TASOS - u reči i slici

Zdravo drugari,nova sam ovde na forumu ali sam redovno pratila dešavanja!!! Ovo leto sam planirala sa mužićem da obiđemo Tasos (ne drage volje al ajde):roll:i ićićemo dole u limenariju u kuću Natassa, preko Argusa,ima li neko informaciju kakva je to kuća??:think: pozzz

Ima li na tassosu pčela?? uzasavam se od njih....

jel neko putovao preko Argus tursa,kakvi su im autobusi??

Pcela ima, ali nista strasno, mogu da budu malo dosadne u restoranima, ali Grci zapale kafu, pa ih to navodno otera, sasvim je dovoljno da im izdvojis na stranu komadic hrane i nece te dirati =) Mene su naplasili sa tim pcelama, ocekivala sam roj pcela ubica kao odbor za dobrodoslicu, ali uopste nije bilo tako =D

Argusovi autobusi su sjajni, jako udobni, klima radi ko luda (obavezno poneti nesto toplije tj. duge nogavice i rukave).

Niko ne zna ima li zmija i ajkula? :)

Koliko ja znam ajkula nema 100%, a ni zmije nismo videli niti čuli da ih je iko ikada pomenuo. Kažu da ima delfina, znam da ima galebova, puno ribica, u lukama pored brodića ima i poneka kraba, na delovima gde ne zalaze kupači ima i ježeva (Metalia, okolina Pefkarija, Tripiti - ali SAMO u delovima koji su stenoviti i nepristupačni za kupanje), ima magaraca u selima, mačaka :hvala:

I tih pčela možda ima vrlo malo više nego u mestu u kome živiš. Nećeš ih ni primetiti osim ako ne nagaziš neku od njih.

Opustite se i uživajte :super:

Nisam videla vinske musice:roll:Ali, videla sam jednu stonogu.Treba se spremiti!
a010.gif

Zdravo drugari,nova sam ovde na forumu ali sam redovno pratila dešavanja!!! Ovo leto sam planirala sa mužićem da obiđemo Tasos (ne drage volje al ajde):roll:i ićićemo dole u limenariju u kuću Natassa, preko Argusa,ima li neko informaciju kakva je to kuća??:think: pozzz

AHA!! Eto ga neko u istom sosu, tj. kućici.. :D
Pa ja nikako da dobijem tu informaciju, al ajde i ti malo instistiraj, možda nam se neko smiluje. :sad2:

A kad idete, kog datuma?
Ja i moj dečkonja idemo 2. jula preko Argusa, možda se i nađemo tamo? :D

Pozzz

Eto, još neko je u istom sosu kao i mi, tj. kućici. :D

I ja sam se raspitivala o vili Natassa, ali nikako da dobijem odgovor. :sad2:
Insistiraj i ti, pa možda nam se neko smiluje. :D

A kad idete, u kom periodu?
Moj dečkonja i ja smo tamo od 2-12 jula, možda se i sretnemo! :)

Ali zasto? Predprosle godine kada sam bila u CG rodjak mog decka koji tamo zivi je ulovio u tom periodu par beba ajkula (to je ono leto kada su bas bile vidjene i kad je bila opsta frka), pa sam time i dobila fobiju od njih, a i zmije smo vidjali na pragu ispred kuce par puta, pa mi je to letovanje zato malo preselo...Mada drugo je CG i Tasos, ne pitam dzabe :(

Tassos..... Ajkula nema tj nije ih bilo nijednom kad smo bili....A zmija ima u unutrasnjosti ostrva u sumama ali nisamo culi da su opasne nerazumemo se u zmije....Kad ides iz Makriamosa za grad usput na putu ih ima dosta zgazenih zmija....Inace zivu smo sreli samo tamo na tom putu...Na plazi ih nema sigurno ....Nemojte ici u planine po kozijim stazicama sami ako se toliko plasite zmija .....
Bili smo 1992 u Makriamosu....2008 u Skali sotiros i u utorak ponovo idemo u Skalu Sotiros...MIR TISINA ODMOR MORE PECANJE...u tom selu nema nicega vise a nama ni netraba to nam je dovoljno....

Cao svima!
Ovog leta putujem na Tasos i vasi komentari su mi puno pomogli-HVAALA! Ako neko ima bilo kakve informacije o Vili Meresi u Limenasu- molim vas pisite. Kakva je, koliko je udaljena od centra i sve sto znate dobrodoslo je. Hvala unapred.:-)

Krećem na Tasos 12.06. Biće to prvi put da idem na Tasos, a smeštaj nam je u Limenasu, vila Albatros. Nakon povratka očekujte moj iscrpan izveštaj o cenama rent-a-cara, hrane i pića u restoranima i prodavnicama, iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, kao i izveštaj o svemu ostalom što bi potencijalnog putnika na Tasos moglo interesovati. Postovi sa ovog foruma su mi stvarno MNOGO pomogli, tako da imam jaku želju da i ja pomognem nekome u odluci.

Back