TASOS - u reči i slici

maricacvet:
gde je bolje voditi malu bebu od 17 meseci u Magic park ili Watherland?
Pa sa tako malim detetom ti ne bih preporučila Waterpark, jedino ako ste prestali da nosite pampers. Ja sam odustala od njega, dogodine - samo neka je zdravlja! magic park mi je interesantan jer sam vodila sina (18 meseci) na vašare ove godine i bio je oduševljen, jedva smo ga odvukli kući+ćera od 7 godina - treba i nju zabaviti!
www.magicpark.gr
malo sam se dopisivala sa njima, ove godine je cena 6eura za decu do 12godina, a za odrasle 12eura, radno vreme od 18 do 02, rade i nedeljom do kraja septembra.
Vidimo se tamo! :lol:

Eeee postade ovo detaljnije od naucnog rada....

Kad vidim koliko se stranica "namnozilo" i koliki je broj poseta, i meni se sve cesce cini da smo prevazisli naucni rad.

Pocinje da me plasi da ce ljudi koji nisu bili na ostrvu, na osnovu ovih nasih pisanija i fotki, ocekivati mnogo, mnogo vise od onog sto ce tamo zateci. To mi se vec desilo sa bratom od strica mog supruga i njegovom zenom. Bili su prvi put prosle godine na Tasosu, podstreknuti nasim fotografijama, i uopste nisu bili odusevljeni ostrvom. Priroda i more su im se svideli (mada kazu da more u poredjenju sa onim sto nudi Egipat npr., nije nista), ali su "gradovi" bili pravo razocarenje, narocito Limenarija i Potos.

Zato, mozda, treba cesce naglasavati da je Tasos idealan za istinske ljubitelje prirode i cistog mora, a da oni koji vole urbanije sredine, guzvu, lud nocni provod, soping i slicno, treba da ga zaobidju.

Tačno je Miro da je u Egiptu super more, ali!!!!
Sve plaže su isparcelisane i vlasništva su hotela, možeš da se kupaš samo na plaži svog hotela, nema kanalizacije samo sept.jame koje se čiste u toku dana dok se kupaš, ko ne voli da se cenjka i da ga cimaju za rukav prodavci (kao moj dragi) neće baš voleti da se šeta, na ulazu hotela obezbeđenje sa naoružanjem, egipćani koji ne rade u hotelu nemaju pristup istima... delovi grada u kojima vam ne garantuju bezbednost....A tek Kairo...Prelep jeste, ali ima mnogo mana - prosečna plata je oko 30evra!

Tačno je Miro da je u Egiptu super more, ali!!!!
Sve plaže su isparcelisane i vlasništva su hotela, možeš da se kupaš samo na plaži svog hotela, nema kanalizacije samo sept.jame koje se čiste u toku dana dok se kupaš, ko ne voli da se cenjka i da ga cimaju za rukav prodavci (kao moj dragi) neće baš voleti da se šeta, na ulazu hotela obezbeđenje sa naoružanjem, egipćani koji ne rade u hotelu nemaju pristup istima... delovi grada u kojima vam ne garantuju bezbednost....A tek Kairo...Prelep jeste, ali ima mnogo mana - prosečna plata je oko 30evra!

Znam ja za to sve, a i oni to znaju. Pomenula sam Egipat cisto kao primer, obzirom da je navedeni par, koji nije bio odusevljen Tasosom, bio opcinjen morem u Egiptu.

da li postoje plaže koje nisu za nas sa ovako manjom decom, bez obzira koliko su lepe?

Za vas svakako nisu divlje uvale posle Skale Marion, nije Metalia zbog klizavih ploca u vodi, nisu stene desno od Karnagio plaze u Limenasu...ostalo sve, manje vise, moze. Naravno, ima plaza koje su bolje za malu decu zbog peska i dugog plicaka, kao i onih koje u tom smislu mogu da budu nezgodne (jer posle par koraka postaje jako duboko), ali sve u svemu, na Tasosu moze da se nadje plaza za svaciji ukus i svacije potrebe.

Gde Ljupce ti ono bese ides?

Skala Potamia, još 2 radna dana i još 3 lagane pripreme...
Hvala Miro, je li Metalia celom svojom dužinom u pločama? Negde sam pročitala i da na tim pločama ima ježeva

Tebi je Metalia od Skale Potamia svakako dosta daleko, te ne treba da te brine. Licno jezeve nisam primetila, ali su mi klizave ploce smetale. Ipak, ceo kompleks Metalie, brdo na kojem je Palataki, stari rudnik, mermerne skulpture, vredi videti.

Skala Potamia bi trebalo da bude ok za malo dete, jer je svuda pesak i dugo, dugo se ide do dublje vode. Problem jedino mogu da budu veliki talasi, kojih je bila svaki put kada smo tuda prosli. Ako se tvoj bebiron ne plasi talasa, koji su svakako slabog intenziteta dok stignu do plicaka, bice vam SUPER. Meni licno bi ta plaza odgovarala za par dana boravka, ali bi me za duzi boravak talasi nervirali i sigurno bih pozelela da nadjem neku lepu, mirnu uvalu sa tirkizno-plavom vodom, kao na Alikiju, Notosu ili Psiliamosu.

Evo je slika sa web kamere od pre minut
http://www.thassos-island.com/today/webcam/

camrl5.jpg

Evo na sta ljudi misle kad kazu: "Raj na Zemlji" :wink: :

p7300141ap3.jpg
- Notos beach

p7310189pz2.jpg
- Psiliamos beach

Meni ovakve plaze mnogo, mnogo vise prijaju od Scale Potamia i Golden beach-a. Na svu srecu, ukusi su razliciti, a na Tasosu imate po nesto za svaciji ukus. To i jeste njegovo najvece bogatstvo i ono sto nas sve najvise odusevljava i privlaci. :grin:

Marice, Jeluska je naravno u pravu, Nikolica moze po Golden beach-u da tabana bos.

Ako bas insistirate na plasticnim sandalicama, vidjala sam ih u super-marketima i radnjicama na ostrvu, svih velicina.

U vecem super-marketu, na dva sprata sa velikim parkingom ispred, pored puta, sa leve strane, na ulazu u Skalu Rahoni kad se ide od Limenarije u pravcu Limenasa, videli smo bas veliki izbor sandalica. Bilo je cak i onih providnih, plasticnih, sa zatvorenim prstima i metalnom kopcom sa strane, kakve je vecina klinaca iz Juge nosila sedamdesetih, osamdesetih godina. Secate ih se sigurno. Ta mala, metalna kopca je pustala rdju i ostavljala trag na nozi, jos mesecima posle povratka sa mora. Tako su svi tadasnji klinci koje sam znala, a koji su bili na moru, bili "obelezeni". I onda cekamo da trag na nozi izbledi, vremenom, pranjem. Kad nestane, znamo da se priblizava novi odlazak na more. Al' sam nostalgicna, a?

Back