TASOS - u reči i slici

4.dan

Na plazi je bilo vetrovito, a bilo je i dosta trave pa smo odlucili da odemo do Skale Merion. Skala Merion je plaza u samom selu, izuzetno siroka i veoma neuredjena. Izgleda da je koriste samo lokalci, a od turista nije bilo ni traga. Vrlo razocarani, nastavili smo dalje do Prinosa u kome smo nakrako zastali jer je Aci bilo muka od voznje, a zatim i do glavnog grada Limenesa. ...

A mi izabrali Skalu Merion da letujemo...bar da sam ranije naisla na ovu temu...
Citala sam negde da su plaze oko ovog mesta lepe, da li neko moze da mi kaze da li su blizu ili ce nam trebati auto?

A mi izabrali Skalu Merion da letujemo...bar da sam ranije naisla na ovu temu...
Citala sam negde da su plaze oko ovog mesta lepe, da li neko moze da mi kaze da li su blizu ili ce nam trebati auto?

..plaze u skali marion su odlichne..najlepsha je nova (ove godine sredjena)
plaza 1km od skale marion ka limenariji..ali i gradska je sasvim ok..a iza grada,
ka skali kalirahis ima bar deset maleckih, divnih plazica..mislim da do svih moze da se dodje peshke...

tasos3057dan8skalamariebe7.jpg

..gradska plaza..

tasos3059dan8plazicaposnp6.jpg

..plazica prema skali kalirahis..

slike005py4.jpg

..nova plaza ka limenariji..

:klap:
Hvala cmoko, prvi put idemo i nismo se bas mnogo raspitivali pre odabira destinacije, tek sam u prethodna 2 meseca proucila gomilu stranica o Tasosu, ali najvise verujem vama koji ste sve to vec videli uzivo...
Mi krecemo 29.08., a kad se vratimo, nadam se da ce i moji utisci nekome koristiti ;)

..chula sam za to ime, ali ovde na forumu, kad smo se vratili..
..nama meshtani rekli da josh nema ime, a oni je zovu "nova"... :)
..inache, divna je za plivanje, dosta shiroka, a jedini problem moze biti veoma
sitan pesak (chini mi se da je kao brashno), koji se podize pri najmanjem povetarcu..
..iz istog razloga, plicak ume da bude malo mutniji nego shto smo na tasosu navikli..
..bez obzira na to, jedna je od retkih na koju smo se vratili CHAK dva puta istog leta.. :lol:

e sad jedno pitanje koje rusi ovu skroz idilicnu koncepciju;ustvari ,dva pitanja:
da li postoji pedijatar na Tasosu i gde?
kakav je vodic Ana iz Magic-a?Da li je od ikakve pomoci ako ,ne daj Boze,zatreba?mi smo sa Magic-om bili u Sartiju ali tada nismo imali bebu a vodic nam ni za sta nije ni bio potreban,ali sad je,razumete,druga situacija.
Hvala unapred,ljudi!
P.S. mi krecemo 30-og pa ako neko sa ''sitnom'' decicom ide oko tog datuma neka javi da se druzimo!

Sto je najgore cuo sam da na ovoj plazi krajem avgusta i u septembru ima najvise osa i pcela! A i plaza u preiodu kad smo svracali na nju je mirisala bas neprijatno! Kad smo dosli tamo lokalci su nas gledali ko da smo pali s MArsa :think::think::think:

Koliko sam video ima vr;lo malih ali lepih mesta za kupanje u blizini da ne mislis da je sve bas crno :ok:
Postavicu i sliku veceras kad se vratim s posla, cisto da vidis.

Samo selo Skala Merion je interesantno uvece i lepo, zakasali smo jednom kad smo se vracali iz Maries. Preko dana je tuga. :thumbdown:

e sad jedno pitanje koje rusi ovu skroz idilicnu koncepciju;ustvari ,dva pitanja:
da li postoji pedijatar na Tasosu i gde?
kakav je vodic Ana iz Magic-a?Da li je od ikakve pomoci ako ,ne daj Boze,zatreba?mi smo sa Magic-om bili u Sartiju ali tada nismo imali bebu a vodic nam ni za sta nije ni bio potreban,ali sad je,razumete,druga situacija.
Hvala unapred,ljudi!
P.S. mi krecemo 30-og pa ako neko sa ''sitnom'' decicom ide oko tog datuma neka javi da se druzimo!

U Limenasu postoji lekar opšte prakse, koji naplaćuje pregled 20-30evra, ali u Prinosu je ustvari jedini pravi zdravstveni centar, gde se dobija pregled besplatno ili ako nešto treba da se plati, daju vam račun i sve što treba da naplatite u svom osiguranju.

Ana iz Magica je čuvena nikana1 sa foruma, jedno predivno biće, koje izlazi u susret svima, tokom cele godine je aktivna na forumu, iako živi na ostrvu; raspoložena za rešavanje problema i danju i u sred noći, sklapa prijateljstva, upoznaje forumaše, organizuje izlete... voli plazmu, tako ćete je i time dodatno ''kupiti'' :D

Vi ste sa njom uboli premiju! :ok:

Mi idemo 10.09. svojim kolima. Na koje prelaze ste isli? Na Presevo ili....?
Idemo u Skalu Potamiu u Apartmane Aithrion, cuo neko??
Nikog jos nisam srela da je i cuo za njih pa se malo brinem.... Idemo sa bebom pa brinem i zbog pcela :roll:
Ako imate neke informacije, izvolite ....

Samo da se požalim da sam sad već trebala da budem u Limenasu da mi juče pola sata pred polazak nisu javili iz agencije da nisam dobila vizu iako je dokumentacija KOMPLETNA i već sam je ranije dobijala !!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????? Da li je neko imao bilo kakva slična iskustva? I da li je neko i posle koliko vremena ponovo pokušavao da dobije grčku vizu? :sad2::sad2::sad2::sad2:

Nikog jos nisam srela da je i cuo za njih pa se malo brinem.... Idemo sa bebom pa brinem i zbog pcela :roll:

Ma da, slobodno idite na Preševo, naročito zato što putujete kolima. Možete slobodno da stajete u red za državljane EU, niko ne pravi problem. Sopstvenim prevozom se brzo prolazi. Uglavnom na svim prelazima traže samo pasoše i zeleni karton, ali obavezno morate imati i međunarodnu vozačku dozvolu, jer se desi da je saobraćajna policija traži na ostrvu.

Skala Potamia je malo mesto.. više kao neko seoce, a plaža je lepa, peščana, prirodni nastavak Golden Beach-a. U mestu postoji supermarket, mesara, mislim sve što treba za snabdevanje.

E sad, što se tiče osa, nekako se vremenom stvorio utisak na forumu da ih najviše ima u jesenjem periodu, kada je sve u fazi zrenja i plodova. Takođe, neretko su bili komentari da ih najviše ima na Golden Beachu. To je jako blizu vašem mestu, pa će ih verovatno biti..
Mogu samo da vam posavetujem da vodite računa gde gazite. Npr. u julu kada sam ja bila, viđala sam ose kako lete nisko pri tlu, tamo gde ima topola, i lete oko onih njihovih maca. Zaista je često slučaj da forumaši kažu da su nagazili na osu u pesku i sl. Verujem da ih blizu vode nema, pa pripazite na bebca (ako hoda :D) na samoj plaži.

Inače, ne brinite.. Ja bih, verovatno dogodine sa malom bebom išla baš u turističko naselje Golden Beach, jer je lepa plaža, a blizu je Limenas i selo Panagia, za razonodu. Ili, eventualno u naselje Pachis, kraj istoimene plaže.
Ali bih, iskreno, birala početak leta, baš zbog insekata.

SREĆNO! :bye:

Samo da se požalim da sam sad već trebala da budem u Limenasu da mi juče pola sata pred polazak nisu javili iz agencije da nisam dobila vizu iako je dokumentacija KOMPLETNA i već sam je ranije dobijala !!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????? Da li je neko imao bilo kakva slična iskustva? I da li je neko i posle koliko vremena ponovo pokušavao da dobije grčku vizu? :sad2::sad2::sad2::sad2:

Danijela,
baš mi je žao.. Ne razumem.. :confused:
Pokušaj da pronađeš odgovor na temi o vizama, tamo je ovog leta jedna devojka imala isti problem. Takođe, ovde se unchi žalila da njen suprug nije dobio grupnu vizu, ali da onda planira da aplicira za individualnu. Pokušaj i nju da pitaš, privatnom porukom, da li su nešto uspeli da urade..
Držim ti fige! :ok:

Ljubav na prvi pogled na plažu u Potosu iz jedne od taverna pored same plaže.

Bazen hotela Sirenesa u Potosu uveče
my.php
[/URL][/IMG]

Od Tripiti plaže zastaje dah, fantastično velika, bez gužve, voda čista i puna ribica. U plićaku ima stena, možda nekom ne odgovarara, ali za ronilačke poduhvate nezamenljiva.
my.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:

Ako ce ovo biti od koristi: mi smo prosle godine i ove bili na Golden Beach-u, u isto vreme (od 01.08.), u istom smestaju. Prosle godine bilo je mnogo vise pcela i osa nego ove godine, cak smo se prvih dana pitali gde su... Naime, prosle godine nije moglo da se jede od njih a ove: milina...prvih deset dana na terasu nije svracala nijedna... Posle su se pojavile ali u daleko manjem broju.
Inace one na plazi, obicno su blizu vode i deluju prilicno osamuceno... Najveca je verovatnoca da bocnu ako nagazis na njih (ja zgazila i malo peckalo pa proslo, nije ni oteklo) ili ako mlataras u zelji da ih oteras...
Ja sam pustala da mi stane na ruku i tako seta, pa odem do vode sa njom i pokvasim ruku a ona i dalje seta, e tada vec mlatnem rukom kroz vodu a ona otpadne...
Nekad stvarno umeju da nerviraju ali nije strasno...

Kad se sve sabere i oduzme, secaces se pcela ali ces se mnogo vise secati kako je beba uzivala na moru...

I uzivajte, Golden Beach (Skala Potamia i Chrisi Ammoudia) je odlican za malu decu...
A bogami i za odrasle:cool:

Ovo je zaista strašno!! Ne mogu da verujem! :( Ako se tebi desilo, onda može svakom da se desi. Zbog takvih stvari dođe mi da letujem na drugom mestu! :thumbdown:

Back