Tebi...

• Začetnik teme Začetnik teme jana7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti si postao nepobediva igra.
Moj špil karata već je odavno prazan
i ne znam na koji blef da odigram ovu partiju života. Bez asa u rukavu,
gledam te u oči oponašajući sigurnost u tvome pogledu. Srce je na stolu.
Sve karte su bačene, aduti odigrani. Prevelike reči su izrečene;
još su veće ostale tamo negde na rubu usana. Ulog se povisuje.
Sve je ponuđeno. Jači si. Priznajem. Ali nemoj me slomiti do kraja;
dopusti svojim dlanovima da budu malo blaži dok me budu rušili....

papirus1.gif

Noćas sam sanjala tvoje oči, tvoje trepavice, tvoje obrve i tvoj osmeh. Ne videh ti celo lice, samo bljesak tvog osmeha na tren, oči su ti se smejale, obrve se izdizale kao u čudu, trepavice su bile vlažne, ceo utisak je bio kao da se nečem čudiš, kao da ne veruješ da te više nema, pa se tome smeješ onako šeretski kako si samo ti umeo.
Kad god te se setim uvek mi je pred očima tvoj šeretski osmeh, uvek si izgledao začuđen svim i svačim, životom, suncem, zvezdama, smrću, sve te je čudilo, ni u šta nisi verovao u potpunosti. Znao si reći: "nemoguće da sam živ a da prethodno nisam bio mrtav", plašile su me te tvoje reči, nisam ih mogla razumeti sa svojih osamnaest godina.
Moja mati te je mnogo volela, često je umela reći: "ovaj malac je ili mnogo pametan ili neće dugo živeti" Ni to nisam mogla razumeti, ali kad je to pa mladost umela razumeti starost.
Kada si otišao shvatila sam mnogo toga, i tvoju začuđenost svim i svačim i tvoj šeretski osmeh kad mu nigde mesta nije bilo. Znao si valjda, a da toga možda nisi ni bio svestan, znao si verovatno ono što svi mi koji smo te voleli, nismo znali, nismo toga bili svesni. Znao si verovatno da ćeš otići mlad, brzo, iznenada, verovatno si se čudio unapred kako je to otići a da ni živeo nisi. I kada si bio najveseliji tvoje oči su bile tužne, tvoje obrve su mi umele reći da te nešto muči, pa sam te pitala a ti si se samo smejao. Govorio si mi da sam starmala i da verujem u nešto što ne postoji.
Onog davnog prvog Maja pre 33.g. ležali smo na travi Fruške gore, bilo nam je lepo, oboje smo bili mirni i srećni, ništa nije ukazivalo ni na šta ružno, ni na šta tragično, bio je tako lep dan, naši prijatelji svuda oko nas, neko još uvek jede, neko već gasi vatru, neko skuplja otpatke koje smo pobacali na sve strane, a onaj Miša stalno galami da krenemo sa spremanjem jer voz NEĆE ČEKATI. Imali smo još par sati do polaska voza i svi smo se smejali pedantnom Miši koji je uvek sve radio na vreme, i pre vremena, čak je i lektiru čitao unapred, čudan momak taj Miša.
Ti si na trenutak zaspao, pogledao si me onim tvojim začuđenim osmehom i zaspao. Posle pola sata sam te budila, drmusala, ljubila, molila, nisi se budio, nikad se više nisi probudio, spavaš evo već 33.g.
Obdukcija je pokazala da si imao izliv krvi na mozak, danas kažu -aneurizma- kako god, imao si samo 22.g. a nema te evo već 33.g. ma još uvek bi bio mlad da si tu, da možeš da se nasmeješ onako šeretski, nako iz čista mira i da me upitaš: " a šta će biti sa nama jednog dana za nekih pola veka?"
Ne znam šta bi bilo sa nama za pola veka, znam samo da mi i dan danas nedostaješ, još uvek sanjam tvoje oči, tvoje trepavice, tvoje obrve, sanjam tvoj osmeh, tako lep, tako šeretski i tako dalek, dalek za čitavih pola veka, unazad ili unapred, svedno, pola veka još uvek nije prošlo, ako poživim toliko, i tada ću te se sećati i tada ću se pitati zašto, a znam da mi niko neće umeti dati odgovor.

Poslednja izmena:
Znam ja da za tebe nisam, da je bolje da sam ti ostala samo najbolja stvar koja ti se nije dogodila...Bilo bi lakse, ali ne bi bilo nesvakidasnje i bezvremeno.
Znam da ti vise leze one slatke male sto osmijehom pola grada pokupe, sto na kukovima nose miris ceznje za ljetom koje dolazi.
One su tu kad pozelis popuniti prazninu koja je samo moja, kad ugusis srce da me ne zove i ne trazi. Samo znas, ne mjenjaju se snovi za tude realnosti. Premlad si da shvatis da je ono posebno i rijetko samo jednom u zivotu.. da reprize nema.
Ponovicu ti se mozda, jednom, u kosi nekoj tudoj, na nekom balkonu obasjanom onim sto smo mogli postati... srecan, prosjecan par
...

Znam ja da za tebe nisam, da je bolje da sam ti ostala samo najbolja stvar koja ti se nije dogodila...Bilo bi lakse, ali ne bi bilo nesvakidasnje i bezvremeno.
Znam da ti vise leze one slatke male sto osmijehom pola grada pokupe, sto na kukovima nose miris ceznje za ljetom koje dolazi.
One su tu kad pozelis popuniti prazninu koja je samo moja, kad ugusis srce da me ne zove i ne trazi. Samo znas, ne mjenjaju se snovi za tude realnosti. Premlad si da shvatis da je ono posebno i rijetko samo jednom u zivotu.. da reprize nema.
Ponovicu ti se mozda, jednom, u kosi nekoj tudoj, na nekom balkonu obasjanom onim sto smo mogli postati... srecan, prosjecan par
...

Nastavila bih ove lepe redove,ako se ne ljutiš:
Kada shvatiš da prosečno znači idealno, biće kasno, kako za mene, za tebe još pre:)

Dodji na trenutak da te zagrlim samo.Bez reči o prošlosti i budućnosti.Nema nas, oboje znamo...Dodji , ljubimo se bez izvini i oprosti.Sve što želim je da te dodirnem, da te gledam.Bez pitanja, nemo, dlanove da ti stegnem.Da je hiljade njih, opet sam prokleto sama...Lutam, bežim ali od sebe ne mogu da pobegnem.Dodji, znam da možeš... dodji, zagrljajem mi umiri grudi.Trebaš mi bar tren, kada već zauvek moj ne možeš biti.Ovaj ludi bol . . .Bar na kratko mora prestati. ♥ I

I hoću te i neću
Jer čudo si
Suviše te žedno pije tlo
Iz kojeg ničem
Želje mi jure ka tebi
Ko neposlušni jaganjci
Ne umem više sa njima
Svakom se novom rečju
Duboko urezuješ u mene
Od tih rana ja sada
- Oživljavam
Kada bi mi rukom preko tela