TASOS - u reči i slici

Još jedan mali kometar i par informacija, dok sam ovde :)

- nažalost, nisam bio prošlog petka u taverni Augustos, ali ovoga moram :)
- bio sam zato, u onoj taverni koju je neko hvalio ovde, u Panagiji, mislim da se zove "Pod Platanom" ili tako nekako... Videvši da su ostale taverne prazne a jedino ova puna, ušli smo po onoj "kud svi Turci tud i ćelavi Mujo...". E, pa, zahebali smo se, jagnjetina je bila loša, ni približna onoj u Augustosu, u Teologosu. Iako mnogi tvrde da ni ta nije nešto naročito i da ima još bolje. Ne samo što je bila loša i masna, nego mi je dao i više nego što sam tražio (i naplatio, naravno). Ja, međutim, ne volim da se žalim nego funkcionišem po principu sad - i nikad više.
- Mirarbi, u vezi Tvog pitanja gde se zaustaviti kod povratka... Ja sam dobio preporuku da svratim u Jerisos, prespavam tamo i obavezno obiđem manastirsko (Hilandar) imanje Kakovo. To je na 8km od Jerisosa, mogu i žene da ulaze, ako već neko nije pisao o tome kad obiđem poslaću opis i slike.

Evo malo slika da se razbudimo...
dsc03815hl1.jpg

dsc03822ji3.jpg

Moze li neko da napise nesto o Skala Potamia-i? Idem tamo na letovanje pa bih volela da saznam nesto o tom mestu.Kakva je plaza, koliko je mesto, jel ima nekih kafica,taverni...Procitala sam sve na ovoj temi i cini mi se da je samo alexandra napisala nesto o ovom mestu,ali je samo rekla da je plaza lepa. Ja bih volela da saznam nesto detaljnije.

Evo, i ja idem tamo 25.8. Predhodne dve godine sam takodje bio na Tasosu i nisam slucajno izabrao Skala Potamiu za ovo leto. Plaza, priroda, planina, kafane, kafici, sve je par exelans, jedino sto sunce nesto ranije zadje iza planine... Vidimo se dole

Ja idem 21.7. u Limenas pa me zanimaju cene, da li je neko skoro dosao? Kakve su cene girosa, palacinki,****? Da li ima pekara i naravno cene? I prevoz autobusom koliko je od prilike do obliznjih mesta? I jos nekih detalja koji bi mogli biti zanimljivi?

mirarbi:
Tasosovci moji, sto ste se uspavali?

Evo teme za razmisljanje. Mozda neko od vas ima dobru ideju.
U povratku sa Tasosa bismo "skoknuli" na 2, 3 dana u neko mesto na putu od Keramotija prema Solunu. Ako bas ima potrebe, skrenuli bismo sa puta levo ka Halkidikiju.

Sta mislite, koje mesto bi bilo dobro za taj produzetak letovanja (dobra plaza sa cistim morem je obavezna)?
Mozda Asprovalta (ona nam je bas usput), Jerisos, Uranopoli, Neos Marmaras, Sati...? A mozda cak i Kavala, pod uslovom da ima lepe plaze i da se moze naci pristojan i ne mnogo skup smestaj?

I mi bi istu varijantu sa svraćanjem u neko mesto na par dana u povratku, ali se pitam kakav ćemo smeštaj naći kad je sve živo unapred rezervisano..

I mi bi istu varijantu sa svraćanjem u neko mesto na par dana u povratku, ali se pitam kakav ćemo smeštaj naći kad je sve živo unapred rezervisano..

Upravo zbog toga i treba birati malo vece mesto. U Asprovalti treba da ima dosta smestajnih kapaciteta i sadrzaja i nalazi se na samom putu od Keramotija prema Solunu (144km od Keramotija i jos 82km do Soluna). E sada, Asprovalta izgleda ne moze da se podici bas lepom plazom, poput onih na Tasosu. Stavros je na 20km od Asprovalte, ali mi deluje kao pravo selo. Jerisos, koliko vidim, koji je na 50km od Asprovalte, ka Atosu, ima lepu plazu, ali je malo mesto i ne znam da li bismo nasli smestaj. Uranopolis, blizu Jerisosa, je takodje mali i sa prilicno ruznom plazom. Prednost je sto se iz Jerisosa i Uranopolisa moze krenuti brodicem na izlet - plovidbu oko Svete Gore. A moze se preci i na ostrvce Amulijana.

Mesta koja provereno valjaju su Neos Marmaras i Sarti, zbog lepih plaza u neposrednoj blizini, ali su daleko od puta Keramoti-Solun. Od Keramotija do Neos Marmarasa ima 252km i posle jos 178km do Soluna, a Sarti je jos dalje. Neos Marmaras je izgleda i jaci sa cenama, zbog blizine ekskluzivnog letovalista Porto Karas. :roll: Takodje, pitanje je koliko se te lepe plaze u okolini mogu obici za svega dva, tri dana.

Iako nisam odusevljena varijantom da budemo u Asprovalti dva, tri dana, mozda ce iz prakticnih razloga bas ona biti nas izbor. Mada, opet, kada bih znala da cemo sigurno naci smestaj u Jerisosu ili Uranopolisu, jako bih volela da se tamo smestimo i odmah sutradan uplatimo izlet - voznju brodicem oko Svete Gore (cula sam da je cena izleta oko 15Eura po osobi, ako se krece iz Uranopolisa).

Ajd' ako je neko bio u Asprovalti ili bar prolazio kroz nju, neka nam kaze jel' vredi boraviti tamo par dana u povratku sa Tasosa. Isto vazi i za vas koji ste bili u Jerisosu i Uranopolisu.

nikana1:
Eeeeej bas mi drago sto ste mi se javili! Veeeeeeeliki pozdrav za sve vas s Tasosa.
Evo posto se neko interesuje za Annu mozete napisati koje su mane i prednosti ove vile.

Prvi put smo letovali ove godine na Tasosu.
Evo da kažem nešto o vili Anna u Potosu koju ima agencija Magic.
Sve se odnosi na apartman u prizemlju. Postoje i apartmani na spratu.

Prednosti:
Zaista odlična lokacija vile. Centar je blizu. Plaža je više nego blizu i mirno je. Pri ulasku u more imalo malo kamenja, a onda sledi peskoviti deo. Bazen je super. Voda je čista i topla. Tu je i bar za osveženje. Postoji veliki parking. Studio ima veliki trem ispred. Standardno je opremljen. Nije veliki, ali je funkcionalan. Postoji klima uređaj. Mreža na prozoru za muve i komarce je korisna.
Mane:
Kupatilo nema prozor spolja, već prozor prema sobi koji se ne otvara i služi samo za dnevno osvetljenje. Znači, nije moguće dobro provetravanje studija. Mislim da studija na spratu imaju prozor u kupatilu. I pored zaista velikog prostora ispred studija prijatnost kvare muve danju i komarci noću, kojih ima puno. Ko se navikne na njih OK, u suprotnom baš smetaju. Mislili smo da je to zbog zelenila okolo, ali ima ih i u Limenasu. Sa pominjanim osama i pčelama nismo imali problema.

Utisci o Tasosu uopšte:
Zanimljiva je šetnja po različitim plažama. Neverovatan spoj zelenila i plavetnila. Više mi se dopada južni i istočni deo od zapadnog.

I naravno, pun pogodak agencije da za svog predstavnika na Tasosu izabere preslatku i izuzetnu osobu nikanu1.

sk bg:
Evo ja se prvi put javljam, forum je super.Nemam sta da pitam, sve je lepo objasnjeno, niti da dodam jer cu ove godine prvi put na Tasos.Idem u Limenas, vila Ilios 25.7. pa ako neko sa foruma ide tada mozda se sretnemo.
redken:
Pitanje za redken / Koje su ove plaze na slikama?
Pozdrav! :)

Mi stizemo u tu vili 3. avgusta, tako da cemo se mozda videti na smeni :).
Jesi cuo/cula nesto o Iliosu? Nigde ne mogu da nadjem nikakve informacije o tom smestaju. Gledali smo na Google Earth-u i cini nam se da je ona jako blizu simpaticnog i slatkog malog groblja :wink

Minculina:
sk bg:
Evo ja se prvi put javljam, forum je super.Nemam sta da pitam, sve je lepo objasnjeno, niti da dodam jer cu ove godine prvi put na Tasos.Idem u Limenas, vila Ilios 25.7. pa ako neko sa foruma ide tada mozda se sretnemo.

Mi stizemo u tu vili 3. avgusta, tako da cemo se mozda videti na smeni :).
Jesi cuo/cula nesto o Iliosu? Nigde ne mogu da nadjem nikakve informacije o tom smestaju. Gledali smo na Google Earth-u i cini nam se da je ona jako blizu simpaticnog i slatkog malog groblja :wink

Od groblja odmah levo! I prilicno je daleko od obe plaze.

Evo i malo sličica

Prilozi

• Resize of Picture 037_2.jpg
    Resize of Picture 037_2.jpg
    75,3 KB · Pregleda: 41
  • Resize of Picture 157_2.jpg
    Resize of Picture 157_2.jpg
    37,7 KB · Pregleda: 33
  • Resize of Picture 160_2.jpg
    Resize of Picture 160_2.jpg
    59,8 KB · Pregleda: 37
  • Resize of Picture 099_2.jpg