TASOS - u reči i slici

razlikuje se...e, ovako.......ako krenete od limenarije levo.....do limenasa, ili grada tasosa...oskudna je vegetacija, pustinja skoro, vidi se da se nešto desilo...... desio im se strašan požar pre 15tak godina...i to je deo koji svi izbegavaju....od limenarije se tek broji da je nešto..ali se gleda kao na najjeftiniju varijantu...

.e sad, tu je ova plaža koju pominješ.......metalia......je od limenarije desno....i nije fizički povezana sa limenarijom...zanimljiva je jer se tu kopao metal..pa je zemlja onako raznobojna, još stoji ulazt u rudnik....ispred suncobrani i kafić... a gore je minijatura kritskog lavirinta.....eeee, da žene....koje hoće da kupe nakit neki...raspitajte se, tu je fabrika nakita, zlatnih predmeta i tako tih stvari....nije na putu..ali rećiće vam...već da ne objašnjavam..
dalje ide pefhari, selo mnogo simpatično.. tamo nema prodavnica, ima jedna samo ... ali sa genijalnom plažom, pa onda jedan mali luksuzni hotelski kompleks gde je recimo pansion oko 50€, intiman je i mali, ništa nabudženo ali lepo..........
e, onda ide potos.....kome se svidja malo urbaniji život..to je to.bučno je......po svemu potos je grčka, a limenarija je zaostala turska..............
i tako....idite gore u brdo na jagnjetinu, kažu jedna od najboljih u grčkoj, moje društvo se davilo,, ja ne volim jagnje...da jedem.....selo je interesantno... ima i onaj agia panagia selce....jako živopisno gde možete da gledate kako se pravi masl. ulje.......pa onda tako ide plaža kao na havajima......aliki ko sa razglednice...ali baš takva.........u potosu deru, u limenasu deru........a limenarija je opuštena što se tiče kinte...

naravno da nije bitno gde spavaš, ako si dinamičan...ali će te mrzeti da baš svako veče ideš kolima...a ceo dan si već proveo od jedne do druge plaže.... ili kad hoćeš da se iz sobe zatrčiš onako vruć u divno more....e, malo sutra ako si u limenariji... : ) malo je socijala, sutomore......al ovo je naravno subjektivan doživljaj i nemojte se ljutite limenarijci........ :)

dobro.
ali ja necu imati auto i mahom cu ici peshke.
i nije mi toliki problem da shetam... ali necu svaki dan da provodim u 45 minutnom hodanju do plazze i nazad i opet tako popodne.... dobro. polako, ali sigurno, krecem da se premishljam za tasos. :|

UBEDITE ME!!! joj, shto mrzim shto sam neodluchna! :)

Uvek su mi simpaticni njegovi komentari, a i ocekivala sam reakciju.
Maslachak, sto se mene tice ti i bilo ko mozete da letujete bilo gde. Nemam nikakav interes. Ovde sam pre svega da dam koju informaciju, zato sto mi je zanimljivo da caskam s vama i na kraju drago mi je i kad upoznam nekog. Trudim se da budem objektivna mada mozda ne uspevam. Da te ubedjujem zaista nemam nameru ni razloga, a a kamoli da se prepucavam s nekim da bih tebe ubedila da dodjes na Tasos. Tu sam ako imas neko pitanje ili ako ti je potrebna pomoc. Pozdrav!

ih, kakvi ste - kao andjeo i djavo, na po jednom ramenu... :lol: :lol:

dobro, de. bice kako bude. ja bih stvarno volela da dodjem na tasos. nikana, tvoji komentari su sasvim na mestu i mislim da je divno shto nam pomazzesh. moonja, opet iznosi i loshe strane.

Maslachak:
ih, kakvi ste - kao andjeo i djavo, na po jednom ramenu... :lol: :lol:

dobro, de. bice kako bude. ja bih stvarno volela da dodjem na tasos. nikana, tvoji komentari su sasvim na mestu i mislim da je divno shto nam pomazzesh. moonja, opet iznosi i loshe strane.
Bas to sto si rekla "andjeo i djavo" mi se ne svidja (mada se nadam da sam ja andjeo :lol: ), jer to uopste nije moj stil niti sam zbog toga ovde. Protiv moonjinih komentara zaista nemam nista. Svako ima svoje misljenje i to je sasvim OK. Evo pozdrav za moonju. Caos.

Kako ostati po strani ????,(mada ovakvi argumenti ne zasluzuju komentar,bilo je slicnih situacija i ranije ali se niko nije obazirao,sto je za pohvalu i preporucujem svim iskrenim tasosovcima!!!!!)

Maslachak , mislila sam da si se odavno odlucila ?
Ja ti mogu nepristrasno reci,da neces pogresiti ako budes poslusala Nikanu,jer je ona pokusala(i u tome uspela-po mom misljenju)da na najobjektivniji moguci nacin(s` obzirom da tamo zivi) opise ono sto ces tamo videti!!!!!!

P.S.Moj ti je savet,pravi tasosovac se ne bi ni osvrnuo nad ovakvim komentarom!!!!!!!
SAD SI TI NA POTEZU!!!!!!!!!!!

Vesna Ks:
Maslacku-ako ste bez kola idite u Pefkari-odlicna plaza ispred nosa,uvece za 10 min.stizete u Potos u setnju,na klopu itd,a Limenarija je na 3km,mozte busom,taksijem pa i peske! :D Ajd jos malo se predomisljaj!

evo, ovo je odlična ideja.... ne ideš na tasos da se udaš, nego da letuješ........bitno ti je da plaža bude dobra..u pefhariju je prelepa plaža na 10 metara od hotela, apartmana i kuća...ima par restorana, kafića i vodene sportove, tamo radi jedan plavušan bugarin....
potos ti je odmah iza ugla pefharija, a pre njega onaj malo luksizniji hotel u kojem sviraju jazz uveče....a u limenariju ...možeš da obiđeš...turkish style...

...mora da delujem kao najgora glupacha. iz ove perspektive, taj pefkari ne deluje loshe. :)

i lepo je kad se svi slozzite oko nechega. :)
@nikana
A gde je ovo? u agenciji pishe samo limenarija....
limenarija209ks7.jpg

Pa to je ta plaza sto sam ti rekla, Metalia. U Limenariji je, mada imas do nje 10-ak minuta od centra. Nezgodno je ako imate bebu, jer je precicom prilicno strmo.
Pogledaj slicicu sto sam postavila pre nedelju dana.
PS. Obrati paznju na veliku plazu u pozadini ove tvoje slike. To je gradska plaza u Limenariji! Gde god da budes smestena u Limenariji ova plaza ti ne bi bila udaljena vise 5 minuta.
Ovog leta bio je moj brat sa cerkicom (3god) i sve vreme se kupao na onoj gradskoj manjoj, iako je imao auto i mogao bilo gde.
Da me pogresno ne razumete, ove plaze nisu nista extra, ali...mnogo ljudi se kupa tamo i nisu ocajni...i ja sam medju njima...

Kao prvo pozdrav svima a poseban pozdrav tebi Montoya :) !!!
Posto pratim vec duze vreme ovaj forum resih i ja da se aktivno ukljucim i podrzim ovu temu !
Sto se tice mog misljena o Tasosu ono je u potpunosti isto kao i kod velike vecine ovde prisutnih(nije mi jasno zasto svake godine mora da nam kvari idilu neki crnicrnja ili moonja) pa ako im je los Tasos neka idu lepo u Crnu Goru jer tamo je "super"
Uzgred gde nam je nestala Mirarbi( ona nam je uvek davala najvise detalja o Tasosu,naravno neracunajuci Nikanu)
Pozdrav !

veljkor:
Planiram put sa familijom 2+2 na tasos-potos, kolima,15 jul do 1 avg. o.g.. Trazim apartman, po mogucstvu sto blize plazi. Ima li neko od vas preporuku?
Hvala.
P.S.
Ovo mi je prva poruka, sorry ako nije sve po vasem bon-tonu.

Idi na www.amversa.gr ili ako nije bas ta adresa ukucaj na googl pa ces dobiti vise adresa.
Ja Idem sa porodicom i prijateljima po preporuci nekih drugih prijatelja a rezervisali smo preko telefona jer im rezevacije preko interneta ne rade.Ajd' pa javi jesi li nasao.

veljkor:
Planiram put sa familijom 2+2 na tasos-potos, kolima,15 jul do 1 avg. o.g.. Trazim apartman, po mogucstvu sto blize plazi. Ima li neko od vas preporuku?
Hvala.
P.S.
Ovo mi je prva poruka, sorry ako nije sve po vasem bon-tonu.

Vila se zove San Antonio beach, nekih 500 m od Potosa, restoran je deli od plaže (sjajne, btw), naći ćeš na www.thassos-island.com/tourism/accommodation

Dok smo obilazili ostrvo , jka mislim da je ovo pre Limenarije, kafic u sred nicega,od drveta i trske, pogled fenomenalan. Imam jos nekoliko slika ali saljem ovu koja mi je pri ruci trenutno.

Kafica na ovakvom mestu tako opusta....jeda cekam......

DSC00076-1-1.jpg

Dok smo letovali na Tasosu ni jednom jos nismo isli na neke izlete, sada sam procitala da ih ima nekoliko:

Rajsko ostrvo,
Sveta Gora
Waterland...

Pa ako je neko bio na prva 2 izleta neka mi napise kako se proveo i da li vredi ici.

a sto se tice vodenog sveta zanima me samo cena ulaznice kada se ide individualno i koliko se putuje do tamo.

Pozdrav ,,,

Back