Mi idemo 10.09. svojim kolima. Na koje prelaze ste isli? Na Presevo ili....?
Idemo u Skalu Potamiu u Apartmane Aithrion, cuo neko??
Nikog jos nisam srela da je i cuo za njih pa se malo brinem.... Idemo sa bebom pa brinem i zbog pcela

Ako imate neke informacije, izvolite ....
Ma da, slobodno idite na Preševo, naročito zato što putujete kolima. Možete slobodno da stajete u red za državljane EU, niko ne pravi problem. Sopstvenim prevozom se brzo prolazi. Uglavnom na svim prelazima traže samo pasoše i zeleni karton, ali obavezno morate imati i međunarodnu vozačku dozvolu, jer se desi da je saobraćajna policija traži na ostrvu.
Skala Potamia je malo mesto.. više kao neko seoce, a plaža je lepa, peščana, prirodni nastavak Golden Beach-a. U mestu postoji supermarket, mesara, mislim sve što treba za snabdevanje.
E sad, što se tiče osa, nekako se vremenom stvorio utisak na forumu da ih najviše ima u jesenjem periodu, kada je sve u fazi zrenja i plodova. Takođe, neretko su bili komentari da ih najviše ima na Golden Beachu. To je jako blizu vašem mestu, pa će ih verovatno biti..
Mogu samo da vam posavetujem da vodite računa gde gazite. Npr. u julu kada sam ja bila, viđala sam ose kako lete nisko pri tlu, tamo gde ima topola, i lete oko onih njihovih maca. Zaista je često slučaj da forumaši kažu da su nagazili na osu u pesku i sl. Verujem da ih blizu vode nema, pa pripazite na bebca (ako hoda

) na samoj plaži.
Inače, ne brinite.. Ja bih, verovatno dogodine sa malom bebom išla baš u turističko naselje Golden Beach, jer je lepa plaža, a blizu je Limenas i selo Panagia, za razonodu. Ili, eventualno u naselje Pachis, kraj istoimene plaže.
Ali bih, iskreno, birala početak leta, baš zbog insekata.
SREĆNO!