- Poruka
- 11.300
E super, hvala vam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije tacno, ne smeju ispod 1.6mm a zimske ne bi trebalo ispod 4mm mada to niko i ne gleda.Letnje ne smeju da budu ispod 4 mm
Netočno. Za sve gume je 1.6mm, osim za ljetne gume po zimi kad je 4mm. Zimska guma po zimi mora imati minimalnu šaru od 1.6mm. Bar je tako kod nas u Hrvatskoj.Letnje u zimskom periodu ne smeju ispod 4 mm dok u letnjem ne smeju ispod 1,6 mm.
Zimske u zimskom periodu ne smeju ispod 4 mm a u letnjem ispod 1,6 mm.
Dakle bilo kakva guma u zimskom ne ispod 4mm a u letnjem ispod 1,6 mm
Prema Pravilniku zakona o bezbednosti saobraćaja, za putnička vozila je minimalna dubina šare 1,6 mm za letnje gume, odnosno 4 mm za zimske gume.
Dubina šare je veoma bitna stavka, koja itekako utiče na Vašu bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.
Kod nas oko 44€ tehnički + eko-test i oko 91€ produljenje registracije (za vozila koja godišnje prave između 10000 i 20000km). 87€ za vozila ispod 10000km. To je oko 131-135€ + osiguranje. A osiguranje (osnovno) je vjerojatno oko 200€.Oko 20 godina star audi a4 sa benzinskim motorom 1.8T i 160 konja je oko 43-45.000 din. To je po meni abnormalno mnogo jbt. Mislio sam do sada da su samo kubikaže preko 2.0 luksuz kaaad vidi ti ovo?!?? Sns lopovi i secikese!
Nisi to napisao. Prvo čitaj što pišeš. Napisao si da zimska guma mora imati dubinu šare od 4mm, što nije točno (bar kod nas u Hrvatskoj). Kod nas zimska guma mora imati šaru od 1.6mm, a ljetna 4mm po zimi.Pa to sam i napisao ok ako ne znaš da čitaš.
Letnja i zimska guma zimi mora da ima min 4 mm dok leti mogu da se voze do 1,6mm uključi mozak da ne pogineš negde.Nisi to napisao. Prvo čitaj što pišeš. Napisao si da zimska guma mora imati dubinu šare od 4mm, što nije točno (bar kod nas u Hrvatskoj). Kod nas zimska guma mora imati šaru od 1.6mm, a ljetna 4mm po zimi.
Pljačka bila i ostala u hrvatskoj bilo kakav auto 1200 ccm u hr je 400 evra registracija i osiguranje plus porez. U parizu 2000 ccm 500 evra.Kod nas oko 44€ tehnički + eko-test i oko 91€ produljenje registracije (za vozila koja godišnje prave između 10000 i 20000km). 87€ za vozila ispod 10000km. To je oko 131-135€ + osiguranje. A osiguranje (osnovno) je vjerojatno oko 200€.
Ja sam svoje platio 183€ ove godine, ali za manji i slabiji auto, ali noviji, plus neke dodatne stvari poput vuče, osiguranje od tuče (leda) i još neke stvari.
Opet ponavljam, za zimsku gumu je dovoljno po zakonu 1.6mm, a ljetna guma zimi po zakonu 4mm. Kažem, tako je po zakonu kod nas u Hrvatskoj.Letnja i zimska guma zimi mora da ima min 4 mm dok leti mogu da se voze do 1,6mm uključi mozak da ne pogineš negde.
Ne lupetaj gluposti o nečemu o čemu nemaš pojma.Pljačka bila i ostala u hrvatskoj bilo kakav auto 1200 ccm u hr je 400 evra registracija i osiguranje plus porez. U parizu 2000 ccm 500 evra.
Ludače poginućeš negde.Iako je po pravilniku potrebno da dubina šare bude četiri milimetra, za vožnju po snegu preporučuje se da najmanja dubina šare iznosi minimum pet milimetara. https://www.021.rs/story/Info/Srbij...negu-ledu-i-poledici-evo-nekoliko-saveta.html
Nisu tebi sve na broju, zar ne? OK stari moj, uživaj ti u svom svijetu i svom filmu...Pa lepo ti kažem 400 evra izađe sve sa porezom to što ti voziš auto star 20 godina ja ne poznajem u hr nikoga takvog sem neke teške sirotinje npr ovi što skupljaju ambalažu za otkup.
A što se tiče dubine šare u zimskom periodu:
Ludače poginućeš negde.
Koje ti gluposti lupetaš. Lupetaš nešto o nečemu o čemu nemaš pojmaNaravno uživaj ti u tvom oldtajmero 20+ god sa 100 evra manjom registracijom.
Ne mora da znaci. Pre neku godinu i nama je zezao prednji tocak. Ispalo da je crevce koje ide do klesta. Drukne ulje u klesta ali se ne vraca. Da li zbog prljavstine neke ili ko zna zasto. Zamenjeno i sve ok posle.Blokira mi zadnj tocak nisam proso tehnicki,a skoro menjo paknove i razradjivao mi klesta
Kakva pljačka, ne loopetaj, kod nas je kao jeftinije?Koja pljačka jbt jel barem dobiješ i onu zaštitu za sunce što se montira na šoferku?![]()