TASOS - u reči i slici

nikana1:
djole_u2 fotografije su fenomenalne. Hiljadu puta sam slikala kako galeb uzima iz ruke i nikada mi nije ispalo ovako lepo.

Hvala nikana1, treba vise puta okinuti da bi se dobila prava fotografija, a i mozda malo bolji fotoaparat.
Slike tek slede u nastavku putopisa, a za galebove ima jos boljih slika pri povratku sa tasosa, ali evo jos koje
dsc03657acy3.jpg

GSM doctor:
Au bre Jele, Chrissi Amoudia to na grckom znaci Golden Beach, XPICY - zlato. Uvala iza Alikija ti je preterana, za tu plazu nisam znao, slike su ti extra, imacu tezak zadatak da te nadmasim u fotografisanju, bravo Jele uvek sam verovao u tebe

Izes ga doktore, ne znam grcki. Znam samo da je na putokazu jedna strelica pokazivala na Golden beach, a iznad strelice za suprotni pravac je stajalo C. Amoduia. Al' eto covek se uci dok je ziv. No, u svakom slucaju mi se svidelo skakanje sa one dve stene i naravno kofi na terasi Viglija.
Imam i fotke one tvoje plaze sa mermernim sljunkom, ali je slikana predvece, tako da su fotke malo tamne, pa da ne kvarim one tvoje od ranije.

Buduci da smo imali dva kisna dana, od kojih je jedan vise licio na potop, iskoristili smo ih za obilazak kafana, ha, ha. Evo slike baste bara hotela Esperia u Pefkariju. Gore u pozadini se vide terase soba sa pogledom na more.

esperiasi5.jpg

Ovo je natkrivena terasa bara hotela Esperia

esperia1yo2.jpg

i pogled na plazu sa iste

esperia2jc3.jpg

A ovo je slika plaze u Pefkariju po kisnom danu

pefkariug6.jpg

pozdrav svima. pratim vec duze vreme vasa zapazanja, i mogu da kazem da sam procitao dosta zanimljivog. bio sam prosle god. na tasosu i idem i ove( krecem 07.07) pa me zanima da li moze da se stigne autom do vetrovite uvale Alikija. Mozda negde i pise ali stvarno nisam primetio. THKYU

shoken:
pozdrav svima. pratim vec duze vreme vasa zapazanja, i mogu da kazem da sam procitao dosta zanimljivog. bio sam prosle god. na tasosu i idem i ove( krecem 07.07) pa me zanima da li moze da se stigne autom do vetrovite uvale Alikija. Mozda negde i pise ali stvarno nisam primetio. THKYU

Naravno da moze. Kolima sidjes dole do Alikija i levo ti je ta tzv. vetrovita uvala Alikija. Malo pre nje imas dva drveta i neciju kamp kucicu. Parkiras lepo ispod drveta i produzis 20-30 metara do te uvale.

dejan2007:
Da li je neko bio ili cuo nesto o hotelu Lena u Limenasu
Hvala

Prolazila pored. Nalazi se u blizu centra Limenasa, uz samu prometnu ulicu. Ono sto sam primetila jeste da su terase uzasno male, bukvalno na ulici i da je ceo hotel u nekom fazonu soc-realizma. Posto ja volim da doruckujem na terasi na miru i uvece pred spavanje uzivam na istoj, meni je terasa bitan momemat. I moja u Eleni je bila mala, ali svakako mi se cinilo da je veca od ovih.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne mogu da se setim tacnog naziva restorana u Teologosu gde je gazda onaj brkati Kosta. Cini mi se da se restoran nije zvao Kosta, iako svi govore "jedite jagnjetinu kod Koste". Dakle, kako se zove restoran ("Iotroy" ili tako nekako)?

mirarbi:
Au, a sto? Mi uplatili smestaj u vili "Meni" u Limenariji, bas preko Relaxa. Idemo svojim kolima.

Sad ne mogu da docekam da cujem sta nije valjalo.

Posto idete svojim kolima, to sto je moja grupa prezivela verovatno necete ni da osetite... Putovali smo na tamo 23 sata, zbog greske vodica i vozaca, odseli u vili Liana koja je udaljena ne 750 metara od grada nego 1 km, predstavnici agencije su prilicno bezobrazni u zastiti interesa agencije i ignorisu goste... Nema veze, ja sam se ipak zaljubila u Tasos...
Sto se tice "Menija", vila je lepa, nalazi se 200 m iznad moje Lijane, ima sladak bazencic odlican za decu pre i posle plaze, mi smo cesto isle tamo onih dana kad je bila ludacka vrucina. Ako ste kolima, daljina ti ne smeta, ne nasedaj na njihova organizovana druzenja i javi se Ani, ona ce da ti pomogne vise od Ivane i Natase koje su Relaxovi placeni predstavnici!
Nemoj da se plasis, sad mi je zao sto sam to tako rekla, kad budem sve napisala shvatices da se prica odnosi samo na ljude koji su posli njihovim prevozom... I, naravno, javi se Ani pa si na konju ;-)

Sto se tice "Menija", vila je lepa, nalazi se 200 m iznad moje Lijane, ima sladak bazencic odlican za decu pre i posle plaze, mi smo cesto isle tamo onih dana kad je bila ludacka vrucina.

Sto kazes "bazencic"? Jel' toliko mali da u njemu mogu da se kupaju samo deca?
Mi bazen nismo videli na slikama u agenciji, jer kazu da je zavrsen tek pre mesec dana, pa nemaju slike. Ipak, rekose nam da nije deciji.

Mi smo tu vilu izabrali, pored ostalog, i zbog bazena.

Sto da "ne nasedamo" na Relaxova druzenja? Nismo bas ni planirali da se ne znam koliko druzimo, ali me sad bas zanima sto nam izricito kazes da to ne radimo.

Hvala unapred na odgovorima!!!

Odmori prvo od puta, pisaces nam ovih dana.

Моže biti i predstavništvo Zastave. Posao se širi, novi modeli stižu. Srpski Detroit.

Da neko ne pomisli da sam zlonameran, i sam sam ponosni vlasnik isto takvog Jugića, al nešto nisam imao hrabrosti da se zaputim s njim čak do Tasosa. Moraće da padne rent a car.

Ljudi da li neko ima iskustva sa vadjenjem individualne vise za privatnike?
Ono sto ja smatram da treba je /
1.potvrda da ne dugujem porez
2. resenje iz agencije za privredne registre
3. pib
4.resenje o radnji
5.kopja pasosa i svih shengen visa na istom
6.radna knjizica
7.medjunarodna vozacka+zeleni karton+saobracajna
i naravno 2 slike
Ako neko zna vise neka kaze sta da oduzimam ili da dodajem!
Hvala!

Back