Tehnicki, registracija

Lepo sam ti napisao ali ti i dalje trabunjaš

Screenshot_2024-06-26-22-19-52-606-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Stim što je smanjen taj godišnji porez, nekada je bio viši za novi auto. Registracija skuplja nego u parizu i berlinu.

Nemam razloga da menjam jer se ništa ne kvari a nema ništa novo za grad a da nije trocilindraš što ne dolazi u obzir.

Stim što je smanjen taj godišnji porez, nekada je bio viši za novi auto. Registracija skuplja nego u parizu i berlinu.

Nemam razloga da menjam jer se ništa ne kvari a nema ništa novo za grad a da nije trocilindraš što ne dolazi u obzir.
A ti znaš koliko je registracija auta u Parizu i Berlinu?

Pa tako i ja. Ne kvari se, a zadovoljava sve moje potrebe, zašto da mijenjam išta?

I još si morao atest vozila da radiš još 1000 evra. Da ne pomonjem limariju jer su svi truli. Ali ajde ako ti se auto baš sviđa šta te priga nemoj da se uzrujavaš. I moj zubar nema pojma o automobilima vozi alfe i mercedese što je meni nespojivo tako i ti. Baš te briga uživaš 🤩

38900 jedino ako si ga registrovao kao teretno pa ga zato i voziš. Rešena enigma.

18000 ako je teretno i ja sam i hteo da tako ostane ali ne moze jer ne postoji fabricki Freemont da je teretni.
Kao sto vec napisah 38900 din sa tehnickim pregledom koji je 3500 din u Novom Sadu i drugim premijumskim stepenom u osiguranju. Kad bude prvi onda ce biti jos nesto nize.

Pa majstore moras registrovati auto 4x da bi bio prvi premijski stepen ili da preneses sa prethodnog auta premijski stepen. Posto sam ja krenuo iz povetka evo mi trece registracije i premijskog stepena 2.
Srecom izasao sam iz 10 godina pa konacno imam registraciju ispod 40000 din a prosle godine sam platio 41000.

Ni tad nije toliko. Imas lepo kalkulator AMSS pa proveri.
Poenta je sto moj auto ima 103 kw a onaj jaci prelazi gornju granicu od 110 kw pa mu je skuplja registracija.
A to mlad u osiguranju ti je provala jer ove godine sam napunio 30 godina kako vozim.
Punto se vodio na zenu ali sam ga ja vozio a pre toga promenio jos oko 70 automobila pa mi ti pricaj o kolima i registraciji. Zato vise ne menjam tako cesto kola jer mi je dozlogrdilo da stalno placam novu registraciju.

Evo bio na tehničkom. Prošao bez problema.
Tehnički + eko test _______ 44€
Produljenje registracije___ 80€
Ukupno __________________ 124€

To je bez osiguranja automobila.
Da citiram sam sebe. Bio na tehničkom.
Tehnički + ekotest__________51€
Produljenje registracije_____80€
Ukupno____________________131€

Osiguranje automobila 218€, a u to je uključeno:
Osnovno osiguranje
Osiguranje vozača i putnika
Osiguranje bonusa