Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2

Изгледа да је то. Па мајке им га спалим, зар не могу лепо да напишу - ''најбоља пријатељица'', или ''ортакиња за сва времена'', него морају да се служе шугавим енглеским
како би испали сада нешто узвишенији и бољи од нас који се служимо српским језиком у изразима.

Стока помодарска. Јесте ова омладина отишла у мајчину.

Poslednja izmena:
Изгледа да је то. Па мајке им га спалим, зар не могу лепо да напишу - ''најбоља пријатељица'', или ''ортакиња за сва времена'', него морају да се служе шугавим енглеским
како би испали сада нешто узвишенији и бољи од нас који се служимо српским језиком у изразима.

Стока помодарска.

Nema to veze sa time,jednostavno se to odomacilo kod nas. Aj mi preporuci neku dobru filozofsku knjigu,a da je ima na netu. :) Mnogo mi dosadno,druga markizova knjiga ce mi izgleda tek stici u ponedeljak. :/

Пошто си почео интензивније да се бавиш астрологијом, а на самом пдф-у је на неким темама (попут оне о женској лепоти) поново актуелизован чувени астролог Миле Дупор, ево књиге од њега:

http://it.scribd.com/doc/11556261/Mile-Dupor-Ne-vjerujete-provjerite

која ће ти пружити додатно знање из ове области.

nema veze,nasao sam zanimljivo stivo o astrologiji. :D Sad cu to da ucim i proucavam. :D

- - - - - - - - - -

Пошто си почео интензивније да се бавиш астрологијом, а на самом пдф-у је на неким темама (попут оне о женској лепоти) поново актуелизован чувени астролог Миле Дупор, ево књиге од њега:

http://it.scribd.com/doc/11556261/Mile-Dupor-Ne-vjerujete-provjerite

која ће ти пружити додатно знање из ове области.

Ahahahahah citas mi misli,bas sam to otvorio. :D

Шта је за име Бога - BFF ?
To je ovo prvo.
k4trb7.jpg

nema veze,nasao sam zanimljivo stivo o astrologiji. :D Sad cu to da ucim i proucavam. :D

- - - - - - - - - -

Ahahahahah citas mi misli,bas sam to otvorio.
:D
Хехехех, па нисам ја џабе са Ђаволом тикве садио.

Додуше, сада ми се све то обија о главу, али се надам да ћу раскрстити са тим за сва времена (да ћу имати довољно снаге и вере),
и да ћу напокон бити истрајан у својој намери да корачам јединим исправним и добрим путем.

I to sam imao na umu čak :mrgreen:
Al gde baš sociologiju da odabere, meni to deluje tako smorno pored svih silnozanimljivih smerova na filozofskom :lol:

haha, eto vidis xD
pa, posto je na psihologiju tesko upasti, razmislja o sociologiji, to je takodje dosta zanima.. meni ne deluje dosadno, ali ne znam.. mada ima previse teoretisanja, to zamara (:

Ti fakulteti nisu perspektivni, nego čovek ne razmišlja kad je mlad, i čini mu se da postoje i druge opcije. Problem je kad mladost prodje pa skapiraš da imaš diplomu iz sociologije sa kojom ili radiš neka budjava istraživanja, ili predaješ u školi. Plus deca kod kuće, i rutina. Zato birajte nešto perspektivno, novac je bitan za kvalitet života.

slazem se da je novac bitan za kvalitet zivota, ali sta ako te ne interesuje to sto je perspektivno, ili ti prosto ne ide, sto je jos gore? koje je tu resenje? :confused:

slazem se da je novac bitan za kvalitet zivota, ali sta ako te ne interesuje to sto je perspektivno, ili ti prosto ne ide, sto je jos gore? koje je tu resenje? :confused:

Kvalitet života je nešto što će ti postati bitno kad budeš imala 24, 25 godina, i kad budeš osećala svu surovost života na svojoj koži. A život je surov, nepravedan, zahteva konstantnu pažnju i borbu. Život ne zanimaju tvoji afiniteti, još manje to šta se tebi svidja a šta ne. To barem možeš da vidiš i na primeru ove devojke što sa diplomom sociologije radi u kafiću, opslužujući ljude. Sigurno da bi je i neki perspektivan a nezanimljiv fakultet više interesovao od konobarisanja. Ali, život ne pita nikog, a samo na tom primeru možeš videti da novac itekako jeste bitan.

novac je ******. Eto, imaju čak i isti sufiks, nije bezrazložno

Lako je tako bahato odbacivati novac kao nešto bitno iz moje ili tvoje perspektive, mada ja lično mislim da ti nisi tako "i dont give a ****" nastrojen kako se predstavljaš, jer da je tako boleo bi te ***** i za ispite i za sve ostalo, a kako vidim itekako se sekiraš oko svega toga i trudiš da daš sve u roku. Novac ti je nebitan zato što ga imaš u dovoljnoj meri, i zato što živiš na tudj račun, kao i ja, al' ja to drugačije gledam.

I reči otac, dvorac, rovac, muškarac i mnoge druge imaju isti sufiks, pa nikom ništa. :)

Prigovor na Sukhoi-ev post.

Ja sam tako pre 5 godina jurišao za novcem i upisao nešto što me ič ne zanima.Napredak na polju struke bio je skoro nemoguć.Zbog toga osećam svu surovost života na svojoj koži već sa nepunih 20.Radite ono što volite,jedino tako možete napredovati.U godinama ste/smo kada keš nije bitan i iskoristite to najproduktivnije što možete.Neopterećeni lovom imate pun potencijal.Za uspeh je potreban SAMO kvalitet,da budete najbolji u tome što radite.Keš dođe sam.Najbolji nećete postati radeći nešto što mrzite,zarad keša.

Da se ogradim od kuknjave-meni je tih proteklih 5 godina bilo veoma,veoma lepo.Nije mi ni sada loše,samo se malo cimam oko budućnosti.

Kvalitet života je nešto što će ti postati bitno kad budeš imala 24, 25 godina

Priseti se onoga što sam ti nekad davno ja govorio, i skontaćeš onda da li je meni uopšte bitan kvalitet života kroz novac, s obzirom da neću premašiti te godine :lol:

Lako je tako bahato odbacivati novac kao nešto bitno iz moje ili tvoje perspektive, mada ja lično mislim da ti nisi tako "i dont give a ****" nastrojen kako se predstavljaš, jer da je tako boleo bi te ***** i za ispite i za sve ostalo, a kako vidim itekako se sekiraš oko svega toga i trudiš da daš sve u roku. Novac ti je nebitan zato što ga imaš u dovoljnoj meri, i zato što živiš na tudj račun, kao i ja, al' ja to drugačije gledam.

Pa naravno da se trudim da dam sve u roku ali na umu nikako nemam budžet, ništa vezano za novac, već jednostavno želim da imam dovoljno slobodnog vremena, za mene samog. Ne želim da leto provovedem učeći za četvrti i peti rok, hoću da blejim tri meseca, eventualno se cimam u plasteniku ali i to više radi uživanja. Nisam se ja leba od toga najeo prošle godine, a svakako sam radio više nego ujak kome su sve te pare posle legle kada je cveće počelo da raste i cveta.

I reči otac, dvorac, rovac, muškarac i mnoge druge imaju isti sufiks, pa nikom ništa.

Nije ni to bezrazložno, ako ništa - zajedničko im je što su muškog roda ;)
Imaš društva sa patrijarhalnim korenima, pa su neka nebeska tela muškog roda, a u onima gde je u nekom periodu vladao matrijarhat, tamo su ženskog. Na primer, u mesopotamskoj mitologiji, svet nastaje od tela boginje, i ona prednjači u odnosu na muškog boga, svog muža, samim tim što je predstavljena kao slana voda, dok je on slatka, a njihovim mešanjem preovladava ona prva. Al, sad već odoh u digresiju :mrgreen:

Ti fakulteti nisu perspektivni, nego čovek ne razmišlja kad je mlad, i čini mu se da postoje i druge opcije. Problem je kad mladost prodje pa skapiraš da imaš diplomu iz sociologije sa kojom ili radiš neka budjava istraživanja, ili predaješ u školi. Plus deca kod kuće, i rutina. Zato birajte nešto perspektivno, novac je bitan za kvalitet života.

Jedino perspektivno zanimanje u Srbiji je da budes privatni preduzetnik,sve ostalo je los izbor. Msm uvek ces imati da jedes i nesto da obuces,ali ce te uvek neko izrabljivati i na tebi zaradjivati.
Jedino kao privatnik mozes da zaradis sebi nesto.

Back