tatina ili mamina ćera?!?

posle citanja knjige Midlsex od Dzefri Eugenidesa potpuno mi se pormenio pogled na misljenje o uticaju genetika-vaspitanje...genetski muskarac koji zbog genske anomalije ima deformisan polni organ odrasta vaspitavan kao devojcica ali u pubertetu genetika preuzima svoje i on shvata da postaje muskarac...naknadno mu se i genetskim analizama to potvrdilo...htedoh reci: ljudi sa ovakvim problemima polnog identiteta su za nas vrlo strani i prosto ih sazaljevam kroz koje sve probleme prolaze...za nas nezamislive....ne mogu da ga/je osudim...suvise je/ga zalim....

Boze me sachuvaj i sakloni…jao, ova planeta se raspada …doshlo je zadnje doba…zamisli kako se usudio da uradi neshto ovako strashno ????

Ma to je sve u svrhu popularnosti

Dete treba odmah oduzeti, jer zaboga, shta ce ljudi da kazu...nece im dati mira, nikad...i devojchica ce mrzeti svoje roditelje, pa chak iako dobije svu ljubav ovoga svijeta?

Trebalo im je zabraniti odmah da imaju dete

Strashno
............................................................................
Prochitah komentare u novinama, kazu ljudi, majka priroda je uredila drugachije, kako ih nije sramota da rade ovakve stvari
Pa se neshto pitam, je li majka ili maceha...Shto se mene tiche, zaista je chudna situacija, i neobichan medicinski uspeh, ali verujem da nema razloga za brigu, jer je ovo jedinstven sluchaj...ionako statistika pokazuje, da najveci broj osoba sa slichnim poremecajem izvrshi samoubistvo u ranoj mladosti ili kasnije, jer im sredina svesrdno pomaze u tome...

Kazu ljudi majka priroda...pitam se jesu li silikonska usta, sise, botox, liposukcija, shminka, preparati za mrshavljenje, hormonski preparati za lechenje steriliteta, veshtachka oplodnja majka priroda ?...doping sredstva za postizanje sportskih rezultata? Ili mozda preparati koje koriste bilderi, da bi deformisali vlastito telo u zeljeno trokrilno-ormarsko izdanje? Ili je droga majka priroda ? Ova nasha majka priroda je zaista prostitutivan pojam

Zanimljivo ce biti...ako ovo dete budu podizali sa ljubavlju...ono nece umeti da chita novine ili prchka po internetu...kako ce je druga deca zezati ? Pa, ko ce im reci za ovo? Naravno divni, normalni roditelji te dece, oni koji ce ustajati iz stolice radnog mesta da provire kroz prozor i sablazne se..oni koji ce slati decu u shkolu i usadjivati im moralne okvire, da imaju puno pravo da ovoj devojchici zagorchaju zivot...ili na ulici se gurkati , kad ih budu videli da prolaze...garantujem da bi to ovde kod nas bila slika i prilika, a vicevi bi nadmashili plavushe i pandure...

Mozda ovo nije u redu shto su uradili...ali zar moze neko da se sablazne na ovo, pored toliko chlanaka o tome kako su neki ljudi nekoj deci vadili mozgove i koshtanu srz ili ih silovali ili roditelji koji su ih muchili, tukli, peglali...napushtali poput josh slijepih machica, prodavali....bacali u dzakovima u kontejner...

Blago onima koji znaju shta je na ovoj Planeti normalno

Zanimljivo ce biti...ako ovo dete budu podizali sa ljubavlju...ono nece umeti da chita novine ili prchka po internetu...kako ce je druga deca zezati ? Pa, ko ce im reci za ovo? Naravno divni, normalni roditelji te dece, oni koji ce ustajati iz stolice radnog mesta da provire kroz prozor i sablazne se..oni koji ce slati decu u shkolu i usadjivati im moralne okvire, da imaju puno pravo da ovoj devojchici zagorchaju zivot...ili na ulici se gurkati , kad ih budu videli da prolaze...garantujem da bi to ovde kod nas bila slika i prilika, a vicevi bi nadmashili plavushe i pandure...

Dosla da se upisem i napisem potpuno istu stvar. Dete se jos nije ni rodilo i vec je predmet sazaljenja i gadjenja (ne znam sta je gore).
A covek je lepo rekao da njegova zelja za detetom nije ni muska ni zenska nego ljudska a meni je ovo mnogo dobra izjava.

Meni je zao svih ljudi koji imaju osecaj da su u pogresnom telu. To mora da je uzasan osecaj, da se ujutru probudis, pogledas u ogledalo i osetis takvo nezadovoljstvo sobom da moras da se operises. Zaista ne bih pozelela nikom, i razumem i opravdavam ljude koji se podvrgnu operaciji promene pola. Uostalom niko nema pravo da njima kaze sta da urade sa sobom, i ako ce ih to usreciti onda neka to i urade. Zasto bi ziveli nesrecni samo da neka tamo baba ne moze da kaze 'sacuvaj me boze, gde ide ovaj svet'.
Medjutim u ovoj prici bih ja prvo mislila na to dete, kojem ce posle ne znam kako da objasne da ga nije rodila mama (tj pardon jeste ga rodila mama), nego tata koji mu je u stvari mama.:confused: Mislim da su to dete vec osudili na mesece ako ne i godine posecivanja psihijatra. To je jedino sto mi se ne svidja u ovoj celoj prici, mislim da bi bilo vise fer da su neko dete usvojili ili mu bili hraniteljska porodica.

Meni nije zao, meni je drago da je medicina toliko napredovala da ljudi imaju izbor cak i da promene pol.
A primecujem da ljudi vole da se hvataju za (nerodjenu) decu kad vise ne postoje argumenti. Prava homoseksualaca, npr. "Mene bas briga sta rade ali dok nemaju decu" :confused:
Posto su ljudi itekako svesni koliko je jaka potreba za detetom i ljubav prema njemu, pokusajem ukidanja ovog prava oni bi zapravo da te ljude kazne najstrasnijom kaznom - mozes da budes sta zelis, sve dok nemas dete.
Meni su ove postavke monstruozne.

Posto su ljudi itekako svesni koliko je jaka potreba za detetom i ljubav prema njemu, pokusajem ukidanja ovog prava oni bi zapravo da te ljude kazne najstrasnijom kaznom - mozes da budes sta zelis, sve dok nemas dete.
Meni su ove postavke monstruozne.

Мислим да је ово твој први пост, од кад си дошла на форум, са којим се ја не слажем.;)

Не мислим да је лицемерно, мислим да је та брига за ту (нерођену, рођену, како год) децу ипак реална.

Радим са децом и знам колико се деца стиде својих родитеља ако по нечему битном одскачу од већине других родитеља, и какве све то трауме оставља на њихово формирање...

С друге стране никако нисам за насиље над природом: да је природа хтела да хомосексуалним паровима да могућност да рађају децу - дала би им. Мудра је она и све има своје зашто.;)

:D
Nije to briga. Da se stvarno brinemo, onda bismo svoju decu vaspitavali drugacije. Sta mislis, gde deca pokupe stavove o homoseksualcima ili ljudima koji menjaju pol? U svojoj kuci.
Ja mislim da ovo o cemu pricamo nije bolest nego prirodna varijacija. Ali i ta "varijacija" valjda ima svoje mesto u drustvu i svoje potrebe. Ako nesto takvo vec postoji, zar nam nije svima u interesu da malo revidiramo svoje stavove bas zbog dece, i nase i njihove?

Не мислим да је хомосексуалност болест. Не мислим ништа негативно о њима.

Једино мислим да је природа хтела да им да могућност да се размножавају међусобно - дала би им. Мислим да има разлога зашто није.

Ако знамо колико су и отац и мајка (мушки и женски узор) важни у правилном одгајању једног детета и у његовом прихватању сопствене сексуалности, родне улоге и места у друштву - бојим се како би одрастало дете поред два оца или поред две мајке. Где би научило о односима међу половима? И шта би научило о томе?

Не кажем да би то обавезно морало да буде лоше одгајање, али да нису природни услови - нису.

Но, то је већ друга тема, не бих да скрећем ову...

Priroda mnogim heteroseksualnim ljudima nije dala da imaju decu pa su je oni ili usvojili ili se strasno namucili da je dobiju. Da samo slusamo prirodu, onda ni ovo nije dobro? Nekom je "dato" da dobije tesku bolest pa ipak koristi dostignuca medicine iako bi "prirodno" trebalo da umre.
Ne slazem se sa tvojim argumetnom da, posto to nije prirodno, da ne treba ni da postoji.

Sto se tica uzora oca i majke, mnogi se muskarci, recimo, ugledaju na nasilnog oca a mnoge zene na pasivne majke. Ovo se cak smatralo pozeljnom i idealnom porodicom a isto su se potezali argumenti da je to prirodno i tako je oduvek (muskarac lovac, zena u pecini..itd).
I sta je uopste idealna situacija za dete da odraste? Koja je "idealna" slika majke a koja oca?
Zamisli porodicu gde muskarac odgaja dete, kuva, cisti, pere i ne radi a zena radi jako dobro placen posao a posle posla ode sa kolegama u kafanu i vrati se kasno kuci.
Da li je i ovo neprirodno i da li ce to dete sutra da bude predmet za.jebancije? Verovatno hoce. Ali zasto? Zato sto MI smatramo da to nije normalno, iako niko ovde ne vrsi krivicno delo, ne postoji zlostavljanje, niko nije povredjen...itd. Samo je neuobicajeno.
Da li ce dete iz takve porodice biti drugacije vaspitano nego iz porodice gde je obrnuta situacija? Naravno da hoce. Samo ja u tome ne vidim nista lose, naprotiv.

Pa detetu koje odrasta bez jednog roditelja pada cela situacija tesko, i samo je pitanje vremena kad ce se zapitati a gde je mama/tata, i zasto sva druga deca imaju mamu/tatu a ono nema. I to je dovoljno tesko objasniti, a da li mozes da zamislis kako bi to tacno bezbolno objasnili detetu da ono ima dve majke i nijednog oca, ili dvojicu oceva a nigde majke? Da li mozes sebe da zamislis u ulozi tog deteta koje pocinje da shvata da nesto u njegovoj porodici nije kako treba, tj ne uklapa se u okolinu?
Meni je to najsurovije prema toj deci, a to da li je to surovo prema tim ljudima ne znam, ali oni barem imaju nekakvo pravo izbora, za razliku od dece.
Btw. a sta ce se desiti kada to dete shvati da ima jos negde i treceg roditelja (onog ko ga je nosio u trudnoci ili onog ko je bio donator), i da nosi ko zna cije gene??

Back