TASOS - u reči i slici

Putopis 2
Idemo dalje...
Plaza koja je vise puta spominjana, pored manastira arhangela mihajla (na koju je ukazao i prikazao doktor vise puta). Ta plaza se sastoji iz tri plaze (plazice ili uvale). Kao prvo, velika koja se vidi sa vidikovca sa manstira. Skretanje za tu plazu je jedino moguce, kada se zavrsava spustanje, a pocinje penjanje, na samoj krivini, skrecete i idete zemljanim putem do dole, do same plaze. Put nije bas sjajan, ali moze kolima. Na plazi postoji kafic koji nije radio, i lezaljke koje nisu naplacivane, s obzirom da nije bilo nikog da ih naplati.
Na plazi je sljunak, a u vodi kamenje jednim delom, a posle pesak. Plaza nije bila najcistija, kao sto se vidi, ali more je bilo cisto.
dsc03877ij1.jpg

dsc03939kc9.jpg

E sad, kad dodjete na tu plazu, idite skroz levo i doci ce te do ove stena,
dsc03940mx7.jpg

jedan mali hop i nailazite na malu uvalicu-pecinu velicine 10m.
dsc03941ja8.jpg

Zao mi je sto nemam bolju fotografiju ove slatke uvalice...Tu cete na stenama naci mesta i za potpis, da ste i vi bili tu...

Kada silazite vec na ovu plazu, nekih 200 metara pre plaze, imate skretanje levo za jos jednu divlju uvalu, koju obilaze brodovi sa krstarenja (zato sto je to plaza po misljenju vodica do koje se moze doci samo brodom). Nemojte se uzrujavati zbog brodica koji vam remete mir i samocu na toj plazi, oni se tu zadrzavaju pola sata. Mozete doci i kolima do nje, ali ne skroz, nego do dve napustene kucice, pa peske izmedju njih, videcete u nastavku stazu kroz sumicu da bi stigli do plaze. Sve ukupno 10min (500 m kolima – 70 m peske) od silaska sa glavnog puta. A plaza, slike govore same za sebe...
Pogled sa vidikovca preko puta manastira, obratite paznju na dve male kucice ispod puta, iznad plaze
dsc03870aua6.jpg

dsc03670lx3.jpg

Plaza nije bas najcistija, divlja je...ali se isplati, more je fenomenalno...
dsc03671adk5.jpg

Imamo i lepsih slika ali na slikama su nase persone, tako da ...

Inace, nemojte da vas iznenadi VELIKI broj srpskih turista, ali ne citaju svi ovaj najbolji forum od svih foruma, tako da ce ove plaze ostati samo za nas...a i nemaju svi avanturisticki duh. Dok cekate slike plaza, evo malo i poznati zalazak sunca
dsc03749je0.jpg

i jos, i to sa plazom o kojoj ce biti reci, a ko zna gde je, eto nagradno pitanje
dsc03751ad1.jpg

Evo jos samo jednu sliku da ne preterujem. Posle zalaska, dodje STA?
Izlasci... na tasosu sigurno necete naci mesta za lud provod do jutra, sto nama nije bilo potrebno, ALI mozete da nadjete prelep kafic sa evergrin atmosferom (steta sto je prazan), kao ovaj u Potosu, sta reci....
dsc03955pc6.jpg

Cujemo se sutra...

shatza:
Posto idete svojim kolima, to sto je moja grupa prezivela verovatno necete ni da osetite... Putovali smo na tamo 23 sata, zbog greske vodica i vozaca, odseli u vili Liana koja je udaljena ne 750 metara od grada nego 1 km, predstavnici agencije su prilicno bezobrazni u zastiti interesa agencije i ignorisu goste... Ako ste kolima, daljina ti ne smeta, ne nasedaj na njihova organizovana druzenja i javi se Ani, ona ce da ti pomogne vise od Ivane i Natase koje su Relaxovi placeni predstavnici!
;-)
I ja sam bila u istoj grupi. Problemi su bili visestruki! Pored groznog putovanja, problem prebukiranih soba - 7 ljudi viska, predstavnika agencije koje su bile dostupne samo grckim momcima i nisu znale ni "a" o Tasosu, gazde nas izbacivale iz soba jos od 8h ujutro, vreme polaska nije se znalo do po podne itd. No zahvaljujuci forumu mi smo se odlicno snasli, a Nikana je bila "slag na torti" - hvala svima a posebno njoj.
PAZNJA: na izletu brodom, u vetrovitoj uvali Aliki saputnica je, u plicaku do struka, stala na otrovnu ribu "kamenjarku" i bilo je strasno videti te bolove (traju oko 6h ali nisu smrtonosni). Lekar je stigao oko 30 minuta kasnije, a do tada...
Ako se zanemari agencija i sve oko nje, Tasos, more, plaze, sume i jagnjetina uz domace vino su mozda jos lepsi nego na slikama! Srecan put i lep provod svima koji tek idu..

Pozdrav svima koji su ove godine bili pametni i uplatili Tassos a ne Krf kao ja!
Hvali Krf drž' se Tassosa...
Svako mesto ima svoje draži, al je meni Tassos draži.
Upravo se vratih pre neki dan sa Krfa.
na Tassosu sće te susresti komunikativnije i gostoljubivije ljude, iako (da ne grešim dušu) kada na Krfu provale da ste srbin odmah nabace osmeh na lice i sve je posle mnogo lakše ... šta reći čak nas negde stvarno vole!!!
Pozdravite (normalno ako netko ide tamo) lepu Mariju mladu gazdaricu Vile (kuće) Marija/Vaso u Potosu (u Argusovoj ponudi) i recdite da ju je pozdravio Milan - bio prošle godine ukrajem Maja početkom Juna, koji je hteo biti zet njenom tati Nikoli i koji joj je pevao Maria Maria iz 1001 pesme o Mariji ... samo joj recite Yassu Maria!

:)
mirass:
I ja sam bila u istoj grupi. Problemi su bili visestruki! Pored groznog putovanja, problem prebukiranih soba - 7 ljudi viska, predstavnika agencije koje su bile dostupne samo grckim momcima i nisu znale ni "a" o Tasosu, gazde nas izbacivale iz soba jos od 8h ujutro, vreme polaska nije se znalo do po podne itd. No zahvaljujuci forumu mi smo se odlicno snasli, a Nikana je bila "slag na torti" - hvala svima a posebno njoj.
PAZNJA: na izletu brodom, u vetrovitoj uvali Aliki saputnica je, u plicaku do struka, stala na otrovnu ribu "kamenjarku" i bilo je strasno videti te bolove (traju oko 6h ali nisu smrtonosni). Lekar je stigao oko 30 minuta kasnije, a do tada...
Ako se zanemari agencija i sve oko nje, Tasos, more, plaze, sume i jagnjetina uz domace vino su mozda jos lepsi nego na slikama! Srecan put i lep provod svima koji tek idu..

Niste mi rekli vas nick kada smo se upoznale, ali pretpostavljam ko ste :)

BANE_BG_23:
Jel bio neko ove godine na Tasosu (Limenariji)? Interesuju me ste se desava sa onim RUZNIM kanalom pored hotela RALITSA, i sta je sa plazom pored hotela.
Ako neko ima sveze slike, neka ih postavi PLIZZZZ!
HVALA UNAPRED!!!

Mi bili pre 10 dana u Limenariji sa namerom da vidimo taj kanal i kafice u blizini kao i hotel Ralitsa. Slike nemamo jer nam je fotoaparat ostao u kolima, ali sve izgleda sasvim normalno-pristojno. Kanal je bio cist i suv, a plaza je takodje bila cista, voda isto tako i nije bilo nikakvog mulja, smeca i slicno.O braon boji vode ni reci. Ovo je sve iz perioda kada zadnjih deset dana nije bilo kise. Pitanje je, kako je kad padne kisa?

Mirass: "....gazde nas izbacivale iz soba jos od 8h ujutro..."

Vidim da cemo imati problema sa Relaxom. Rekli su nam, tek posto smo uplatili celokupan iznos, da prvog dana u sobu mozemo da udjemo posle 16h, na sta smo se mi naravno pobunili. S'kojim pravom nam neko otima vise od polovine placenog dana? A sad evo cujem da iz sobe isteruju zadnjeg dana u 8h ujutru. To je u zbiru ceo jedan OTETI dan. :mad:

Moracu ovih dana da odem u agenciju i da im ocitam. Ako prvog dana udjem u 16h u sobu, zadnjeg me nece pre 14h isterati. Sramota!!! :evil:

Mirass, u kojoj si vili bila? Jesi li videla vilu Meni u Limenariji? Zasto svi bazen vile "Meni" zovu bazencic? Zar je toliko mali da morate da mu tepate?

Putopis 3

Idemo dalje...
Za one koje vole stenovite plaze, evo jedne od njih. One se nalaze od potosa prema alikiju, a pre alikija. Imate obelezeno skretanje za Kekes beach (na slici obelezeno sa x), a onda kada dodjete do taverne na levu stranu, a bome i na desnu stranu, pa birajte do samog alikija.
02thassoskekesaj9.jpg

Taverna,
dsc03683im6.jpg

Jedna od plazi
dsc03687ajo5.jpg

i napokon more
dsc03686tx4.jpg

dsc03685kh5.jpg

E sad kada ste vec tu mozete i peske preko stena prema alikiju, a mozda bolje u kola, pa na krivini, ispod bora ima mesta za parking za dvoje kola, (na slici je krivina prikazana sa x), i kada sidjete 50 m na dole ceka vas stena kao fudbalsko igraliste. Dalje prema alikiju ima stenovitih uvala, gde se ravne ploce ulivaju u more.
02thassoskekes1oq6.jpg

dsc03719ut8.jpg

Pozdrav svim Tasosovcima, a posebno onima kojima sam nedostajala !
Evo stigoh...., pa vidim da je tema bas aktivna...pristizu sveze i sve bolje i bolje slike (sve pohvale djoletu) i potvrdjuje se samo jedno, ma najbolji smo !!!
A Tasos ?
Tasos je jedan,jedini !!!!!!!!!
U prvom susretu ili ostanete bez daha i pronadjete svoje mesto pod suncem ili ga nikad ne dozivite !
Ja sam srecna, jer sam svoj mali raj pronasla upravo tamo...
slomise me ove emocije....i tanane niti koje me vezu za Tasos...

Back