TASOS - u reči i slici

Evo ona divna uvala iza tzv. vetrovite uvale Alikija kada se ide iz alikija prema Potosu.
Sta kazes, odgovara?

fscn2069cf9.jpg

emma05:
dobra! a kakav je prilaz plazi? idemo sa malim detetom pa samim tim vucaramo i sve one nepotrebne gomile plasticnih i gumenih stvari... :)

Pa, da budem iskrena i nije bas za dete i za vucaranje stvari do dole. Nije neizvodljivo, ali nije lako sa detetom. Rekla sam vec da do dole vode nazovimo to stepenicama, mada je to vise prokrcen putic sa kamenjem, ali i metalnim drzacima za svaki slucaj. Prilicno je strmo i uzano, tako da za vucaranje stvari bas i nije. Najbolje je da muz sidje dole i proveri stanje, pa ako smatra da je izvodljivo, krenete dete i ti.

jele:
Pa, da budem iskrena i nije bas za dete i za vucaranje stvari do dole. Nije neizvodljivo, ali nije lako sa detetom. Rekla sam vec da do dole vode nazovimo to stepenicama, mada je to vise prokrcen putic sa kamenjem, ali i metalnim drzacima za svaki slucaj. Prilicno je strmo i uzano, tako da za vucaranje stvari bas i nije. Najbolje je da muz sidje dole i proveri stanje, pa ako smatra da je izvodljivo, krenete dete i ti.

Eee onda cemo je propustiti ovog puta. :(

Suprug dobio vezu na onom broju za zakazivanje termina za predaju dokumentacije za vizu. Ukljucio se automat koji kaze da je vreme do javljanja operatera duze od 2 minuta, a cena minuta 21,5 dinar. Ni posle 28 minuta ga nisu spojili sa operaterom, a automat se na svakih par minuta ukljucivao i ponavljao isto. Na kraju je prekinuo vezu.

28 minuta x 21,5 = 602 dinara A TERMIN JOS NISMO ZAKAZALI !!! PLUS ONIH MOJIH JUCERASNJIH 200 POZIVA X 1 IMPULS !!! "KO JE LUD, A KO JE ZBUNJEN TU..."

emma05:
Gde se nalazi Pachis plaza ili tako nekako?

Pachis plaza je kad krenes od Limenarije ka Limenasu, kod mesta Skala Rahoni... Prodje se samo emsto, i sa leve strane je lepo obelezeno skretanje ulevo, ka moru... stoji tabla "Hotel Pachis Beach". to je kao npr gradska, koja je lepa, ali, ako nastavite glavnim putem jos, dakel ,ne skrenete levo, vec nastavite jso nekih 50 m, ima novo skretanje, dakle prvo posle onog, i tu se stize do manje plaze. Iance, ta plaza je ona sa Windowsa 95, sa desktopa... !!! ona prelepa, sa palmom, ako se neko seca...
ako se ide iz suprotnog pravca, iz Limenasa ka Limenariji, onda se prodje sa leve strane velika Vila Natasa, i posle toga je, u ovom slucaju sa desne strane, skretanej za manju plazu. U slucaju da je prodjes, nakon 50 m je vec pomenuta tabla za gradsku plazu, pa se odna vrati...
lep provod, i obavezno naruci frape u maloj taverni na samoj plazi:)...

nikana1:
Ovo su za rent-a-car National friend. Tacno je da je u Limenasu malo skuplje. Posto su me danas nahvalili, dobila sam motivaciju da ti nabavim cene za neki rent-a-car iz Limenasa. Mislim da rent-a-car National Friend i Speedy dovoze automobile tamo gde je potrebno. Ako je razlika u ceni velika, ti meni saljes sms, a ja tebi auto iz Frienda ili Speedy-ja.

Mislim šta reći, osim da si ti moja najdraža učiteljica. Na kraju školske godine dobiješ buketić cveća. :-D

Isti problem, samo mene ne izbacuje nego je konstantno zauzeto. A pre nedelju dana sam svaki dan mogla da ih dobijem da bi mi rekli kako jos uvek nije pocelo zakazivanje, ali zato uredno naplate svaki sekund razgovora. Krelci! Ne znam da li je neko uopste uspeo da ih dobije. Bas me zanima.

gedza:
Ljudi i ja zovem vec 3 dana konzulat, i nema sanse da zazvoni.Konstantno me izbacuje. Mada jos nije stani,pani zakazao bih za 01.08. Al hocu na vreme da posle ne bude kasno!
najgore bi bilo da ih nekim cudom dobijes ovih dana ,da te drze na vezi nekoliko minuta pa da kazu kako je jos rano za avgust.mene su 01.06.poklopili recima:zovete isuvise rano za jul javite se za 10 -15 dana.zato bolje sacekaj jos malo mozda se nesto promeni nabolje.jos jedan savet-kada dobijete vezu neka svi papiri sa podacima potrebnim za zakazivanje( imena,maticni brojevi,br pasosa itd)budu ispred vas,nemojte postavljati nikakva pitanja trudite se da sto pre zavrsite.polovinom ovog meseca kada sam ja zvao ,tada jos nije bilo ovakvih problema,veza se tri puta prekinula dok sam izdiktirao podatke za nas troje.tri operatera za tri pasosa.

Moji problemi sa zakazivanjem termina u Ambasadi Grcke poprimaju jako ozbiljnu dimenziju.

Kao sto znate prvog dana mog zvanja (u ponedeljak) svaki pokusaj dobijanja veze na telefon 0903151515 Telekom mi je istarifirao sa po jednim impulsom. Blizu 200 pokusaja x 1 impuls = 200 impulsa.

Drugi dan zvanja, tj. juce, Telekom mi je istarifirao jos 100 pokusaja x 1 impuls = 100 impulsa. Zatim je moj suprug dobio vezu pozivajuci sa sluzbenog telefona. Drzali su ga na vezi ravno 28 minuta, a svaki minut se naplacuje 21,5 dinar. Dakle, 28 minuta x 21,5 dinara = 602 dinara.

Jutros zovem od 06:58. Dobila sam vezu u 07:05, drzali me na vezi 8 minuta, sve vreme govorili da ce se operateri uskoro javiti, a zatim mi prekinuli vezu. Dakle, jos 8 minuta po 21,5 dinar = 172 dinara. Nedugo zatim sam opet dobila vezu, drzali su me 5 minuta na vezi i veza se prekinula. Dakle, jos 107,5 dinara. Treci put sam dobila vezu u 07:27. Bila sam na vezi 20 minuta. Prvo je automat govorio da su svi operateri zauzeti i da je vreme cekanja duze od dva minuta, zatim su rekli da je vreme cekanja duze od jednog minuta, onda su najavili navodno skoro javljanje operatera, da bi nakon toga iz pocetka krenula prica sa vremenom javljanja duzim od dva minuta i tako u krug. Operatera nisam dobila. Veza se prekinula. Dakle, jos 20 minuta po 21,5 dinar = 430 dinara.

Za sada je Telekom na meni i suprugu BEZ DA SMO DOBILI PRILIKU DA RAZGOVARAMO SA OPERATEROM zaradio: oko 200 imulsa + oko 100 impulsa + 602 dinara + 172 dinara + 107,5 dinara + 430 dinara = priblizno 300 impulsa i 1.311,5 dinara A TERMIN JOS NISMO ZAKAZALI.

Pored tog materijalnog momenta, znacajan je i psihicki momenat. Suprug i ja naizmenicno vec treci dan okrecemo telefon viznog servisa. Kao da je nase vreme na bacanje. Izgubili smo zivce u potpunosti.

Sad vam kazem, danas cu poslati pismo dopune medijima kojima sam juce vec pisala (RTS i B92), zatim cu poslati pismo STUDIU B, FOX-u i svim ozbiljnijim stampanim medijima, kao i Ombudsmanu - zastitniku prava gradjana i Udruzenju potrosaca, a najavljujem i tuzbu protiv Telekoma Srbija. OVO JE PLJACKA I MALTRETIRANJE !!!

jele:
A moram malo da budem i pogana... Ovo je jos jedan preteran pogled iz baste kafica, ali u Kalambaki, ne na Tasosu. Posto smo obisli i Meteore, saljem vam i ovu sliku.

Evo da budem i ja pogana. :) Ljubitelji Tasosa, ima li ovakva plaza na Tasosu? (Inace, na slici je plaza Elafonisi na Kritu)

krit052ya8.jpg

Posto nemam slike sa Tasosa, moram da saljem neke druge - pa moram da se pohvalim da sam savladala postavljanje slika. Hvala jele, mirarbi... :lol: :lol: 8-)

A evo i slika kafica na setalistu u Limenasu u kom smo cesto pili kafu pred zalazak sunca. Terasa je preslatka, muzika odlicna, a pogled na zalazak sunca jos bolji.
Frape 2,5 Eura, kapucino 3 Eura, mitos 2,5 Eura.

dscn2191zb5.jpg

a evo i slika terase kafica

dscn2335hk6.jpg

dscn2336sh9.jpg

Back