TASOS - u reči i slici

da li neko ima pouzdane informacije po pitanju medjunarodne vozacke dozvole kada je rec o iznajmljivanju skutera?Svako ima neku svoju pricu,pa ne znam kome da verujem :-). Ja sam bila u grckoj, tacnije u Haniotiju pre dve godine i iznajmila sam skuter bez dozvole,cak nisam tad imala ni nasu vozacku. Sad imam nasu,ali ne bih bas da vadim medjunarodnu jer mi nasa istice u decembru,pa samim ti mi ni medj nece duze vaziti

Mislim da ti treba medjunarodna i za skuter i za auto, ona kosta 2500din, vazi 3godine, trebaju ti i dve male slike, ovo oko cene ti je provereno 100%-odradio moj covek, nije toliko skupo s obzirom koliko vazi, a i bolje i to da odradis pa si mirna nego da ne daj Boze imas problema sa milicijom i sli.

masans:
da li neko ima pouzdane informacije po pitanju medjunarodne vozacke dozvole kada je rec o iznajmljivanju skutera?Svako ima neku svoju pricu,pa ne znam kome da verujem :-). Ja sam bila u grckoj, tacnije u Haniotiju pre dve godine i iznajmila sam skuter bez dozvole,cak nisam tad imala ni nasu vozacku. Sad imam nasu,ali ne bih bas da vadim medjunarodnu jer mi nasa istice u decembru,pa samim ti mi ni medj nece duze vaziti
Djevojkoo! Bio sam na Tasosu, Krfu, Neos Marmarasu, Pefkohoriju, Pargi, Atini, Solunu, (doduse u Atini nisam iznajmljivao skutere ali moram da se pohvalim da sam bio! 8) ) i jos mnogo kud u Grckoj, i nigde mi nisu trazili medjunarodnu dozvolu. Ne boj se, nece ni tebi, osim ako ne naletis na baksuze (kojih ima svakud).

mirarbi:
Tasosovci moji, sto ste se uspavali?

Evo teme za razmisljanje. Mozda neko od vas ima dobru ideju.
U povratku sa Tasosa bismo "skoknuli" na 2, 3 dana u neko mesto na putu od Keramotija prema Solunu. Ako bas ima potrebe, skrenuli bismo sa puta levo ka Halkidikiju.

Sta mislite, koje mesto bi bilo dobro za taj produzetak letovanja (dobra plaza sa cistim morem je obavezna)?
Mozda Asprovalta (ona nam je bas usput), Jerisos, Uranopoli, Neos Marmaras, Sati...? A mozda cak i Kavala, pod uslovom da ima lepe plaze i da se moze naci pristojan i ne mnogo skup smestaj?

Bila sam ja u Asprovalti pre par godina. Slatko je mesto samo sto kad smo mi bili voda nije bila bas cista i gradska plaza je pretrpana. Bili smo i u Nea Vrasni pre jedno pet godina i stvarno je blio lepo prostrana plaza, mreza za odbojku na plazi i kafic sa lezljkama, par kuca, sad se to verovatno izgradilo. Na Halkidikiju smo bili u Pefkohoriju. Voda je bila cista ujutro dok turisti ne nagrnu. Plaza je uvek prepuna osim jednog dela gde kad se ulazi u vodu ima kamenja pa tu valjda nece niko. Isli smo na krstarenje i vodili su nas na jednu super plazu na srednjem prstu. Ne znam kako se zove ali maju neke rusevine u blizini. Plaza je poludivlja jer ima par kuca i kamp kucica. Na plazi i u vodi je sitan sljunak tako da je voda super bistra i nemuti se. I na putu do Pefkohorija (na prvom prstu) ima super divljih plaza koje smo videli iz autobusa. Nadam se da sam ti pomogla bar malo jer ne znam gde se sta tacno nalazi.

Prvo, međunarodna važi 3 godine, samo je pitanje da će AMSS da ti je izda na sadašnju vozačku. Ja svake godine idem u Grčku, i sada sam izvadila ponovo međunarodnu, pošto mi ističe stara međunarodna u avgustu, a ja ću baš tada biti u Grčkoj, i nisu mi pravili problem što imam sada dve važeće: ovu što mi važi do avgusta 2007 i novu koja važi od jula 2007 do jula 2010.
Pitanje: Da li je nako bio kući Blue Sky u Skala Potamiji, tu sam uplatila preko Sabre i da li je neko išao do Lidl-a dok je bio na Tasosu, koliko se isplati dati 2*(11-12E) za trajekt i snabdeti se kod njih za 5-6 dana. Prošlogodišnje cene su bile, na primer, mleko 3,2% 0.6E, ćevapčići 1kg poluspremljeni i smrznuti oko 3 E, porodični sladoled 4l je bio 2E, itd.?Ako je neko bio sada i u Lidl-u i u marketima na tasosu, neka uporedi cene da bi znali šta poneti. Jeste malo glupo, ali moji klinci ne jedu suhomesnato, konzerve, samo mamima kuhinja, pa su mi ovi podaci bitni.

Što se tiče izleta, poseti sajt Thassos-Island.com, tu imaš pod activities razne varijante, meni se dopala farma sa ponijima, magarcima i konjima, vodiću klince obavezno, zatim dva brodića od kojih jedan ima više programa, pešačko-planinarske ture, itd.
Opet o međunarodnoj: Nigde vam je u Grčkoj neće tražiti sobraćajci, ali hoće u Makedoniji, a što se tiče rant-a-car agencija, kako ko.

Hvala Nssimba !!!

Ne zelim vise da "miniram" temu o Tasosu, pricajuci o drugim mestima na koja bismo svratili u povratku.

Zakljucak je da me nijedno od mesta koja sam imala u vidu (Asprovalta, Stavros, Jerisos, Uranopoli, Sarti, Neos Marmaras...), na osnovu informacija pronadjenih na netu i dobijenih od drugih forumasa, nije toliko odusevilo da bih pozelela bas tamo da odem. Po svoj prilici cemo uplatiti jos 2-3 nocenja u Limenasu ili Skali Potamia. Kako god obrnes, opet Tasos. Sta mogu kad nigde ne nalazim takvu prirodu i toliko cisto more.

Cao, mene zanima vila Vana u Limenariji, je l zna neko o tome nesto? Idem tamo 08.09. pa me zanima kakva je da me mozda nesto lose ne iznenadi slucajno :), Je l moguce da su sve plaze toliko lose u Limenariji? Zanima me posto je iznamljivanje skutera? I je l bio neko od vas tako van sezone npr. u septembru, da li je losije vreme slucajno? Da li su moguce cesce kise?

Cao, mene zanima vila Vana u Limenariji, je l zna neko o tome nesto? Idem tamo 08.09. pa me zanima kakva je da me mozda nesto lose ne iznenadi slucajno , Je l moguce da su sve plaze toliko lose u Limenariji? Zanima me posto je iznamljivanje skutera? I je l bio neko od vas tako van sezone npr. u septembru, da li je losije vreme slucajno? Da li su moguce cesce kise?

Za vilu Vana ce sigurno Nikana1 znati vise da ti kaze, jer zivi bas u Limenariji.

Na ostala pitanja smo vec puno puta odgovarali. Ili kreni redom da citas sve stranice ili koristi opciju "Pretraga" - "Napredno pretrazivanje".

Ukoliko se bas ne snalazis sa pretrazivanjem, kazi, pa cemo ti pomoci. Ok?

mirarbi:
Hvala Nssimba !!!

Ne zelim vise da "miniram" temu o Tasosu, pricajuci o drugim mestima na koja bismo svratili u povratku.

Zakljucak je da me nijedno od mesta koja sam imala u vidu (Asprovalta, Stavros, Jerisos, Uranopoli, Sarti, Neos Marmaras...), na osnovu informacija pronadjenih na netu i dobijenih od drugih forumasa, nije toliko odusevilo da bih pozelela bas tamo da odem. Po svoj prilici cemo uplatiti jos 2-3 nocenja u Limenasu ili Skali Potamia. Kako god obrnes, opet Tasos. Sta mogu kad nigde ne nalazim takvu prirodu i toliko cisto more.

Imas li u opciji i mesto Vourvourou? Ja sam imala zelju ove godine da odem tamo. Kazu da je lepo i mirno mesto.

Imas li u opciji i mesto Vourvourou? Ja sam imala zelju ove godine da odem tamo. Kazu da je lepo i mirno mesto.

Odgledala sam juce Magic-ov DVD "Impresije sa Sitonije". Nista me, osim Orange beach-a i Kalamitsi-ja, nije posebno impresioniralo. Bas su prikazivali svaku plazu, svako mesto.

Orange beach je stvarno fenomenalna plaza (podseca me na Aliki u nekim segmentima), 7km pre Sartija. Kalamitsi je na spicu drugog prsta i ima najlepsu plazu, od svih mesta na Sitoniji.

Vurvuru su prikazali, ali me se nije narocito dojmio. Izgleda da ima lepu plazu, ali ne i ostale potrebne sadrzaje. Koliko sam shvatila tu uglavnom letuju samo Grci i nema mnogo smestajnih kapaciteta.

Koja je ovo plaza:::

Prilozi

• Tasos.jpg
    Tasos.jpg
    87,9 KB · Pregleda: 59
E ovo je stvarno za razmisljanje, zove me danas vlasnik agencije gde sam uplatio aranzman da mi da broj telefona gazdarice da joj se javim kad stignem... kad ono... opet nasa udata za grekosa!? Sta je bre ovo, skrivena kamera, seoba, migracija...

Back