- Istina, jučer sam savjetovao Anasu da ne ide k Mamiću, ali ne iz razloga koje on navodi. Dinamo je veliki klub koji cijenim i poštujem, i nije problem u Dinamu nego u razlozima koje sam vam spomenuo, u onim podcjenjivanjima. A reći ću vam i one dodatne, zapravo ključne. Mamić je još prošloga ljeta dao financijski dobru ponudu, i ova sada je dobra, ali jedno mu kod nas Sharbinija neće proći. Jer... Mamić hoće dobro platiti, ali onda hoće i odlučivati o svemu. A to ne dolazi u obzir! Pa nije Mamić Bog da zbog toga što može platiti dobru odštetu klubu, i dobru plaću igraču, smije odlučivati o svemu vezanom uz tog igrača. To pokušava već četvrti put, a u pitanju su moja djeca, moji sinovi. Nisam im ja menadžer nego otac, i neću dozvoliti da netko upravlja njihovim životima. To će činiti oni sami, a moj savjet i pomoć uvijek imaju, kao što to svako dijete treba imati od roditelja. Anas ima i oca, i brata, i menadžera, a Mamić ga je nagovarao da u Zagreb dođe sam. Mene Mamić zove, šalje mi poljupce, izjavljuje ljubav, a minutu nakon toga zove Anasa i govori mu 'Pusti starog, dođi sam?!’ Nije otišao. Nit’ će otići.
Ahmad u Hajduku?
- Rješavajmo stvari jednu po jednu. Ali, rekao sam vam već, podcjenjivali su nas i oni, a sad bi htjeli Ahmada. I Hajduk je veliki klub koji može dobro platiti, ali nije novac najvažniji. Moji sinovi imaju svoj ponos. Izgledi su 70:30 da će obojica ostati na Kantridi. Izaći ćemo Rijeci ususret, maksimalno. Najveći dio prihoda vezat ćemo uz budući izlazni transfer, a istodobno se pobrinuti da, kad god Anas i Ahmad budu odlazili, kao slobodni igrači ili ne, Rijeka dobije pristojnu odštetu.
Jamal je zaokružio razlog propalog transfera koji se doimao već gotovim:
- Mamić je u posljednji tren promijenio priču i u ugovor htio ugraditi stavku da on postaje jedini i isključivi skrbnik o Anasovoj karijeri. Znate da ima igrača koji do kraja karijere Mamiću moraju plaćati postotak od zarade, da ništa ne smiju učiniti bez njega. To je htio učiniti i s mojim sinom, zato ga je i zvao da u Zagreb dođe sam.