TASOS - u reči i slici

moto:
Juce stigoh sa Tasosa,,preko Kim travela u vili Meresi,lep smestaj na 2 min. od centra,ako nekog nesto interesuje neka pita (cene i sl.)

Mene zanima, idem u vilu Meresi za nedelju dana! :)

Molim te napisi sve cega se setis, kakva je vila, koliko je cista, kakve su sobe, kupatila... Mi idemo svojim kolima pa ne planiram mnogo vremena da provodim u gradu preko dana ali ako imas neki predlog za neko zezanje uvece u Limenasu, pisi!

Naravno i neka slicica je uvek dobrodosla :)

Unapred hvala!

Vila je veoma cista,iako se posteljina menja,sredjuju sobe na pet dana,nama je sredjivala cesce,ako dobijes studio sa manjom terasom imas veliku terasu dole na recepciji na kojoj mozes da sedis do mile volje.Gazde su skroz OK, tj gazdarica,videces je verovatno samo kad budete stigli,posto imaju kucu u planini gde provode leto koliko sam ja razumeo bugarku/spremacicu,poslednjih par dana je tamo bila i mala plava grkinja kojoj mozes da ukazes na probleme,najveca mana je sto nema zavese na tus kabini,ja sam kupao celo kupatilo dok sam se tusirao,na 1 min. od vile se nalaze Just in time i Davidof kafici koji rade celu noc, devojke do nas su dolazile svako jutro u 6h,punooo Srba u njima,ja nisam zalazio jer nisam u tom fazonu...fotografije vile nemam,a slicica sa Tasosa toliko ima da nema potrebe da ih i ja kacim...lepo se provedi,ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj!

P.S. Budite dobri sa spremacicom,mislim da je to tajna cesceg spremanja,popricajte sa njom,ponudite je picem...

moto:
Vila je veoma cista,iako se posteljina menja,sredjuju sobe na pet dana,nama je sredjivala cesce,ako dobijes studio sa manjom terasom imas veliku terasu dole na recepciji na kojoj mozes da sedis do mile volje.Gazde su skroz OK, tj gazdarica,videces je verovatno samo kad budete stigli,posto imaju kucu u planini gde provode leto koliko sam ja razumeo bugarku/spremacicu,poslednjih par dana je tamo bila i mala plava grkinja kojoj mozes da ukazes na probleme,najveca mana je sto nema zavese na tus kabini,ja sam kupao celo kupatilo dok sam se tusirao,na 1 min. od vile se nalaze Just in time i Davidof kafici koji rade celu noc, devojke do nas su dolazile svako jutro u 6h,punooo Srba u njima,ja nisam zalazio jer nisam u tom fazonu...fotografije vile nemam,a slicica sa Tasosa toliko ima da nema potrebe da ih i ja kacim...lepo se provedi,ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj!

P.S. Budite dobri sa spremacicom,mislim da je to tajna cesceg spremanja,popricajte sa njom,ponudite je picem...

Super, hvala mnogo na odgovoru, svaka informacija mi znaci, mada znam da mi ustvari nista ni nece biti toliko bitno kada se dokopam mora :)

Uf, nadam se da to sto si napisao ne znaci da su kafici sa srpskim narodnjacima, idem u grcku bas u nadi da ih tamo nema!

Hvala na informacijama, nadam se da ce nam biti super odmor - trebalo bi posle svega vidjenog na ovom forumu :)

Pozdrav!

MUN68, o Gioli imaš puno na ovom forumu, ali između (50 i 100)-te strane, vrati se, vredi truda... slika je sa ovog foruma, ako sam potrefila...

Prilozi

• giolamala7rb.jpg
    giolamala7rb.jpg
    65,7 KB · Pregleda: 34
žebi:
Znam da ste vec pisali o trajektima, cenama, terminima polaska... ali ja to sada ne mogu da nadjem, a malo me mrzi da prelistavam sve strane:roll: Zato molim vas ponovite, za ponavljace, koliko kosta trajekt od Keramotija do Limenasa (kola i tri osobe) i da li mozda neko zna termine polazaka.
Evo, nađoh ponovo sajt na kome možeš naći i red vožnje ferija i cene, ali su cene nešto niže, nego što je rekao zoki, ali pošto se zoki hvatao za novčanik, ja verujem njemu, što znači oko 20E :-? za nas četvoro i auto, www.gothassos.ws, pa na how to get there

Cena trajekta je 15 evra po automobilu,jagnjetina je na raznju,u selu Panagia je peku na raznju na zaru,tj uglju ili cokovima,i sjajna je,cena je 27 evra za kilogram,tako da za 10 evra dobijete solidnu porciju,a u Limenasu je 10 evra porcija od 250 gr. jagnjetine pecene na el.raznju koja nije nista posebno

Panagia -Ne zaboravite da posle jagnjetine utolite zedj ledenom vodom na cesmi prekoputa!!!

moto:
...jagnjetina je na raznju,u selu Panagia je peku na raznju na zaru,tj uglju ili cokovima,i sjajna je,cena je 27 evra za kilogram,tako da za 10 evra dobijete solidnu porciju,a u Limenasu je 10 evra porcija od 250 gr. jagnjetine pecene na el.raznju koja nije nista posebno

Auh... ovo je sada već drugi juzer koji je rekao da je jagnjetina u Panagiji dobra (verovatno u istom restoranu gde sam i ja jeo), pre toga je juzer jele izjavio/la, sa sve slikom restorana, da je tamo jagnjetina odlična. Možda je još neko to rekao, ne mogu da se setim...

Mi (supruga, ćerka, njena drugarica i ja) nemamo takvo iskustvo, naprotiv, već sam napisao da sam u tom restoranu jeo lošu i masnu jagnjetinu. Izgleda da se meni ipak zalomilo loše jagnje, a možda to i ne treba da čudi, ipak se u tom restoranu dnevno okrene bar 3 jagnjeta pa ne mora svako da bude super.

Ove godine sam na tri mesta na Tasosu jeo jagnjetinu i, daleko najbolja je bila u Teologosu, restoran Kleoniki (brkati Kosta) - čini mi se da za taj restoran niko nije imao primedbi :) pa neka on ostane na 1. mestu po kvalitetu.

Ipak, mislim da smo mi, u pogledu kvaliteta i pripremanja jagnjetine, nenadhebivi. Dakle, 12 points goes to... Serbiaaa, Mačkaaat!!! :p , restoran u cetru (ne onaj na magistrali)

Pa dobro ljudi, jel' bio neko od vas sto se sveze vratili u kafeu Panorama u Panagiji? Ja se ziva obradovala sto sam nasla kafe se odlicnim pogledom, reko' i forumasi ce jedva docekati, kad ga ono niko ni ne spomenu, a kamoli okaci neke sveze fotke istog.
Cekam obecane fotke Haseka, kad ono nikako..

Na ostrvu navodno postoji neki autobus koji kruzi po ceo dan. Zna li neko nesto vise o toj autobuskoj liniji ili zna mesto gde mogu da se informisem? Zanima me cena karte, koliko cesto ide odnosno raspored polazaka, na kojim sve plazama se zaustavlja...

Hvala unapred.

Gepard:
Na ostrvu navodno postoji neki autobus koji kruzi po ceo dan. Zna li neko nesto vise o toj autobuskoj liniji ili zna mesto gde mogu da se informisem? Zanima me cena karte, koliko cesto ide odnosno raspored polazaka, na kojim sve plazama se zaustavlja...

Hvala unapred.
Pogledaj na ovoj strani, a i na prethodnim sajtove sa rasporedom vožnje ferija, na njima imaš i raspored vožnje buseva na Tasosu, kao i destinacije ka kojima idu.

U Limenasu ima autobuska stanica i tamo moze da se uzme red vozenje sa sve cenama. Verovatno red voznje moze da se uzme i u ostalim mestima nego smo mi bili u Limenasu pa znam. Stanica je prekoputa taxi brodica sto idu na Makrijamos i Golden beach.

Cini mi se da je sladja_s pomenula vilu Aleksandra,pa imam par pitanja:
-koliko je udaljena od centra tj.gde se nalazi?
-jel mislis na vilu koju ima agencija Delfin u ponudi(posto postoje 2 Aleksandre!)?
P.S.Ako imas jos nesto da napomenes u vezi smestaja,nemam nista protiv!

jele:
Pa dobro ljudi, jel' bio neko od vas sto se sveze vratili u kafeu Panorama u Panagiji? Ja se ziva obradovala sto sam nasla kafe se odlicnim pogledom, reko' i forumasi ce jedva docekati, kad ga ono niko ni ne spomenu, a kamoli okaci neke sveze fotke istog.
Cekam obecane fotke Haseka, kad ono nikako..
Mi smo bili u tom kafeu po tvojoj preporuci. Odlican je. Jos smo i dobili od one zenice (verovatno vlasnice) dvogled da bi razgledali okolinu. Stvarno lep pogled. Fotke cu postaviti drugi put posto mi nisu ovde. :)

shoken:
Mi smo bili u tom kafeu po tvojoj preporuci. Odlican je. Jos smo i dobili od one zenice (verovatno vlasnice) dvogled da bi razgledali okolinu. Stvarno lep pogled. Fotke cu postaviti drugi put posto mi nisu ovde. :)

E hvala Bogu da ga neko spomenu. Jel' da da je super? Popila bih sad jednu kafu tamo. Ajd' nadji fotke, pa da se malo prisetim lepote.

zemo2000:
Drugari,uplatio sam aranzman preko agencije kompas u vili Soula u Limenasu.
Jel neko mozda zna nesto o toj vili i dali neko ima iskustva sa agencijom kompas???
Hvala i pozdrav za sve ljubitelje putovanja i prirode

Kompas Kg ili Kompas Ns? To su dve razlicite agencije. U okviru Kompasa Kg posluje i Kompas Bg. Kragujevacki Kompas je jedna od nasih najboljih agencija, ja sa njima poslujem odlicno vec nekoliko godina i nikada moje stranke nisu imale problema. Ono sto vam kazu u agenciji zaista je tako.

zemo2000:
Drugari,uplatio sam aranzman preko agencije kompas u vili Soula u Limenasu.
Jel neko mozda zna nesto o toj vili i dali neko ima iskustva sa agencijom kompas???
Hvala i pozdrav za sve ljubitelje putovanja i prirode
Mi smo preko Kompasa prošle godine bili u Haniotiju, bili smo zadovoljni, išli smo svojim prevozom, kada smo stigli došli smo do njihovog predstavništva, predstavnik agencije nas je odveo do vile, predstavio gazdama koji su bili korektni,na mobilnom smo dobijali ponude za izlete koje nude. Dva puta smo sreli predstavnika (za 10 dana nije došao da nas obiđe), pitali su jer sve OK. Sve u svemu, smeštaj je bio ono što su nam rekli, ispoštovali su nas i dali nam smeštaj u prizemlju pošto smo bili sa bebom od 7 meseci i imali kolica, ali nismo imali ni nekih problema, tako da ne znam kako bi se pokazali u takvoj sitaciji...
Kada sam ja birala agenciju prošle godine, drugarica koja radi godinama u jednoj drugoj agenciji mi je rekla da nemaju pritužbe od klijenata koji idu preko Kompasa. :roll:

Ja za nedelju dana idem u Potos preko Kompasa KG.Koleginica se upravo vratila iz Polihrona, isto je išla preko njih i ima samo reči hvale.Ja doduše, idem kolima, a ona je išla autobusom i nema zamerki.Čak joj se ćerkica tamo razbolela(zapaljenje uha) i predstavnici agencije su im se odmah našli.

Ufffffff....ja sam iz Novog Sada i uplatio sam ustvari aranzman u jednoj lokalnoj agenciji koja je imala u ponudi taj "Kompasov" aranzman za Tassos! Jedino me zbunjuje sto mislim da su mi u toj agenciji rekli da je to Kompas iz Jagodine al nisam 100% siguran :confused: ....U svakom slucaju hvala vam svima sto ste mi odgovorili a ja cu da skoknem do agencijae pa cu da ih pitam vec......
Jos jedanput hvala a ako se neko seti te vile Soule, koja na fotkama u agenciji izgleda sasvim prihvatljivo,neka pusti neki komentar ...
HVALA ;-)

Back