Телефонски разговор Меркелова-Коштуница

Петре, рекох већ да се не разумемо и да не вреди објашњавати, поготово када расправу спустиш на тај ниво, то џиберско "ја вама рекох, па сад палите"...

Није то поента. Ако ти не видиш да Србију слабе и разбијају, ја немам илузија да ти могу променити диоптрију...Лично нисам срећан због овакве одлуке ДСС-а, али ако то упоредим са опцијама пред којима је био ДСС могу рећи да су изабрали мање зло, јер се ради о конституисању скупштинских органа а не о формираној влади.

Ја ћу поново да кажем : ДСС се најкоректније понаша на политичкој сцени Србије. Већ годинама се понаша као амортизер у константном сукобу (веома неодговорно) ДС и Радикала. За то им скидам капу. Обе ове странке морају да се помире с чињеницом да ће у будућности још дуго бити овакав, сличан омер снага. Овог пута је доказано да је тешко изоставити највећи број бирача из сваког удела у власти. Не само да није поштено, него није ни нормално - а ни демократски.

Lacibg:
Ја ћу поново да кажем : ДСС се најкоректније понаша на политичкој сцени Србије. Већ годинама се понаша као амортизер у константном сукобу (веома неодговорно) ДС и Радикала. За то им скидам капу. Обе ове странке морају да се помире с чињеницом да ће у будућности још дуго бити овакав, сличан омер снага. Овог пута је доказано да је тешко изоставити највећи број бирача из сваког удела у власти. Не само да није поштено, него није ни нормално - а ни демократски.

Pa, najteže je biti u sredini, odmeren...Odmah te proglase nekada za metiljavca, nekad za radikala, ovi te proglase "demonokratom" i tako u krug. DSS jeste ono što bi mogli nazvati "narodnjačkom" strankom, ili desnim centrom, ili umerenom desnicom, ili šaljivo SRS-LIGHT, jer takve stranke postoje u većini demokratskih zemalja i niko im ne može uskratiti pravo da se tako i ponašaju. Druga je stvar što je Srbija u veoma teškoj situaciji, suočena sa gubitkom dela teritorije, pa se teško mogu vući paralele sa drugim evropskim zemljama.

DS plesira na mesto nekakve socijaldemoratske partije, tj. levi centar, umerena levica, ali se tako ne ponaša i to je ono što im zameram. Kakve Internacionale, kakvi bakrači... Ponašaju se kao LDP-LIGHT :D

Kombinacija DS+DSS bi morala biti spasonosna za Srbiju, što ne znači da se može zanemariti trenutni status radikala u Srbiji. Pojedinačno su najjača stranka i to još extremna desnica/levica (tuku s obe ruke :D ) i zaista će tako biti u narednih par godina, dok PRVO EVROPA, a potom i SAD ne podrže ISKRENO koaliciju DS+DSS.

To znači, politika popuštanja a ne zatezanja. Niko ne može Srbima objasniti kako je u interesu Srbije da Kosmet dobiju šiptari. Niko...Osim Čedinih, naravno :D

to shto je neko, tjst dss kao u sredini ne znachi da je to kul&dobro. mada, simpaticno je sto bi hteli da gaje takvu sliku.
pre moze da znaci da je ta sredina ljigava prilagodnjiva amorfna masa koja moze da se sa svima iskombinuje i kod svakoga dovuche.
skoro bez ideologije koja bi je drzala,bez jasne orijentacije.
iza hiljadu raznih floskula od kojih je pravi biser ova o dss-u kao zlatnoj sredini. mislim, sve partije prosipaju zilion floskula,al ova mi je jedna od ljigavijih.
zato mi je i kombinacija ds-dss za koju sam mislio da je najoptimalnija, sad...jedan shit

inace,ta sredina bi i mogla da im prodje kad bi oni takvi davali rezultate. mada mi nije jasno kako cemo recimo malo da uhapsimo mladica, onako po sredini,umereno ?:roll::confused: jel moze to?

ovako, nit' smrdimo nit' mirishemo, postacemo svi ko voja kostunica.
ne dajemo rezultate. niti smo sa evropom nesto uspeli, niti sa amerima. sa rusima se domundjavamo oko propale price o kosovu,shatro(ali bukvalno shatro)ga 'branimo', inace ni sa njima nista.
zemlja je u x ekonomskih i socijalnih problema. a zahvaljujuci doticnima, nema ni jasnu orijentaciju kuda i gde da se krece.
teshko to tako ide, kljakavo ovako. svakoj zemlji je posle izgublenog rata potreban covek/vlada sa jasnom jakom idejom. nazalost, mi smo umesto naseg adenauera,de gola/monea,ili onog japanca dobili nesto sto se predstavlja kao voja koshtunica.

Back