TASOS - u reči i slici

Nisam bio na Kritu a imam zelju, kazu da je fantazija, gledao sam slike... Ali tamo se stize ili avionom u koji ne sedam ili brodom ko zna koliko sati klackanja... Ne znam, videcemo. Kako sada stvari stoje Tasos zadovoljava sve kriterijume... dobro, zaboravicemo poneku osu... i Brku naravno

Bio sam u dosta grckih destinacija, i na nekoliko ostrva, da ne nabrajam sad... cak sam bio na jednom gde trajekt uplovljava samo petkom i donosi namirnice... Nesto sam cuo od drugih pa zato tako kazem, na vecini ostrva trcis, trcis pa naletis na drvo... ma kakvo drvo - zbun... Sednes u kafanu, klopas i bankrotiras. Lezis na plazi a pored glave ti necije dlakavo dupe... Tasos volim sto je prelep, ima solidnu vegetaciju, nije skupo, lepe plaze bez guzve... sta ti vise treba za odmor. Znaci pravi porodicni odmor i kraj. Vidimo se sledeceg leta dole...

Da dodam još, ne duva vetar! Nisam čula da je neko rekao da na Tasosu duva vetar.
Ja imam želju recimo, da odem na Rodos ali kada čujem izjave tipa " tamo stalno duva vetar, te na jednoj strani duva više, te ima i talasa zbog vetra...." postajem sumnjičava...

Nisam bio na Kritu a imam zelju, kazu da je fantazija, gledao sam slike... Ali tamo se stize ili avionom u koji ne sedam ili brodom ko zna koliko sati klackanja... Ne znam, videcemo. Kako sada stvari stoje Tasos zadovoljava sve kriterijume... dobro, zaboravicemo poneku osu... i Brku naravno

Šta je Brka? Moja rođaka je potpuno razorčarana Kritom. Nisu se kupali u moru nego samo u hotelskom bazenu (za moje kriterijume katastrofa i potpuno promešn odmor). Na plaži je stalno duvao vetar i bili su ogromni talasi, a u more puno stena... Kaže, obilazili su ostrvo kolima i svuda joj se činilo da su sve plaže sa tim stenama u moru i veoma nezgodne za kupanje. Dobro, na Kritu ima šta da se vidi i obiđe, takođe važi i za Rodos, pa grad Rodos i Falikrili, to je sigurno jedinstveno iskustvo.

Uf...jeste prelep, ali si u prethodnom postu pomenuo vegetaciju, a to tamo baš i nije neka dika...slično Rodosu... jug brate... ono što tasos nema su predivni stari mediteranski gradovi. Ali zato, veruj mi, plaže na Rodosu koje su na glasu, nisu ni prineti bilo kojoj plaži Tasosa. Za Krit je već teško uopšteno reći, jer je velik i mora više puta da se ide da bi se stekla kompletna slika. Ja sam u junu bio na Kritu, a u septembru na Tasosu, pa sam lepo mogao da uporedim. Uvek bi se radije šetao po Kritu, ali bi se uvek pre kupao na Tasosu. No, tema je Tasos, koji je prelep, sa izuzetno raznovrsnim plažama i krajolicima, od predivnog zelenog severa, do meni najdražeg dela za vožnju uz more, od Potosa ka Alikiju. I naravno da ne zaboravim, od svih slika sa grčkih ostrva gde sam bio, na mom desktopu je trenutno taverna Vigli (Golden Beach)...

dscn0951uz9.jpg

Pogled iz taverne...

dscn0940ls0.jpg

Pozdrav svima!
Dugo nisam pisala ali redovno pratim forum i ceznjivo gledam prelepe fotografije koje postavljate.Jedva cekam da se sledece godine ponovo vratim u taj nas mali raj...Treba samo da,kada krenu ponude(vec u februaru),obavestavamo jedni druge odmah o svemu na sta smo naisli,pa da na vreme pronadjemo najbolje i najpovoljnije aranzmane za nas Tasos.A ne sumnjam da ce i Nikana da nam pomogne!Pozdrav!!!:)

Evo ljudi, zagudila zima, pade i prvi sneg. A meni, kao i vama već se po glavi motaju kombinacije za sledeću porciju Tasosa.

Što reče Doktor, Tasos stvarno nema alternativu. Kad se sve sabere i oduzme, a Doca je stvarno bio dobar u tome.

Kad su mi ga ljudi hvalili nisam baš delio njihovo oduševljenje na osnovu onoga što sam video na fotografijama. Mestašca su više sela nego mediteranski gradići na koje sam navikao letujući godinama na Jadranu i koji su mi se urezali u sećanje. Čak su mi Limenas, Limenarija, Potos... izgledali i ružnjikavo.
Ni sad ne mislim da su posebno lepi ali imaju dušu. Kao da sam otišao kod dede i babe na selo. Nije svetsko al je bre tvoje. A Tasos ima tu magiju da ga odmah prihvatiš kao svog a bogami i on tebe. Jedino taj Brka....:-?

Svima onima koji ga još nisu okusili. Probajte. (Tasos, ne Brku). Njegove lepote ne mogu se prepričati niti doživeti na fotografijama. Moraš da ga osetiš na licu mesta. Odmah ti se uvuče pod kožu.
Naravno, uz ogradu da nije za pozere, snobove i belosvetske... Njima će verovatno biti bljak. Za one ostale koji traže oazu i otklon od čari savremene civilizacije, doći će kao melem na rane stvorene od svakodnevne trke posao-kuća-škola-trening-šoping, sve to filovano sa vestima na svakih sat vremena (da slučano ni zaboravimo gde i u kom vremenu živimo.)

Sad sam u toj fazi da sve i da me neki prijatelji pozovu na besplatno letovanje u njihovim kućama na Jadranu - ljubazno bih se zahvalio. Bilo bi mi žao da propustim još jedno leto na Tasosu.

Tasoseeee, o Tasooseeeee.....
da li patiš za nama kao i mi za tobom :roll:
Mora da si usamljen i tužan dok vetar šiba tvojim opustelim plažama i avetinski praznim uličicama Limenasa, Limenarije, Potosa....

Uf što je dobra ova dedina šljiva :roll:

Drustvo, nije me bilo neko vreme. Iscitah sad vase zadnje postove. Nasmejali ste me doskocicama o Brki i raznezili opisima i fotografijama naseg Tasosa.

Gde li nam je Nikana?! Da joj Brka nije zabranio da se "kucka" sa nama zbog toga sto ga toliko pominjemo?

I ja mogu da se pohvalim da ove godine nisam imao ama bas nikakvih "problema" sa agencijom. Reci mi koja je agencija u pitanju, ako nije tajna. Samo da uporedim sa Perlom.

www.turisttrade.co.yu , slucajno sam ih nasao, trazio mesto da parkiram auto, vidim agencija, dobar dan - dobar dan, jel imate Tasos - imamo, dajte da vidim slike - izvolte, jel ovo stvarno ovako - garantujemo rece gospodja... I eto, bilo je bas lepo, a sledece leto ce biti jos lepse.

Drustvo, nije me bilo neko vreme. Iscitah sad vase zadnje postove. Nasmejali ste me doskocicama o Brki i raznezili opisima i fotografijama naseg Tasosa.

Gde li nam je Nikana?! Da joj Brka nije zabranio da se "kucka" sa nama zbog toga sto ga toliko pominjemo?

E Mirka, prvo joj je uzeo tastaturu, pa onda i mobilni... Ima bre da podnesem krivicnu prijavu protiv Brke, sad je to u modi

Evo ljudi, zagudila zima, pade i prvi sneg. A meni, kao i vama već se po glavi motaju kombinacije za sledeću porciju Tasosa.

Što reče Doktor, Tasos stvarno nema alternativu. Kad se sve sabere i oduzme, a Doca je stvarno bio dobar u tome.

Kad su mi ga ljudi hvalili nisam baš delio njihovo oduševljenje na osnovu onoga što sam video na fotografijama. Mestašca su više sela nego mediteranski gradići na koje sam navikao letujući godinama na Jadranu i koji su mi se urezali u sećanje. Čak su mi Limenas, Limenarija, Potos... izgledali i ružnjikavo.
Ni sad ne mislim da su posebno lepi ali imaju dušu. Kao da sam otišao kod dede i babe na selo. Nije svetsko al je bre tvoje. A Tasos ima tu magiju da ga odmah prihvatiš kao svog a bogami i on tebe. Jedino taj Brka....:-?

Svima onima koji ga još nisu okusili. Probajte. (Tasos, ne Brku). Njegove lepote ne mogu se prepričati niti doživeti na fotografijama. Moraš da ga osetiš na licu mesta. Odmah ti se uvuče pod kožu.
Naravno, uz ogradu da nije za pozere, snobove i belosvetske... Njima će verovatno biti bljak. Za one ostale koji traže oazu i otklon od čari savremene civilizacije, doći će kao melem na rane stvorene od svakodnevne trke posao-kuća-škola-trening-šoping, sve to filovano sa vestima na svakih sat vremena (da slučano ni zaboravimo gde i u kom vremenu živimo.)

Sad sam u toj fazi da sve i da me neki prijatelji pozovu na besplatno letovanje u njihovim kućama na Jadranu - ljubazno bih se zahvalio. Bilo bi mi žao da propustim još jedno leto na Tasosu.

Tasoseeee, o Tasooseeeee.....
da li patiš za nama kao i mi za tobom :roll:
Mora da si usamljen i tužan dok vetar šiba tvojim opustelim plažama i avetinski praznim uličicama Limenasa, Limenarije, Potosa....

Uf što je dobra ova dedina šljiva :roll:

Ponovo planiraš na Tasos?! Pa stvarno ti se svideo! Baš si me bacio u sentiš :D Pa to posao-kuća-vrtić-posao-šoping-i slično. Potpuno te razumem... Okusiču Tasos (ne Brku naravno, A KO VAM JE TO?) i dopašće mi se, nisam belosvetska ... :lol::oops:

... Okusiču Tasos (ne Brku naravno, A KO VAM JE TO?) i dopašće mi se, nisam belosvetska ... :lol::oops:

Evo ovako... Nikana je jedna fina slatka mlada dama, nasa srpkinja, koju je neverovatnim spletom okolnosti, moze se reci i na prevaru, obrlatio jedan brkati domorodac sa Tasosa. Ona se nekada druzila sa nama, ali joj je patrijarhalni i ljubomorni grekos oduzeo sva sredstva komunikacije i tako joj prekinuo vezu sa maticom.
Predlazem da oformimo anketni odbor kako bi ispitali ceo slucaj i da posaljemo protestno pismo grckoj ambasadi.

Back