TASOS - u reči i slici

maricacvet:
jao 26.08 temp 24, kako ce onda biti od 31... samo da nas ne uhvati kisa

juce kad sam gledala temperature predvidjene za 24.i 25. bile su 26 stepeni a danas su vec pale. nadam se da sutra nece biti jos gore. i to je bolje od kise. valjda necemo biti takvi baksuzi. svi su imali lepo vreme pa red bi bio i mi malo da uzivamo... a toliko smo cekali. ;)

mirarbi:
Nisu bas svi. Nama je prvih 8-9 dana bilo lepo, a onda je pala temperatura, bila oluja jedne noci sa jakim vetrom i visecasovnim pljuskovima. Posle toga se vreme kao popravilo, bilo je sunca, ali vise nije bilo onako prijatno toplo ni u vodi, ni van nje.

verovatno se jos osete posledice toga. ne znam da li su od tada bile dovoljno visoke temperature da poprave stanje. :)

date temperature se mere u hladu, na travnatom terenu. kada vidite 24, znajte da je to bar 28-30 na pesku na plaži. tako da opušteno... kada sam bio pre par godina na krfu, temperature koje sam posle vadio iz baze podataka na netu (http://www.wunderground.com) su bile 23-25, a ja sam se svaki dan uredno kupao, kao i moj klinac (tada je imao malo manje od 3 godine). e sad, ako padne kiša, pa razladi more, tu nema pomoći... ali posle kiše sine i sunce, a plićak se brzo zagreje :)
ako i zahladni, u tavernu, pa na musaku & retzinu :lol:

Trotter:
date temperature se mere u hladu, na travnatom terenu. kada vidite 24, znajte da je to bar 28-30 na pesku na plaži. tako da opušteno... kada sam bio pre par godina na krfu, temperature koje sam posle vadio iz baze podataka na netu (http://www.wunderground.com) su bile 23-25, a ja sam se svaki dan uredno kupao, kao i moj klinac (tada je imao malo manje od 3 godine). e sad, ako padne kiša, pa razladi more, tu nema pomoći... ali posle kiše sine i sunce, a plićak se brzo zagreje :)
ako i zahladni, u tavernu, pa na musaku & retzinu :lol:

e, sad mi je lakse...
pa na musaku & retzinu konacno neko da predlozi nesto sto ja volim a ne samo jagnjetina, pa jagnjetina. 8-)

e, pa ja jos 5 dana!

Dugorocne prognoze nikada nisu pouzdane, te ih nemojte uzimati u obzir.
Osim toga, na tim weather.com sajtovima uglavnom stoji prognoza za Kavalu (u kojoj su bile non-stop kise i poplava, dok smo mi bili na Tasosu, a nama je kisa padala samo tokom te jedne olujne noci), a na Tasosu uvek bude i lepse vreme i toplije nego u Kavali.

Bice vam OK, samo opusteno !!!

Doktore, Bukvar je vec odgovorio, to je taverna na Pahis plazi. Stvarno je stvorena za uzivanje.

E, sad zasto je Aliki dobar:
img1254pf5.jpg

Ako je na Alikiju guzva, mozete da predjete na drugu plazu - iza Alikija. Te dve plaze kao da se dogovaraju, kad je jedna vetrovita druga je mirna. Zatim, imate zanimljivo arheolosko nalaziste izmedju ove dve plaze, tako da kad vam dosadi lezanje na plazi i zelite da proteglite noge imate gde da odete. To mu dodje kao aktivan odmor.

Draga27:
Da li u Pefkariju na plazi ima tuseva i kabina za preslvacenje. Vidim da je plaza bitno bolja, tj. sredjena, u odnosu na vreme kad sam tamo letovala.

Da li je neko ove ili prosle godine bio smesten u Green Velvet hotelu? Zapravo koji je najbolji smestaj u Pefkariju?

hvala
D

Da samu sebe citiram u vezi smestaja.(strana 65).Hotel Green Velvet nije najbolji u Pefkariju ali ima dobar odnos cena/kvalitet. I ako zelite da obilazite Tasos, Pefkari je odlican kao baza odakle je vecina atraktivnih plaza blizu a sama plaza u mestu je OK.
Postoje i tusevi i kabine za presvlacenje na plazi, a desna strane plaze je bolja jer nema stena i morskih jezeva pri ulasku u vodu.
Najbolji hotel, mozda i na celom Tasosu je, Alexandra Beach koji se nalazi na granici izmedju Pefkarija i Potosa.

A kako se zove taj Nikanin super market? Mislim kako da baš njega ubodem, a ne neki drugi?

Pisali smo vec o tome.

Zove se "Maliatos". Nalazi se u Limenariji, u ulicici koja spaja ulicu kojom idu autobusi sa ulicom - setalistem pored mora. Iz te ulice kojom idu autobusi, od raskrsnice kod banke, krenete da se spustate opisanom ulicicom i naidjete na "Mailatos" nekih pedesetak metara nize, sa desne strane.

Evo fotke. Slikana je na vrhu ulicice u kojoj je "Maliatos". Tabla "Maliatos - super marketa, zuto - crvena, lepo se vidi sa desne strane:

p8050650bn6.jpg

Back