TASOS - u reči i slici

Danas sam procitala sto na ovom forumu, sto na forumu krstarice, mnogo pljuvanja Magic agencije, a i hotela Green Velvet, pa sam se malo zabrinula.
Sa druge strane nase licno iskustvo sa ljudima u Magic-u je za sada bilo vise nego pozitivno: razervisali smo hotel preko sajta i za to dobili obecanih 5% popusta, realizovali smo placanje na 6 rata preko administrativne zabrane, zaposleni u Magic-u su bili sasvim poslovni i korektni. Na put idemo kolima, tako da necemo biti nadalje narocito zavisni od njihove organizacije - nadam se da ce nas kad stignemo u Pefkari cekati soba.
Sto se tice hotela ja se opet uzdam u komentare Vesne Ks koja ga je ocenila kao cist i solidan, nesto narocito luksuzno mi ni ne ocekujemo. Neko je napisao da cesto nema vode i struje - e to bi nas stvarno pogodilo, jer ono sto ocekujemo je da mozemo da se istusiramo kad hocemo.
Molim vas za jos neki dodatni komentar.
I jos jedno pitanje, kakvo je vreme i kakva je toplota mora? Mi stizemo 2. juna.

Jel moze neko od iskusnih Tasovaca da mi da prognozu vremena za septembar na Tasosu. U pitanju je 31.08-10.09 pa se jako bojim da ne bude neke kise, hladno itd. Drugarica me je uplasila da je tamo u sept vreme katastrofa.
Hvala unapred i pozdrav!

Supica:
Jel moze neko od iskusnih Tasovaca da mi da prognozu vremena za septembar na Tasosu. U pitanju je 31.08-10.09 pa se jako bojim da ne bude neke kise, hladno itd. Drugarica me je uplasila da je tamo u sept vreme katastrofa.
Hvala unapred i pozdrav!
Prosle godine, septembar na Tasosu je bio ok( period od 1 do 20 ) tako da mislim da nemas razloga za brigu !

Mila Milosavljevic:
Danas sam procitala sto na ovom forumu, sto na forumu krstarice, mnogo pljuvanja Magic agencije, a i hotela Green Velvet, pa sam se malo zabrinula.
Sa druge strane nase licno iskustvo sa ljudima u Magic-u je za sada bilo vise nego pozitivno: razervisali smo hotel preko sajta i za to dobili obecanih 5% popusta, realizovali smo placanje na 6 rata preko administrativne zabrane, zaposleni u Magic-u su bili sasvim poslovni i korektni. Na put idemo kolima, tako da necemo biti nadalje narocito zavisni od njihove organizacije - nadam se da ce nas kad stignemo u Pefkari cekati soba.
Sto se tice hotela ja se opet uzdam u komentare Vesne Ks koja ga je ocenila kao cist i solidan, nesto narocito luksuzno mi ni ne ocekujemo. Neko je napisao da cesto nema vode i struje - e to bi nas stvarno pogodilo, jer ono sto ocekujemo je da mozemo da se istusiramo kad hocemo.
Molim vas za jos neki dodatni komentar.
I jos jedno pitanje, kakvo je vreme i kakva je toplota mora? Mi stizemo 2. juna.
Citala si sigurno onoga sto kaze da je gazda hotela odrtaveli tip koji moze da zavede samo klinke ili usamljene matorke...bla,bla...on kao da je isao mladozenju da trazi,kakve to veze ima...Mi smo u tom hotelu bili 2002,bilo je i vode(hladne i tople) i struje...i tada je bio najjeftiniji u ponudi pa nismo ocekivali bog zna sta,a ispalo je bolje od ocekivanog.Kazem,jedino mi se nebi dopalo da budem u prizemlju...Znas sta-ako iole niste cangrizavi kad vidite onu lepotu bice vas briga za sve ostalo!Idete kolima-Tasos je vas!

Evo fotografija hotela "Green velvet" u Pefkariju:

p8090849resizerw4.jpg

p8090847resizevj8.jpg

O agenciji Magic sam vec pisala. Sustina je da nismo bili bas prezadovoljni, ali nikako ne bih mogla da kazem da smo bili nezadovoljni njihovom uslugom. Isla bih ponovo sa njima, ali sopstvenim prevozom, jer smo najvece zamerke imali na organizaciju prevoza.

O hotelu "Green velvet" ne znam mnogo, obzirom da sam ga videla samo spolja. Uvek je bio pun i nisam cula da se neko zalio.

p8090864resizeum5.jpg
- Hotel "Thassos" Pefkari

p8090866resizeef1.jpg
- Bazen hotela "Thassos"

p8091013resizemh1.jpg
- Apartmani "Thassos" Pefkari

p8090958resizezq4.jpg
- Hotel "Esperia" Pefkari

p8090972resizecy9.jpg
- Hotel "Esperia" Pefkari

p8090840resizetz1.jpg
- Hotel "Ka-pa-xi" Pefkari

p8110100resizeau0.jpg
- Hotel "Akti" Pefkari

p8070569resizecx5.jpg
- Plaza u Pefkariju, rano ujutru

p8090912resizewj6.jpg
- Plaza u Pefkariju, u toku dana

Kimi, doctore,
hvala puno za obavestenje i utehu za vreme u sept.

Sad me muci nesto drugo, ide neka prica da su postrili izdavanje grupnih viza za Grcku. Da nije neko cuo nesto o tome, posto u drustvu imamo i jednog apsolventa, za koje smo i culi da je problem, valjda ako je je duze od god dana apsolvent.
Bojim se da nam ne propadnu aranzmani posto stoji da u slucaju nedobijanja vize, smatra se da je putnik odustao od aranzmana, a to saznajemo oko ned dana pred put.
Ako neko nesto zna ili je cuo, molim vas za informaciju.
Veliki pozz!

Eto Mirine fotografije ti najbolje mogu pokazati kako je malo bitno sve ono sto te je brinulo.Vidis kako je Pefkari "ruzan"...Kad neko ide kao ti(i mi)agencija te malo moze zeznuti...vozite se sami-kad hocete i kako hocete,obilaske planirate sami,jedino moze da vas predje oko smestaja,ali zato i sluzi sve ovo-da razmenimo informacije...a ono sto ja cenim kod Magica je bas to-realno ti kaze sta nudi(ako kazu "vremesno i skromno"-svi znamo sta to znaci...a i cena kazuje).
Pitam se samo kako je na Tasosu tako rano,na pocetku sezone....To Nikana zna,da li je po malo pusto,da li rade sve prodavnice,restorani,kafici,da li je voda hladna...
Dakle-brige bacite,osmeh na lice i pravac-uzivanjac!!! 8)

Pretpostavljam da ste u agenciji Magic dobili njihov promo CD - film o Tasosu, koji su sami snimali. Tu su lepo prikazali svaki objekat u koji vode turiste, ulazili su u sobe, kupatila, terase...Sve moze da se vidi.

Ako CD niste dobili, pravac do agencije i trazite da vam isti daju.

Vesna Ks:
Eto Mirine fotografije ti najbolje mogu pokazati kako je malo bitno sve ono sto te je brinulo.Vidis kako je Pefkari "ruzan"...Kad neko ide kao ti(i mi)agencija te malo moze zeznuti...vozite se sami-kad hocete i kako hocete,obilaske planirate sami,jedino moze da vas predje oko smestaja,ali zato i sluzi sve ovo-da razmenimo informacije...a ono sto ja cenim kod Magica je bas to-realno ti kaze sta nudi(ako kazu "vremesno i skromno"-svi znamo sta to znaci...a i cena kazuje).
Pitam se samo kako je na Tasosu tako rano,na pocetku sezone....To Nikana zna,da li je po malo pusto,da li rade sve prodavnice,restorani,kafici,da li je voda hladna...
Dakle-brige bacite,osmeh na lice i pravac-uzivanjac!!! 8)

Jedino sto me je zabrinulo je to sto je tip rekao da nisu imali vode i struje. Ali pretpostavljam da je i to bilo preterivanje, kao i vecina ostalih njegovih konstatacija.
I ja bih volela da Nikana napise da li je more dovoljno otoplilo, a ako je pusto tim bolje, nisam bas ljubitelj guzve. Hvala jos jednom na lepim zeljama, koje srdacno uzvracam.
Mila

mirarbi:
Pretpostavljam da ste u agenciji Magic dobili njihov promo CD - film o Tasosu, koji su sami snimali. Tu su lepo prikazali svaki objekat u koji vode turiste, ulazili su u sobe, kupatila, terase...Sve moze da se vidi.

Ako CD niste dobili, pravac do agencije i trazite da vam isti daju.

Dobili smo CD i pogledali ga pre nego sto smo se odlucili gde cemo da idemo.
Uopste, nase iskustvo sa Magic-om je bilo, kao sto sam vec napisala, sasvim dobro. Zato su me i zacudili negativni komentari koje sam pronasla. No, 100 ljudi, 100 cudi. A i uvek moze da se desi da nekome ne ispadne sve kako je ocekivao, pa da realno prodje lose, dok svi ostali prodju ok ili cak odlicno.
Hvala na savetima.
Pozdrav,
Mila

Sutra uvece polazim na Tasos. Znam da vec ima turista, ali ne puno naravno. Iskreno se nadam da je more dovoljno otoplilo, jer i ja bih da se kupam cim odem. Javicu vam vec u nedelju.
Mila sto se hotela tice, probacu da vam pomognem. Nisam sigurna da li dobijam spisak na kome vec pise ko je u kojoj sobi. Pogledacu sutra. Za neke hotele se sobe odredjuju po redosledu uplate. Dakle ko prvi uplati aranzman dobija sobu broj 1 i tako redom. Koliko ja znam problematicna je jedna soba u prizemlju, koja ima pogled na neki neugledan sokacic. Ne bih volela da je bas vi dobijete. U stvari ne bih volela da je iko dobije, jao, a mora neko. Kako li cu?! :confused:
Sto se tice komentara o hotelima sve je relativno. Ljudi zaista imaju razlicite kriterijume. Kao sto smo vise puta rekli sve sobe su u sustini iste. Za Green Velvet znam da je malo stariji hotel, ali ima fenomenalnu lokaciju, cisto je i pristojno. Mislim da je to dovoljno za jedno obicno letovanje. Ukoliko neko zeli luksuzan namestaj i sl. onda je bolje da plati malo vise i uzme neki bolji hotel. Sve u stvari ima svoju cenu.
Cini mi se da su iz Magica dosta iskreni kada je smestaj u pitanju. Ali ako nisu oni budite sigurni da cu biti ja. U nedelju stizem na Tasos, a u ponedeljak mi je obaveza da obidjem sve hotele. Dobicete sve informacije iz prve ruke. Ovako mogu samo da pretpostavljam.

sajkulica:
Pardon, ovo je verovatno off topic. Mada bih volela da Nikana prokomentariše ako zna nešto.

Pa licno ne verujem da ce tako biti. Mislim besmisleno bi bilo da poostravaju kriterijume za dobijanje viza, a ovamo se razgovara o viznim olaksicama. Drugo, mozda 30% ljudi koji putuju spada u neku od ovih kategorija. Cini mi se da se uvek pravi neka frka pred pocetak sezone. Koliko znam nekoliko grupa je vec otislo za Grcku i nisu imali problem. Inace ako je ovo istina i licno bi me pogodilo, jer neki iz moje familije ili moje drugarice nece moci da dodju. Ne vidim zaista zasto bi Grci uradili tako nesto kada im to nije u interesu.
Dakle ja sam optimista i ne verujem da ce ove godine bilo ko imati problem da dobije vizu.

istina je,mene su odbili za kolektivnu vizu,iako radim na crno mrzelo me da jurim neki fiktivan potpis da sam zaposlen,posto svake godine letujem u grckoj mislio sam da je to formalnost za dobijanje vize,i posle se raspitam kod drugarice koja radi u jednoj drugoj agenciji i stvarno su poostrili,s tim da u agenciji to nece da ti kazu odmah nego uplatis avans i posle ti te pare propadnu

Evo me na Tasosu konacno. Razgovarala sam s jednom agencijom i rekli su mi da je zaista svim agencijama stigao dopis iz grcke ambasade o poostravanju kriterijuma za izdavanje viza, ali da oni do sada nisu imali problem. Nisu vratili jos nikoga ko ne ispunjava nove uslove, ali kazu da to ne znaci da nece.

Back