TASOS - u reči i slici

Ma ko ti govori da su najlepše plaže na jugu?Ja sam čuo da su najbolje:Makrijamos,gradska i Aliki.
P.S. Koji ti je broj apartmana?Kad ideš?Možda se sretnemo?

Idem od 22.08. do 01.09. zbog bebca i uzeli smo apartman br. 6 jer je jedini koji je preostao na spratu. Do sada nikad nisam imala sreće da dobijem apartman na spratu da mogu na miru ujutru ili uveče da sednem na terasu i popijem kafu. Pre dva dana kad sam bila u agenciji ostali su još apartmani 1, 2 i 3 u visokom prizemlju
Šta si uradio, jesi se odlučio za Efes?

Sdonca,
nemoj sad da mi klones duhom ;)
Salim se, naravno, ako mislis da ti je Limenarija bolja kao baza, tim bolje-rastrkacemo se na razne strane, pa ce svako imati nesto novo da podeli sa ovim drugim..
U svakom slucaju, good luck! :super:

Cekaj,nije to jos nista sigurno.Cekam nekog od iskusnijih da mi da neki odgovor pa cemo videti na koju cemo stranu.

Teško je nekom dati apsolutnu preporuku. Svako od nas ima neki svoj ukus.
Ja sam se prošle godine opredelio za Limenas, na osnovu svojih saznanja, i nisam se pokajao. Više puta sam obrazlagao svoju odluku pa ne bi sad da se ponavljam.
Odluka je ipak samo tvoja!

Znam da je samo moja odluka,ali ipak vi sa iskustvom znate bolje da li su ove lepe plaze ipak blize Limenasu ili Limenariji bez obzira da li idem svojim prevozom ili cu tamo iznajmiti.To mu nekako dodje na isto.Noje mi bitno da li je ovaj ili onaj grad lepsi,posto ne pricamo sada o ukusima.

Evo za one koji voze na plin ....spisak pumpi u okolini Soluna....nadam se da ce biti od koristi.

SHELL Gas
28th Oktovriou
AMPELOKIPI
Mr. V. Georgiadis
+2310 - 663422

JET GAS
Airport turn
AIRPORT
Mr. V. Georgiadis
+2310 -663422

PETROGAS
Opposite Hyatt hotel
THERMI
Zaf. Sourgia
+2310-464889

LEON GAS
End of Giannitson road
THESSALONIKI
Mr. A. Theodorou
+2310 -523131

BP GAS
Possidonos
FINIKAS
Mr.Ch.Stavrakis
+2310 -471177

JET GAS
11th km. Thessalonikis-Chalikidikis
PATRIARCHIKO PILEAS
Mr. D. Kaltsios
+2310 -476136

sdonca:
Cekaj,nije to jos nista sigurno.Cekam nekog od iskusnijih da mi da neki odgovor pa cemo videti na koju cemo stranu.

Ja bih se uvek pre opredelila za Limenas nego za Limenariu. Sam grad mi se pre svega mnogo više dopada jer nije brdovit kao Limenaria. Mišljenja sam da su plaže u okolini Limenasa lepše (Pahis,Makrijamos,Golden Beach). Šta god da odlučiš nećeš se pokajati jer je Tasos sam po sebi savršen. Želim ti nezaboravno leto na Tasosu. Pozdrav:)

Poslednja izmena:
Ja bih se uvek pre opredelila za Limenas nego za Limenariu. Sam grad mi se pre svega mnogo više dopada jer nije brdovit kao Limenaria. Mišljenja sam da su plaže u okolini Limenasa lepše (Pahis,Makrijamos,Golden Beach). Šta god da odlučiš nećeš se pokajati jer je Tasos sam po sebi savršen. Želim ti nezaboravno leto na Tasosu. Pozdrav:)

Ja bila proslog leta i najvise mi se dopao Potos,tako da je sve stvar ukusa.Tacno je da na plazi nema ladovine ali tu je mnostvo lepih kaficapa kad upece zvezda imate gde,lezaljke su za dz. al da popijete nesto a to nesto kosta 2-3 eura( espreso,coca-cola,nesica). Svi ovi kafici uvece su puni,kao i kafanice tako da se sto za veceru obicno ceka a na kraju vas obavezno caste vocem ili sladoledom. Super je,uzivajte:super:

Sdonca,
opet sam malo svrljala po netu..
Nekako se namece da su plaze u i oko Limenasa bolje nego u Limenariji..
Konkretno, gradska plaza i plaze koje mogu da se obidju peske u Limenasu, vec imaju prednost nad Limenarijom, koja ima losu i glavnu plazu, a kako kazu dosadasnji putnici, jedina vredna plaza u Limenariji je Metalia, do koje se i ne dolazi tako lako..
Uz to, kao sto rece Hasek, ako ipak uzmes skuter ili odlazis autobusom, zasto ne, blizu su Pachis, Makrijamos, Golden beach..
Evo jos jednom mozes pogledati komentare koje su o plazama i mestima dali:
1. Putnica na 16. strani
2. Saleknik na 106. strani
3. I naravno, Hasek na 110.

Meni su nekako ovi sveobuhvatni izvestaji najvise znacili pri formiranju slike o ostrvu..
Cujemo se jos!

PS Jos 7 dana do polaska - NE VERUJEM!!! :klap:

Vila je udaljena od gradske plaze desetak minuta sporog hoda(pogotovo ako imas zensko pored sebe koje ce stati pored svakog izloga).

Sredinom avgusta idem u vilu Ilios u Limenasu. Prvi put idem u tu vilu pa bih te zamolila ukoliko možeš da okačiš još neku sliku vile Ilios, i eksterijera a i enterijera? Kakve su sobe, i u kom delu Limenasa se nalazi vila? Kakav je tvoj utisak o pomenutoj vili?
Hvala puno!

:)
Pozdrav svima! I ja sam se skoro vratila sa Tasosa i naravno predivno se provela.Bila sam smestena u Limenasu, vila ilios.Inace, vila je smestena na dobrom mestu, blizu centra ali u jednoj mirnoj ulicici,tzv. slepoj ulici gde nema saobracaja tako da cujes bukvalno samo zrikavce i eventualno sta pricaju tvoje komsije ako su na terasi. Vila nije bas nova ali je uredna,ima bazencic koji se redovno cisti (mada on zaista na Tasosu nije potreban) ali je lepo gledati ga sa terase.Sobe su male ali imas sve sto ti treba.Ono sto je najbolji utisak ostavilo na mene a vezano je za tu vilu je gazdarica koja je jedna predivna zena, cak je jednom nasem drugu koji je imao stomacni virus kuvala krompire i obilazila ga.

Ovo je opis za sve koji su se interesovali za ovu vilu, a o Tasosu je sve receno a ja samo potvrdjujem da sam se kao i mnogi zaljubila u prirodne lepote ovog ostrva.

Sredinom avgusta idem u vilu Ilios u Limenasu. Prvi put idem u tu vilu pa bih te zamolila ukoliko možeš da okačiš neke slike vile Ilios, i eksterijera a i enterijera? U kom delu Limenasa se nalazi vila?
Hvala puno!

Mi idemo sad u avgustu ali neidemo kolima pa me zanima kakve su plaze u Limenasu. Cini mi se da nam je bliza Tarzanas plaza jer imamo nekih 500-600 m do centra grada od vile pa ako mozes da mi kazes kakva je Tarzanas plaza i jel velika guzva na njoj.

Sredinom avgusta idem u vilu Ilios u Limenasu. Prvi put idem u tu vilu pa bih te zamolila ukoliko možeš da okačiš još neku sliku vile Ilios, i eksterijera a i enterijera? Kakve su sobe, i u kom delu Limenasa se nalazi vila? Kakav je tvoj utisak o pomenutoj vili?
Hvala puno!

e ljudi...sto vise citam,sve sam vise zbunjen,gde,kako,sta...sad sam bas u banani.
prvo letovanje sa devojkom i to u grcku,takodje prvi put.planiramo krajem avgusta,pa eventualno do 3-4 septembra da krenemo,jer nam se tada poklapaju godisnji.skupili smo nekih 700-800e i trazimo.
moze neke najiskrenije preporuke?
ne treba mi preterano provoda,ali da su lepe plaze,more,da ima "jeftino" da se jede i pije,setnja,parkovi...
ipak,mislim da je svuda ok,i da neki ljudi od te grcke mozda ocekuju previse
nesto sam gledao tasos,krf,pa i neke varijante za zakintos,posto po komentarima,vod i priroda je najlepsa na ostrvima,a i logicno je
i da,jedino je mozda malo bzv sto idemo busom

Pozdrav svima, ja sam ovde nova pa mi treba malo pomoci. MI jelte planiramo ici na Tasos ali jos nismo uplatili ni ujednoj agenciji, pa me zanima da li zna neko neku dobru ponudu za sto manje para, naravno (jos jedni podstanari, ha ha ).
Isli bi svojim prevozom i preporucite mi neko od mesta sa lepom pescanom plazom, vodimo cericu od 1.5god. I da , isli bi krajem avgusta. Ako je nekom taze ideja u glavi i zna neku pouzdanu agenciju, bas bih vam bila zahvalna. :klap:

Agencija za sveku pohvalu je PERLA i idi na http://www.perlatours.net/Default.aspx?tabid=506, to su njihovi kapaciteti na Limenasu (dvokrevetni app. od 27.08 - 311 € - 10 dana, Albatros dvokrevetni app. od 27.08 - 419 € - 15 dana), ja sam bio tamo za svaku pohvalu su i perla i domacini. Plaza Tripiti sitan sljunak, Tarzanas ishvaljen ali ti je blizu, Makriamos ali se placa ulaz 7 €/osobi.
U centru app hotel Roula (nisam bio) 10 dana - od 27.08 - 272 €, 15 dana - od 27.08 - 368 €.
Pozdrav i lep provod.

e ljudi...sto vise citam,sve sam vise zbunjen,gde,kako,sta...sad sam bas u banani.
prvo letovanje sa devojkom i to u grcku,takodje prvi put.planiramo krajem avgusta,pa eventualno do 3-4 septembra da krenemo,jer nam se tada poklapaju godisnji.skupili smo nekih 700-800e i trazimo.
moze neke najiskrenije preporuke?
ne treba mi preterano provoda,ali da su lepe plaze,more,da ima "jeftino" da se jede i pije,setnja,parkovi...
ipak,mislim da je svuda ok,i da neki ljudi od te grcke mozda ocekuju previse
nesto sam gledao tasos,krf,pa i neke varijante za zakintos,posto po komentarima,vod i priroda je najlepsa na ostrvima,a i logicno je
i da,jedino je mozda malo bzv sto idemo busom

Predlažem da odeš na Tasos, jer je to najjeftinije ostrvo i 10 dana bi vam se uklopilo u budžet, za pristojan odmor i razonodu. Od ostrva, tamo se najlakše stiže autobusom. Krf ima više zabave, ali je skuplje.

ja prosto ne mogu da docekam. za pet dana krecemo i ja bih sad spavala tih pet dana i probudila se na tasosu. na koji idem prvi put :) a vec sam zaljubljena. uf. eto
i jedva cekam isto tako i da se vratim i da napisem neki roman o tasosu.
i vi onda citate :)

Blago vama, mi "tek" za 7 dana!! ;)
Uf, samo da mi je da se teleportujem na ostrvo i uzivancija :p
Srecan put, drugari, i pisemo kad se vratimo! :bye:

Agencija za sveku pohvalu je PERLA i idi na http://www.perlatours.net/Default.aspx?tabid=506, to su njihovi kapaciteti na Limenasu (dvokrevetni app. od 27.08 - 311 € - 10 dana, Albatros dvokrevetni app. od 27.08 - 419 € - 15 dana), ja sam bio tamo za svaku pohvalu su i perla i domacini. Plaza Tripiti sitan sljunak, Tarzanas ishvaljen ali ti je blizu, Makriamos ali se placa ulaz 7 €/osobi.
U centru app hotel Roula (nisam bio) 10 dana - od 27.08 - 272 €, 15 dana - od 27.08 - 368 €.
Pozdrav i lep provod.

Vilovo,
drago mi je da si ti preporucio Perlu, jer vec zamisljam da bi me ljudi kamenovali da sam JOS JEDAN PUT njih preporucila :p
Samo da znas, odstampala sam tvoj izvesataj i nosim ga uredno sa sobom-da ne propustim tu karamelomaniju ;)

Hvala Vilovo, danas smo bili do neke male agencije i predlozili su nam Oktopod, Argus i Atlantik.
E sad, Argus ima neke smesne cene tipa 195e za 10 dana polazak 21.08. sto nama strava odgovara ali ne znam da li su ok agencija jer ne bih da bude iznenadjenja,
a vile su: za Limenas- Penelopi, Lena,ilios, Aleksandra, Roula, Sirines i Viktorija. Da li je neko bio, cuo ili sta slicno?

Back