Evo ljudi, zagudila zima, pade i prvi sneg. A meni, kao i vama već se po glavi motaju kombinacije za sledeću porciju Tasosa.
Što reče Doktor, Tasos stvarno nema alternativu. Kad se sve sabere i oduzme, a Doca je stvarno bio dobar u tome.
Kad su mi ga ljudi hvalili nisam baš delio njihovo oduševljenje na osnovu onoga što sam video na fotografijama. Mestašca su više sela nego mediteranski gradići na koje sam navikao letujući godinama na Jadranu i koji su mi se urezali u sećanje. Čak su mi Limenas, Limenarija, Potos... izgledali i ružnjikavo.
Ni sad ne mislim da su posebno lepi ali imaju dušu. Kao da sam otišao kod dede i babe na selo. Nije svetsko al je bre tvoje. A Tasos ima tu magiju da ga odmah prihvatiš kao svog a bogami i on tebe. Jedino taj Brka....:-?
Svima onima koji ga još nisu okusili. Probajte. (Tasos, ne Brku). Njegove lepote ne mogu se prepričati niti doživeti na fotografijama. Moraš da ga osetiš na licu mesta. Odmah ti se uvuče pod kožu.
Naravno, uz ogradu da nije za pozere, snobove i belosvetske... Njima će verovatno biti bljak. Za one ostale koji traže oazu i otklon od čari savremene civilizacije, doći će kao melem na rane stvorene od svakodnevne trke posao-kuća-škola-trening-šoping, sve to filovano sa vestima na svakih sat vremena (da slučano ni zaboravimo gde i u kom vremenu živimo.)
Sad sam u toj fazi da sve i da me neki prijatelji pozovu na besplatno letovanje u njihovim kućama na Jadranu - ljubazno bih se zahvalio. Bilo bi mi žao da propustim još jedno leto na Tasosu.
Tasoseeee, o Tasooseeeee.....
da li patiš za nama kao i mi za tobom

Mora da si usamljen i tužan dok vetar šiba tvojim opustelim plažama i avetinski praznim uličicama Limenasa, Limenarije, Potosa....
Uf što je dobra ova dedina šljiva