Televizija i životna dob prosečnog glegaoca

Samsonight

Elita
Poruka
16.041
U poslednje vreme mi je zamorno i passe gledanje TV-a, a nedostaje mi period kad sam tu uvek našla nešto za sebe, informativno, zabavno, naučno-obrazovno, za muziku, za umetnost. Nikad nismo kao porodica imali satelitsku/kablovsku televiziju, ali na desetak zvaničnih kanala se uvek našlo nešto što bi me intrigiralo i interesovalo.
Uviđam da sam prestara za ovu sad TV šemu jer sadržaji koje mogu da gledam su mi postali mali, tesni, stari i ni po čemu zanimljivi, sve na repeat.
Da li je moguće biti prestar za televiziju?
Ne mogu više da gledam reprize filmova, serija, dokumentaraca, intervjua, a i ovo novo što se plasira mi je opet sve na foru starog i osećam da me ta televizija tretira kao idiota.

Nešto što je za mene staro i već negledljivo, opet, nekom dosta mlađem od mene je tek prvi put.
Iz tog razloga mislim da mi je istekao rok za gledanje TV-a, a da mi se očekivanja ponekad ispune kao što su pre.
Da li ste o tome do sad razmišljali?
Za koga se pravi TV program... i da li u nekom trenutku može da dođe do toga da više ništa tu nema da se gleda?

Poslednja izmena:
Ne bih rekla da iko može biti prestar za televiziju već je jednostavno loš izbor. Kablovska ili ne, svi vrte jedno te isto. Bukvalno negledljivo. Samo pogledati novogodišnji program naših kanala, horor. Filmovi iz 60ih godina.
Čak ne odvajam ni mnogo vremena za to, ali ponekad iz navike zalegnem i družim se sa TV daljinskim upravljačem.
Baš sinoć mi se desilo da od svih zala gledam po verovatno 15. put film Dr. Živago.
To što ga gledam 15. put je ujedno i ideja da sam prestara za TV, ali onda sam motala po glavi kakve se nove emisije prave za nas... i to je sve staro u novom ruhu.
Bukvalno se svodi na: "Hajd' sad ispočetka (dok svi ne postanemo sposobni da i sami recitujemo, deklamujemo, držimo stranu tom i tom)!"...
Na zvaničnim TV kanalima nema ničega za decu. To mi je frapantno loše!
Šta su bili Ršum i Minja Subota za moje neke generacije... Muzički tobogan, Fore i fazoni;

Ne. Možeš samo da budeš premlad.
Mislim da televizija ipak odumire uveliko.
U nekim kućama se na nedeljnom nivou iščekuju sadržaji kojima bih lično potpalila vatru.
Šta je tim ljudima tu još interesantno.... meni je veliki rebus!
Kao, seli smo i čekamo Magazin In. Wow!
"Izvinite, ja bih da siđem sa ove planete odmah i sad! :zcepanje:"

Sa druge strane, i mi smo postali "razmaženi". Obilje informacija i zabave nas je prezasitilo i retko šta može da nas zainteresuje više
Nisi u pravu!
Ostajem pri svom: Prevazišli smo televiziju, ona je prevaziđena!
Ljudi iznad 30 godina nemaju šta da više iščekuju sa TV ekrana.
Naime, treba je i zabraniti... a onda se pitam, je l' ostalo išta na toj televiziiji što ima svrhe zabraniti ovima koji nas nasleđuju?

Nisi u pravu!
Ostajem pri svom: Prevazišli smo televiziju, ona je prevaziđena!
Ljudi iznad 30 godina nemaju šta da više iščekuju sa TV ekrana.
Naime, treba je i zabraniti... a onda se pitam, je l' ostalo išta na toj televiziiji što ima svrhe zabraniti ovima koji nas nasleđuju?
mladi nikad nisu gledali tv nešto naročito. Obično su gledali stariji i to dnevnik i takve stvari

U poslednje vreme mi je zamorno i passe gledanje TV-a, a nedostaje mi period kad sam tu uvek našla nešto za sebe, informativno, zabavno, naučno-obrazovno, za muziku, za umetnost. Nikad nismo kao porodica imali satelitsku/kablovsku televiziju, ali na desetak zvaničnih kanala se uvek našlo nešto što bi me intrigiralo i interesovalo.
Uviđam da sam prestara za ovu sad TV šemu jer sadržaji koje mogu da gledam su mi postali mali, tesni, stari i ni po čemu zanimljivi, sve na repeat.
Ne mogu više da gledam reprize filmova, serija, dokumentaraca, intervjua, a i ovo novo što se plasira mi je opet sve na foru starog i osećam da me ta televizija tretira kao idiota.

Nešto što je za mene staro i već negledljivo, opet, nekom dosta mlađem od mene je tek prvi put.
Iz tog razloga mislim da mi je istekao rok za gledanje TV-a, a da mi se očekivanja ponekad ispune kao što su pre.
Za koga se pravi TV program... i da li u nekom trenutku može da dođe do toga da više ništa tu nema da se gleda?

TV vec dugo ne gledam jer nemam sta pametno a ni normalni tamo da vidim.
Dok sam bio klinac bilo je manje kanala ali sa programom za svakoga, crtaći za klince, vesti za starije, filmovi i serije za svakoga, muzičke, naučne i dečije emisije...

Ne znam ko pravi programske seme bi kakvi su im kriterijumi za to, sve se svelo na reprize starih filmova i serija, reklamiranje kriminalac i kurvi kako uživaju u luksuzu i slične budalastine.

RTS je nekada prenosio utakmice domaće lige, učio sam da čitam gledajući utakmice Partizana u košarci a sada ne prenose nista od sportova, za sve treba da se doplati kablovska ili da se traži na netu.

Kada mi dosade svakodnevne stvari na TV-u,onda prebacim na muzicke programe,ili sportske.

Спорт,филмови,РТС 3,РТС Трезор.И то је то.
Нисам још одгледао баш све филмове на десетак канала,волим и старије.Такође имам и десетак спортских канала за све и свашта,занима ме.Ртс 3 има добре емисије а и филмови су им одабрани.А РТС трезор ми је ризница,скоро сам је "открио",наши некадашњи писци,публицисти,новинари ..у опуштеној атмосфери неке кафане пурњају цигаре са новинаром а у позадини конобар пролази,односи,доноси,све у боји а теме никад занимљивије и за данашње време,ма супер.Незнам,можда је до мене,свашта ме интересује,можда је разлог и тај што годинама нисам имао времена за ТВ...

Спорт,филмови,РТС 3,РТС Трезор.И то је то.
Нисам још одгледао баш све филмове на десетак канала,волим и старије.Такође имам и десетак спортских канала за све и свашта,занима ме.Ртс 3 има добре емисије а и филмови су им одабрани.А РТС трезор ми је ризница,скоро сам је "открио",наши некадашњи писци,публицисти,новинари ..у опуштеној атмосфери неке кафане пурњају цигаре са новинаром а у позадини конобар пролази,односи,доноси,све у боји а теме никад занимљивије и за данашње време,ма супер.Незнам,можда је до мене,свашта ме интересује,можда је разлог и тај што годинама нисам имао времена за ТВ...
Paaaa... da, tačno sam pomislila da nekom mlađem to ima i te kako smisla. Ti, onako samo na osnovu ovog posta, imaš tu i tamo, svega, možda i manje ali najviše 26 godina, i plus si malo udaren u društvu, intovertan i sl.? :D

Paaaa... da, tačno sam pomislila da nekom mlađem to ima i te kako smisla. Ti, onako samo na osnovu ovog posta, imaš tu i tamo, svega, možda i manje ali najviše 26 godina, i plus si malo udaren u društvu, intovertan i sl.? :D
Ne sudi po ambalazi... :cool:
Ako iz nekog razloga "ceznujes" za autenticnim zivotom, pa ti smeta tv-ekran, ne znaci da na njemu nema dobrog sadrzaja. Momak ti upravo daje primer.. ;)
Potpuno isto kao sa bilo kakvim drugim medijumom...
No, ako ti nesto znaci, mogu umesto toga svega da ti ponudim krilaticu: ako neko stvarno vredi, televizija ce juriti za njim, a ne on za njom...;) :cool:
...ili jos bolje - nece uopste! :lol:

Back