Telepatija i telekineza

haha, ovo je gore od rasprava na tv-u. zasto je toliko tesko verovati??? sve se ovo svodi na slicno pitanje da li postoji magija. hard-core naucni tipovi ce me odmah ismejavati, a lakoverni odmah u meni videti novog mesiju. to sto neko odbija da nesto postoji zbog ne-znam-ni-ja-kakvih-naucnih-dokaza, to ne znaci da je to samo puka mastarija. telepatija je za mene nesto sto je sasvim uobicajeno, ali da razgranicim, nisam telepata koji je ispao iz stripa x-man, vec imam neka iskustva o tome. telekineza je vec malo zakustije polje za raspravu, posto ni sam nemam neka licna iskustva s tim, necu ni da raspravljam o tome. mada je aikido zanimljiv po tom pitanju, mislim na tradicionalni, a ko je rekao da su to samo puke mentalne vezbe??? ako se dovoljno koncentrises, izvesces fizicke napore koje ne bi mogao ni da zamislis

Bez obzira na moje prethodne definicije istih... ne znam da li ste u okviru teme obradjivali i pojam teleportacije koji osim u sf-u pominje se i u vezi telekineze...tj, ljudi koji iskrsavaju na razlicitim stranama sveta u odnosu na one gde su do pre trenutka nalazili,slucaj japanca u pidzami na Heathrow-u 74te,etc?

Back