TASOS - u reči i slici

zokiNBGD:
Slažem se, treba uživati i u putu, a i u pripremi za putovanje. Ponuda za opkladu, sa moje strane, može i da ostane :) Ja i dalje mislim to što sam napisao, tj sad kad videh šta sam napisao - nemam primjedbi, jer da sam tada znao za Nea Peramos... :roll:

Ako nastavimo da pričamo o ovome, garant će 02.07. ferry u 10:45 iz Peramosa biti pun :grin:

Pre dve godine sam na Tasos isao preko Keramotija, ali nakon citanja vasih postova se kolebam da ove godine idem preko Nea Peramos. Da li neko zna koliko kosta karta za "delfina" iz tog mesta (auto, čeljad)?

Truba:
Pre dve godine sam na Tasos isao preko Keramotija, ali nakon citanja vasih postova se kolebam da ove godine idem preko Nea Peramos. Da li neko zna koliko kosta karta za "delfina" iz tog mesta (auto, čeljad)?

Trajekt kosta otprilike isto kao Kavala-Prinos. Izgleda da je definitvno to najbolje resenje. Jedini problem moze biti to sto nema mnogo polazaka pa se moze desiti da morate dugo da cekate.

Jos ovo pa idem na spavanje: shatsa je na putu za Srbiju. Mozda vec sutra procitate njen izvestaj. Danas smo popile pice zajedno.
Biljana Gledja polazi sutra (picence palo, takodje danas)
Tajcins svratila pre neki dan na kafu.
Mimihumi me prepoznala na ulici.
MajaRia me vodila na pice, sutra i ona polazi za Srbiju.
Drustvo sa foruma je savrseno i brojno...
Pozdrav za sve njih!

Evo tasovci, stigli smo pre tri dana sa tasosa, te kao sto smo obecali pre puta, a i kad smo se javili sa tasosa prenecemo vam nasa iskustva sa ovog lepog i mirnog ostrva. Pokusacemo da se ne ponavljamo i ne prenosimo ono sto je vec dosta puta receno o tasosu. Necemo pricati o jagnjetini, pcelama, komarcima (mada ih je bilo), cenama, smestaju, izlascima, trajektu do tasosa i ostalim sitnicama koje zivot znace. Uglavnom cemo se skoncetrisati na prirodu, plaze i more...odnosno tasos iz nekog drugog ugla. Bez obzira na to mislim da ce svako naci za sebe nesto iz ovog putopisa.
Kao prvo moram da spomenem da smo bracni par bez dece, sto je veoma bitno sa stanovista koje smo plaze posecivali. Necemo pricati o urbanim plazama, makrijamos, aliki, golden beach, paradajz itd....mada smo i njih posetili usput. Gde god ima vise turista nego lezaljki, tu se nismo dugo zadrzavali.

Putopis 1
Od celog puta do tasosa moram da napomenem, mada milim da je doctor o tome pisao, da pre soluna imate znak za skretanje levo za atinu i kavalu na istom znaku. Nemoj te ici na prvo skretanje, vec prodjite ispod nadvoznjaka (auto puta) pa onda skrecete levo (videcete znak u travi skretanje za kavalu levo). Znaci isli smo preko keramotija i trajekt kao da je cekao samo nas da dodjemo, pa da krene. Cena za ford fokus 13e+5e za dve osobe. Na trajektu, kao sto je vec receno spremite gricaklice i fotoaparat. Zasto?
Slede slike...

Fiat Stilo Abarth 2.4 170ks

dsc008401ix2.jpg

GSM doctor:
Jele, jel tako da je Golden najlepsi deo Tasosa, reci im, neka cuju

Sorry doktore, ali ja vise volim ususkanije plaze, znaci uvalice. Mi se na samom Goldenu i nismo nesto kupali, vec na C. Amoduia, sto mi dodje nastavak. Moji favoriti su ona uvala iza Alikija sto sam vam poslala sliku, Notos, tzv. vetrovita uvala Alikija, ali zato i Paradiso koja je malo veca, ali mi je nekako bila super. Ne znam, ali mi je na Paradiso plazi stvarno bilo najprijatnije. Kada smo mi bili nije bilo guzve, more je bilo cisto, bilo je i talasa (sto ja obozavam).

jele:
Sorry doktore, ali ja vise volim ususkanije plaze, znaci uvalice. Mi se na samom Goldenu i nismo nesto kupali, vec na C. Amoduia, sto mi dodje nastavak. Moji favoriti su ona uvala iza Alikija sto sam vam poslala sliku, Notos, tzv. vetrovita uvala Alikija, ali zato i Paradiso koja je malo veca, ali mi je nekako bila super. Ne znam, ali mi je na Paradiso plazi stvarno bilo najprijatnije. Kada smo mi bili nije bilo guzve, more je bilo cisto, bilo je i talasa (sto ja obozavam).

Au bre Jele, Chrissi Amoudia to na grckom znaci Golden Beach, XPICY - zlato. Uvala iza Alikija ti je preterana, za tu plazu nisam znao, slike su ti extra, imacu tezak zadatak da te nadmasim u fotografisanju, bravo Jele uvek sam verovao u tebe

Back