Mi danas predajemo dokumentaciju za vizu.
Vec sam se opustila, uveravam sebe da cemo vizu dobiti svi, te sam pocela da brinem da li cemo potrefiti pravo skretanje za Kavalu.
Kupila sam najnoviji broj casopisa Auto bild - dobija se knjizica - dodatak o putu do Grcke (do Halkidikija, Krfa i Tasosa).
U pomenutom dodatku pise ovako:
"Putnici za Tasos potpuno su postedjeni gradske guzve u gradskom jezgru Soluna - pod uslovom da na vreme pronadju raskrsnicu na kojoj se iskljucuje sa autoputa pre ulaska u Solun, za Kavalu. Skrece se ulevo, odmah posto se prodje nadvoznjak, na koji cete se, inace, zatim ukljuciti. Raskrsnica je velika, nalazi se tacno na 60km od Evzonija, a 12km od silaska sa autoputa prema Atini, na autoput prema Solunu. Ima semafor, ali nije narocito dobro obelezena, pa moze da se desi da se nadjete u desnoj traci kada ugledate putokaz za skretanje ulevo na autoput E90, jer prethodnih najava za ovo skretanje uopste nema."
Kakva su vasa iskustva sa ovim skretanjem?
Ako pronadjemo tu raskrsnicu i skrenemo gde treba, da li cemo izaci na kopneni put prema Kavali i Keramotiju ili na put pored mora?
Da li je bolje ici kopnenim putem ili putem pored mora (mi bismo se u Keramotiju ukrcali na trajekt)?