TASOS - u reči i slici

Citat: mirarbi
Hej, ZokiNBGD, jesi li se vratio ili nam se javljas sa Tasosa?!

Ukoliko si u NBGD-u i imas vremena za pisanje, molim te napisi da li ste posle Tasosa otisli u Jerisos, kako si rekao da planirate? Kakvi su utisci? Moze li se naci smestaj "na boom"? Kakva je plaza? Ima li vanpansionskih sadrzaja(restorani, picerije, giros kiosci, poslasticarnice...)? Jeste li isli na izlet - brodicem oko Atosa?

Ako neces da miniramo temu pricom o Jerisosu, posalji mi PP.

Hvala unapred na odgovorima !!!
----------------------------

Vratio sam se i prelazio Gazelu baš kad je nestalo struje, a onda sam po mraku bauljao i teglio stvari na 3. sprat :evil: Deca su pomagala ali kad je žena videla da nisu oprali (sve) sudove posle žurki... :-o :-x onda su i komšije usred noći saznale da smo stigli :p

Pa, ne znam zašto bih minirao temu ako napišem ukratko o Jerisosu u kome sam bio jedan dan, naročito radi upoređenja sa Pefkarijem, Limenarijom, Limenasom, Potosom... Dakle ukratko: kada se poredi sa ovim mestima, po mom mišljenju, Jerisos treba da ZAOBIĐU oni koji su upoznali lepote Tasosa jer će se grdno razočarati. To je prostrano mesto, koje se uglavnom ne bavi turizmom pa su i sadržaji takvi, tj NIKAKVI. U 23h nigde nikog nema, a i gde bi bili kad nema skoro ništa, osim... jednog bara na početku plaže (bliže Stavrosu) koji je jako lep ali i veoma skup, užasno skup a loša usluga. Plaža je sitan šljunak, ravna i dugačka sa malo hladovine. Voda je polumutna, možda je malo prozirnija nego prošle godine u Limenariji :) ali po njoj ume da pliva svašta. Onaj ko je bio na Psili Amosu, Alikiju, Paradiso Beach-u ili Pefkariju, pa onda došao u Jerisos će reći BLJAAAK!!! Možda bih mogao da se složim da je mesto dobro za porodice sa trčećom decom, od 3-10 godina, za koje ima dosta prostora na šetalištu pored obale, a za njih i postoji neki sadržaj u vidu luna-parka i sl.

Smeštaj možeš naći, trokrevetni apartman je oko 40€/dan.

Ono što je vredelo videti je manastirsko imanje Kakovo koje se nalazi 8 km pre Jerisosa, kad dolaziš od Stavrosa. Vredelo je i vraćati se iz Jerisosa do Soluna putem preko planina Halkidikija (ne preko Stavrosa). O tome ću u drugoj temi.

Po rečima mojih prijatelja koji su taj dank ad sam ja došao, bili na obilasku Atosa brodom, to je bačenih 15€ za plovidbu na 500m od obale uz jako lošeg vodiča.

Moja preporuka za Tasos – ovce :) - zaobiđite Jerisos.

mirarbi:
Doctore, ovo bi trebalo da je daljinomer?

Nije mi jasno kako su to merili. Kako od Limenasa do Rahonija da bude 91,3 kilometra? Jedino ako su merili skroz okolo, najduzu kruznu putanju, oko celog ostrva.

U svakom slucaju jako korisna stvarcica. HVALA !!! :lol:

Imas za svaku relaciju dve kilometraze, zavisi da li se kreces levo ili desno, plava ili zelena strelica

Apartman u Scala Potamia izgradjen decembra 2006-e

vilaaleksandros1mo0.jpg

dsc03874fa4.jpg

img0024ky5.jpg

pict0959py3.jpg

pict0961cu2.jpg

pict0962hf3.jpg

pict0963fe5.jpg

pict0964bt8.jpg

Zoki, dobro je da sam procitala tvoj post. Mi mislili da odemo u Jerisos ili Uranopolis na 2, 3 dana posle Tasosa. Medjutim, sudeci po onome sto citam, Jerisos cemo zaobici.
Hvala na odgovoru!!! :smile:

Barumbarum, pardon Doctore, nisi ni ti naivan. Dobro si odabrao smestaj. :lol:

GSM doctor:
415 ojra za 10 nocenja, cetvorokrevetni je, klima uracunata u cenu i sto je najbolje od svega - gazdarica Srpkinja !

Auuu, al smo mi papreno platili, a jos nam ni klima nije uracunata! Doduse i nas apartman je nov i na slikama odlicno izgleda, a idemo i u top sezoni (sto za cene ima uticaja). Nego, preko koje agencije si to nasao - da im sledece godine napunimo kucu (ako tvoja iskustva budu dobra)?

GSM doctor:
Nesto ne mogu da se setim, da li ima na Tasosu vinograda, cini mi se da nisam video.... a voleo bih da probam domace lokalno vince.

Nema mnogo vinograda pa je izbor domaćih (sa Tasosa) vina slab. Dovlače iz solunske regije. Kad smo već kod toga, probaj "Krićanku" - belo vino sa Krita, pakuje ga Boutari, ima i u malim flašicama 0,2 lit. berba 2005 - mene je... razgalilo :)

sk bg:
Hvala. Da ne znas mozda koja je cena?

Cini mi se da je prosle godine cena bila negde oko15-20 eura po osobi u oba pravca, ali mozda i gresim. Samo se secam da smo smatrali da i nije bas nesto jeftino... Ono sto je nezgodno sa hidrogliserom je sto se zadnji iz Kavala vraca bas dosta rano - oko 14, 15 sati. Druga mogucnost je da ides iz Prinosa trajektom do Kavale, to je jeftinije nesto, ali traje dosta duze. S druge strane mozes ostati duze i u Kavali. Ako se odlucite za tu varijantu vodite racuna da u povratku stignete na zadnji autobus iz Prinosa u Limenas.

Back