TASOS - u reči i slici

Narode ipak mislim da vam te prognoze nisu tacne. Danas je bio pravi letnji dan. Sada je ovde 22:30 i temperatura je 21 stepen. Ljudi su napolju, setaju se u majicama. Plaze su bile pune danas. Nisam pogledala koliko je danas tacno bilo, ali sigurno dosta vise od 24 stepeni. Zato osmeh na lice.
PS. Ovo ne znaci da ne ponesete jakne. Ponesite obavezno!

Bravo Mico. Tako treba. Ma ne kazem ja da na moru volim losije vreme, ali... Necu da mi ono pokvari godisnji. Da mi je samo vreme bitno isla bih u julu ili avgustu. A ovako - podnosljive temperature, predivan (kako kazete) Tasos, miris borovine, more zapljuskuje...Po prognozi bez kise. A vala cu se i kupati, makar za probu. A da li cu pocrneti? Ma crna mi dusa dok je ne odmorim malo.
Spakujmo mi samo dobro raspolozenje i put pod noge. Srecno

Supica:
Nikana,
evo i od mene jedno pitanjce, posto si ti, kako vidim, najbolji obavestajac sa foruma. Par agencija nudi neku vili Romantiku u Potosu i vilu Conti - Discovery u Limenariji jako povoljno. Mislim da je Romantika malo izvan Potosa. Pitam se da li je to neka "rupa" posto je jefinija od drugih. Nama daljina nije problem posto cemo biti kolima.
Drugo, jako je mala ponuda duplex app U Potosu, Limenariji... Da li ih ima, koliko ti znas?
Hvala unapred.

Supice, pricala sam s jednom devojkom koja je radi za agenciju koja ima u ponudi Discovery. Kaze da je prelep hotel. Nov je. Prvi put je otvoren prosle godine. Jeftinji je samo zato sto je na 800m-1km od Limenarije prema Tripitiju. Ona kaze da je odlican!
Za ostalo ne znam nista za sada. Pozdrav!

Samo jos da kazem da sam danas videla hotel IO. Ima ga u ponudi Magica. Ovo nije reklama, jer ne znam ni da li je rasprodat ili nije, niti koliko kosta ali bas mi se dopao. Spolja ne izgleda nesto posebno, ali nalazi se u jednoj od glavnih ulicica u Potosu. Lokacija mu je odlicna, blizu centra i plaze, a opet ne bas na bucnom mestu. Renoviran je ove godine, tako da ce ko se odluci da uplati tamo biti prvi koji koristi taj smestaj. Koga interesuje mogu da postavim i slike. I ja sam se iznenadila. Mislim da nije ni skup. Mogu i za cenu da se raspitam.

I jos nesto. Razgovarala sam sa jednom drugaricom iz Nisa koja ima restoran u Potosu. Rekla mi je da bi obezbedila popust za "moje" goste. Misli (mora da razgovara prvo sa muzem) da bi dorucak i vecera, ili dorucak i rucak mogli da budu 10e ili koji evro vise. Toje zaista povoljno. Videcu se ponovo sutra s njom, pa ako je neko od vas zainteresovan neka mi se javi!

nikana1:
Sada je 22:21 i napoljlu je 19 stepeni. Kisa je padala nekih petnaestak minuta. Pricala sam malopre s nekim nasim ljudima ponovo i jedan od njih kaze da je zimogrozljiv, a da mu voda nije hladna.
Mila, bila sam do Pefkarija i Green Velveta da pogledam sobe. Za tebe sam napravila fotke problematicne sobe u prizemlju. Ne znam da li znas da taj studio nema kuhinju.

Mnogo ti hvala sto si se toliko potrudila i sem odgovora jos i slikala apartman i okacila slike. Vidim da je sasvim OK, namestaj je otprilike isti kakav smo imali i prethodne dve godine u Neos Marmarasu i u Haniotiju, to je valjda standardna oprema. Izgleda cisto i uredno, sto je najvaznije. Kuhinja nam i ne treba, jer smo uplatili polupansion, a ako cemo imati sudoperu i frizider to je bas super, da ne peremo povrce i voce i soljice od kafe nad lavaboom, a i da mozemo da razladimo pice.

Sto se vremena tice i ja pratim vec skoro mesec dana razne prognoze, koje su se drasticno menjale svakog dana (samo da bi mene nervirali). Evo linka za prognozu vremena koji ja nadgledam: http://wwwa.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|GR|GR000|LIMENARIA&metric=1. No sad imamo tvoje pouzdane informacije da je vreme lepo, tako da nam samo ostaje da doputujemo i uzivamo.

Ako si nesto zaboravila da poneses odavde ili ti bilo sta treba, samo reci. Bice nam drago da ti bar nekako uzvratimo ovoliku ljubaznost. Drago mi je sto cemo se uskoro upoznati.

Puno pozdrava uz jos jedno HVALA!
Mila

Narode ipak mislim da vam te prognoze nisu tacne. Danas je bio pravi letnji dan. Sada je ovde 22:30 i temperatura je 21 stepen. Ljudi su napolju, setaju se u majicama. Plaze su bile pune danas. Nisam pogledala koliko je danas tacno bilo, ali sigurno dosta vise od 24 stepeni. Zato osmeh na lice.

Svaka cast za ovu 'live' prognozu,nadam se da ces i u naredna 2-3 dana(u petak polazim)javljati kakvo je vreme,jer verujem da vecinu prvo to zanima!!

Supice, pricala sam s jednom devojkom koja je radi za agenciju koja ima u ponudi Discovery. Kaze da je prelep hotel. Nov je. Prvi put je otvoren prosle godine. Jeftinji je samo zato sto je na 800m-1km od Limenarije prema Tripitiju. Ona kaze da je odlican!

Ja idem u Discavery,i po slikama izgleda fenomenalno:http://www.atlantic.co.yu/letovanja/letovanje.php?hotel_id=244
takodje devojka koja radi u toj agenciji mi kaze da je bila u martu u obilasku te vile,i da je bila odusevljena!!!E sad ne znam da li je ova udaljenost tacna,ali na ovom linku pise da je 150 m od mora,a 200 od centra!!

Zinedin:
Ja idem u Discavery,i po slikama izgleda fenomenalno:http://www.atlantic.co.yu/letovanja/letovanje.php?hotel_id=244
takodje devojka koja radi u toj agenciji mi kaze da je bila u martu u obilasku te vile,i da je bila odusevljena!!!E sad ne znam da li je ova udaljenost tacna,ali na ovom linku pise da je 150 m od mora,a 200 od centra!!

Sto se udaljenosti hotela tice,stvari stoje ovako: tabla LIMENARIJA i odmah levo mala ulicica i prvi sa desne strane je Discavery!!!!!! Dobra stvar je sto u blizini(sa druge strane prema glavnoj ulici)ima odlicno snabdeven market,voce,sladoled......

Zinedin:
Svaka cast za ovu 'live' prognozu,nadam se da ces i u naredna 2-3 dana(u petak polazim)javljati kakvo je vreme,jer verujem da vecinu prvo to zanima!!

Pusti ti sta kazu u agencijama. Uvek dodaj na to jos par stotina m :wink: ali malo setnje nije na odmet.
A sto se tice vremena, kada je otoplilo i uvece je bilo prijatno, za razliku od prvih par dana, kada su trebale jakne, carape i sl. Ovo sam napisala samo da znate, da ponesete toplije
stvari, posto sam ja imala igrom slucaja carape i jaknu, inace na more uvek idem sa totalno letnjim krpicama. Moram priznati da su me iznenadili Englezi, koji su izgleda bas dobro informisani, jer su bili u punoj ratnoj opremi: duboke cipele,debele carape, jakne, dzemperi itd. Na Tasosu je izgleda vreme jako promenljivo, pa valjda su znali sta da nose, a ne ko mi Srbi, opusteno. Tacno smo se prepoznavali i bez reci, nase devojke u haljinicama na bretele i bose cvokocu, a Engleskinje umotane od glave do pete. Tako da obavezno ponesite topliju gardarobu.

montoya:
Sto se udaljenosti hotela tice,stvari stoje ovako: tabla LIMENARIJA i odmah levo mala ulicica i prvi sa desne strane je Discavery!!!!!! Dobra stvar je sto u blizini(sa druge strane prema glavnoj ulici)ima odlicno snabdeven market,voce,sladoled......

Jel' to znaci da je Vila ipak malo dalje nego sto pise u prospektu(150 m od mora i 200 m od centra)??
Sad vidim iz ovog gornjeg posta,znam da agencije uvek malo 'smanje',ali 800 je bas puno,mada i setnja ce mi dobro doci :D

Kada sam pogledala cene ovog hotela o kome sam vam pricala, nisam mogla da odolim, a da vam ne postavim slicice. Dvokrevetni apatman sada za 1.jun kosta 108e. Meni se cini da je to jeftino. Ne znam koliko ste vi sto dolazite sada placali, mozda samo ja umisljam da je povoljno, ali tako mi se cini s obzirom da je sve nekorisceno i u samom centru Potosa.
PS. Mila hvala ti. Javicu se ako mi nesto zatreba. Obicno porucim plazmu keks :) ali doci ce mi i mama i tata pa ce doneti.

ioov6.jpg
[/URL][/IMG]

io1qc3.jpg
[/URL][/IMG]

io2ep9.jpg
[/URL][/IMG]

E ljudi moji, kada sam uplacivala aranzman pocetkom aprila, rekla sam sebi ne nadam se nicemu narocitom sto se vremena tice, jer Boze moj, idem pocetkom juna. E onda su krenule one prave letnje vrucine kod nas i pocela sam da se radujem sto ce sigurno i na Tasosu biti pravo letnje vreme. Sto su topli dani bili cesci, to sam ja bila srecnija. Sad prosto ne mogu da verujem ovoj kisi i hladnijem vremenu... Ali, nada je k...., ona umire poslednja!

poslednje dve nedelje cesto sam na ovom forumu jer 19.juna treba da putujem u Potos.Ovo je inace moja prva poruka, nemam bas iskustva sa tim ali trudim se !!! Zelim svima da kazem da ste super , mnogo sam saznala o tasosu a to mi je i bilo potrebno jer prvi put letujem tamo! Malo sam se razocarala kada sam procitala to za vremensku prognozu jer nisam ni ja planirala da nosim jaknu i carape ali dobro ,NEGUM NADU !

E Nikana kada bi znala koliko sam plazme poslao Alamanisom u Atinu, ako ti bude zafalilo bice kod moje cerkice jedno 5-6 kila.
Baj d vej, juce sam poslao 4 porodice i jedan zaljubljeni par u agenciju, uplatili su Tasos posto su procitali ovu temu od pocetka do kraja, odusevljeni su i prenosim njihove pozdrave svima.

jele:
E ljudi moji, kada sam uplacivala aranzman pocetkom aprila, rekla sam sebi ne nadam se nicemu narocitom sto se vremena tice, jer Boze moj, idem pocetkom juna. E onda su krenule one prave letnje vrucine kod nas i pocela sam da se radujem sto ce sigurno i na Tasosu biti pravo letnje vreme. Sto su topli dani bili cesci, to sam ja bila srecnija. Sad prosto ne mogu da verujem ovoj kisi i hladnijem vremenu... Ali, nada je k...., ona umire poslednja!

jele u koje mesto putujes pocetkom juna , hoces li nam javiti kakvo je vreme tamo

Zinedin:
Jel' to znaci da je Vila ipak malo dalje nego sto pise u prospektu(150 m od mora i 200 m od centra)??
Sad vidim iz ovog gornjeg posta,znam da agencije uvek malo 'smanje',ali 800 je bas puno,mada i setnja ce mi dobro doci :D

Odgovorice ti Montoya precizno, ali ta vila je posle benzinske pumpe, a pumpa je sigurno 500m od centra. Dakle definitivno je izvan Limenarije. Znaju i ovi sto su bili gde je pumpa. Po meni nista strasno ako ste kolima. Sto se "150m od mora" tice to je tacno. Nije od gradske plaze nego od mora, a kako je Montoya pre rekla tu imate i plazicu.
U stvari posto pise Conti-Discovery, pitam se da nije onda to nesto drugo, a ne ovo sto ja pricam. Jel preko Atlantika?

GSM doctor:
E Nikana kada bi znala koliko sam plazme poslao Alamanisom u Atinu, ako ti bude zafalilo bice kod moje cerkice jedno 5-6 kila.
Baj d vej, juce sam poslao 4 porodice i jedan zaljubljeni par u agenciju, uplatili su Tasos posto su procitali ovu temu od pocetka do kraja, odusevljeni su i prenosim njihove pozdrave svima.

Plazma je nezamenljiva! Gde si tacno poslao te ljude?

Jos jedna informacija. Rentiranje automobila je trenutno 28e po danu za grupu B. Ukoliko uzmete na 2 dana treci je gratis, na 3 cetvrti gratis. Ispada da je za 3 dana manje od 20e po danu. Ovo je u rent-a-caru Hertz u Limenasu. U Potosu i Limenariji nemaju kancelariju, ali mogu da dovezu auto ispred hotela. Mislim da ce ovo trajati samo do 15.juna. Rent-a-car Hermes-20e dan.
Budite pazljivi, jer ne placaju svi osiguranje kao sto vam kazu kada odete u rent-a-car. Ako se nesto desi desava se da vam kazu da ih niste razumeli i da ste duzni da sami platite. Ponekad je to caka jeftinog iznajmljivanja.

Back